Întrerupere anticoncepționale

24-03-2024
Ana.26
Nu este medic/terapeut
Ana.26
Buna ziua, iau anticoncepționale de 1 an iar luna asta le-am întrerupt, în perioada de pauza(cele 7 zile) am avut un contact sexual neprotejat în ziua 5, exista risc de sarcina având în vedere că nu am început o alta folie? Menționez că cele 21 pastile le-am luat corect la aceeași ora cu strictețe
2 comentarii
0
25-03-2024, ora 09:39
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Buna ziua,

Utilizarea corectă a pilulelor anticoncepționale, așa cum ați descris (luarea celor 21 de pastile la aceeași oră cu strictețe), oferă o protecție eficientă împotriva sarcinii, inclusiv în timpul săptămânii de pauză, atâta timp cât începeți următoarea folie după cele 7 zile de pauză. Acest lucru se datorează faptului că pilulele anticoncepționale inhibă ovulația, iar în absența ovulației, riscul de sarcină este minim.

Cu toate acestea, menționați că nu ați început o nouă folie după perioada de pauză. Dacă intenționați să întrerupeți utilizarea pilulelor anticoncepționale și nu veți începe o nouă folie, protecția împotriva sarcinii scade după perioada de pauză, iar corpul poate începe să se pregătească pentru ovulație. În cazul în care ovulația are loc și există contact sexual neprotejat, există un risc de sarcină.

În situația descrisă, dacă contactul sexual neprotejat a avut loc în ziua a 5-a a perioadei de pauză și nu intenționați să începeți o nouă folie de pilule anticoncepționale, există câteva considerații importante:

1. Fereastra de ovulație: În mod normal, ovulația poate avea loc la aproximativ 14 zile înainte de începerea următoarei menstruații, dar acest lucru poate varia semnificativ de la o femeie la alta, mai ales după întreruperea contracepției hormonale.

2. Contracepția de urgență: Dacă există îngrijorări cu privire la posibilitatea unei sarcini și contactul sexual a avut loc recent, contracepția de urgență (pilula de a doua zi) poate fi o opțiune. Aceasta este eficientă dacă este luată cât mai curând posibil după contactul sexual neprotejat, ideal în primele 24 de ore, dar poate fi luată și până la 72 de ore sau, în unele cazuri, până la 120 de ore, în funcție de tipul pilulei de urgență.

3. Test de sarcină: Dacă există îngrijorări cu privire la o posibilă sarcină, efectuarea unui test de sarcină este recomandată după o întârziere a menstruației sau cel puțin 2-3 săptămâni după contactul sexual neprotejat pentru rezultate fiabile.

4. Consult medical: Pentru sfaturi personalizate și pentru a discuta despre opțiunile de contracepție pe termen lung care se potrivesc cel mai bine nevoilor și stilului dumneavoastră de viață, este recomandat să consultați un medic sau un specialist în sănătatea reproducerii.

Este important să luați în considerare aceste informații și să acționați în conformitate cu preferințele și planurile dumneavoastră personale în ceea ce privește contracepția și planificarea familială.
0
25-03-2024, ora 10:35
Ana.26
Nu este medic/terapeut
Ana.26
Buna ziua, atunci am motive de îngrijorare? Eram în prima zi de menstruație, sau așa zisa sangerare, zilele următoare mi-a curs normal. Da, am oprit anticoncepționalele, am fost protejata pe timpul pauzei în acest caz?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pauza la anticoncepționale și riscul apariției simptomelor psihiatrice
  •