Intunecarea privirii (scurt ca si cum as clipi rapid)

04-01-2010
kappa_fashion
Nu este medic/terapeut
kappa_fashion
Am momente scurte de fractiuni de secunda in care mi se intuneca privirea ca si cum asi clipi scurt sau ca si cum becul din camera licare scurt o data ca si cum ar fi o cadere mica de tensiune. Mi se intampla treaba asta pe care nu stiu cum sa o numesc de circa 3-4 luni. Am dedus ca nu are o perioada regulata in care se intampla si nu depinde nici de starea mea fizica sau morala (obosit, suparat...). In rest vad foarte bine nu am probleme de vedere.
Am avut in urma cu ceva timp probleme cu tensiunea... si petrec mult timp in fata monitorului cam 70% din timpul in care stau treaz.
Ce cred eu ca poate fi:
- octurarea nervului optic din cauza tensiunii si caderea scurta a vederii se intampla exact pe bataia inimii.
- lipsa anumitor vitamine.. calciu...
- poate o relaxare...
- poate o tumoare...
Inainte sa merg la medic sa imi fac analize de specialitate astept cateva raspunsuri sau sfaturi.
Ce problema credeti ca am?
Ati mai intalnit sau auzit de asa ceva?
3 comentarii
0
04-01-2010, ora 18:54
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Simptomatologia descrisa de tine sugereaza amauroza fugace; trebuie sa mergi la un consult oftalmologic complet: determinarea acuitatii vizuale, examen pol anterior, vitros( flocoane vitreene masive???? uveita???), examen al fundului de ochi( modificari sugestive pentru glaucom??? edem papilar???? ), controlul tensiunii intraoculare, eventual cicloplegie si refractie; ce varsta ai? Vom cauta in primul rand o cauza organica: controlul TA( HiperTA sau hipoTA???), ECG( aritmii), facem si consult cardiologic;vom face investigatii sangvine: HL( boala hematologica???, glicemie, colesterol( ateroscleroza; este necesar sa stim varsta, vom a indica o ECO Doppler aa carotide si aa vertebrale )VSH( crescut in arterita cu celule gigante), proteina C reactiva, fibrinogen, TGP, TGO, uree( uremie???) creatinina, acid uric, examen sumar urina; sa nu uitam consultul neurologic si ECO Doppler-ul( poate fi vorba si despre o insuficienta cerebrovasculara???( ne gandim si la un anevrism, in acest caz cel mai indicat este un examen angioRMN, , etc...); alte cauze: migrena oftalmica, spasm arterial, Sd Raynaud, alte embolii arteriale dupa ce am exclus embolii colesterolici; si daca nu vom gasi nici o cauza organica, ramane sa ne gandim si la isterie;numai bine
0
04-01-2010, ora 19:17
kappa_fashion
Nu este medic/terapeut
kappa_fashion
Multmesc mult pentru raspuns.
Varsta mea este de 27 ani.
Analizele periodice in urma cu 1 luna au iesit bine fara valori crescute nici la colesterol nici in alte parti.
O singura problema am la ficat unde TGP-ul a iesit 50 mare
la electroforeza Gamma a iesit 20, 88 mare
la imunologie ASLO-PSL-05 a iesit 248 mare
Inspaimantator este rezultatul Biochimiei -PSL-03
Valoarea Trigliceride Serice a iesit 204 mare
Restul asa cum suneam a iesit ok
in trecut am avut probleme cu :
tahicardie
extrasistole
aritmie
tensiune mare

Am scapat de aceste probeme dupa circa 2 ani. Timp in care am mers la multi doctori cardiologi am facut si holter.. glande.. cam tot, Dopler nu am facut dar am luat diferite medicamente precum aspacardin, metroprolol doza mica, mai mare si mai mare dar degeaba.
Am scapat de toate problemele dupa ce am luat timp de o luna Omega 3 si am mers regulat la fitnes.
Chiar din prima saptamana de tratament nu am mai avut probleme nici cu tensiunea nici cu aritmiile...Acum ma simt extraordinar dar am aceste probleme minore (cred) cu vedearea.
Este bine sa stiti ca in tinerete pus sub diagnosticul de spasmofilie, desi nu era cazul, am consumat Gulconolactat de calciu si magneziu injectabil intramuscular timp de 5 ani cu mici pauze de 1 luna la 6 luni. Am schimbat medicul de familie si am aflat ca puteam sa mor din cauza aceasta pentru ca toate venele se puteau calcifia de unde si Trigliceridele serice Foarte crescute.
Acum stiti in mare ce am facut si in ce maniera, ce recomandati?
0
09-01-2010, ora 12:38
Oftalmologie, Bucuresti
Buna ziua! Recomand sa continui tratamentul cu Omega 3, consult oftalmologic, control cardiologic periodic si Eco Doppler, regim alimentar, eventual, controlul trigliceridelor prin medicatie, investigatii pentru ficat( Ac antiHVc, Ag HBs, ecografie abdominala-ficat????); in plus, cura cu Tanakan 2 cpr pe zi -3 luni, ulterior, cura lunara, repetata la 3 luni;Avand in vedere ca ASLO este mare, medicul cardiolog este in masura sa stabileasca daca acesta are legatura sau nu cu simptomatologia cardiaca( sechele RAA???); numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: