Klebsiella Pneumoniae

10-09-2023
Mihai1313
Nu este medic/terapeut
Mihai1313
Bună ziua, ma interesează dacă m-am sărutat și am întreținut rapoarte sexuale cu o fata care are aceasta bacterie Klebsiella pneumoniae s-a transmis și la mine?se transmite prin sărut?trebuie sa fac ceva preventiv sau sigur o sa am și eu acum aceasta bacterie, eu dacă am contactat-o pot s-o transmit mai departe cuiva din familie care bea după mine sau are contact cu saliva mea?mulțumesc
2 comentarii
0
20-09-2023, ora 23:57
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Bună ziua,

Klebsiella pneumoniae poate să facă mai multe boli la om, de exemplu pneumonie (mai ales la bătrâni) sau infecție urinară ( Klebsiella face destul de des infecții urinare).
Nu știu ce tip de infecție are persoana de care spuneți sau cum s-a găsit Klebsiella

Mai există încă un tip de Klebsiella, care face o boală transmisibilă sexual (granulomul inghinal) - este rară în România. Se tratează cu antibiotice, trebuie tratate și persoanele care au avut contact sexual cu bolnavul.
Problema este că pot exista mai multe boli transmisibile sexual, nu doar una. Mergeți la un medic dermato-venerolog, pentru testare VDRL și alte teste. Astăzi există tratament pentru toate bolile din această categorie.

Alfel, Klebsiella pneumoniae se transmite doar prin contact (atingând cu mâna contaminată NU se transmite prin aer). Klebsiella pneumoniae este destul de sensibilă la dezinfectanți..Spălați bine mâinile, ștergeți mâinile cu dezinfectant, spălați hainele, ștergeți cu dezinfectant colacul de la toaletă. Ar trebui să fie sufiicent. Klebsiella nu este vreun balaur, nici nu se transmite chiar așa ușor, este doar un microb care se duce cu dezinfectanți.

În concluzie, problema nu este atât Klebsiella, cât alte boli care se pot transmite sexual. Mergeți la dermatologie, există soluții pentru toate problemele.

Multă sănătate !

Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
0
21-09-2023, ora 00:19
Mihai1313
Nu este medic/terapeut
Mihai1313
Va mulțumesc pentru timpul și interesul acordat!a fost depistata la sânge și după la plămâni, pneumonie practic!acum la ultimul ct nu a mai ieșit nimic, vreau sa știu în primul rand dacă se transmite prin sărut, dacă persoana este depistata cu klebsiella pneumonie la plămâni dacă se poate transmite prin sarut/saliva!prin mâini cum?prin mâini cum?este iubita mea și este normal sa o ating pe mâini sau s-o sărut!dacă eu o contactez o pot transmite mai departe?pentru copii mici este periculoasa aceasta bacterie?pentru ca am în familie copii de doi ani și nu vreau sa ajungă la ei !dacă persoana infectata spuneți ca dezinfectarea mâinilor practic de unde ajunge pe maini bacteria?mulțumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: