Pauza de 7 zile
Buna!
Am luat Artizia acum cateva luni 2 folii si am renuntat, iar luna trecuta am inceput iar. Numai ca am uitat de pauza de 7 zile, ieri era a 22-a zi si tot am luat o pastila dintr'o folie noua. E gresit cu ceva? Iar miercurea trecuta si ieri am avut contact sexual, contraceptia se pastreaza chiar daca nu mai aiu pastiele in pauza?
Multumesc!
Am luat Artizia acum cateva luni 2 folii si am renuntat, iar luna trecuta am inceput iar. Numai ca am uitat de pauza de 7 zile, ieri era a 22-a zi si tot am luat o pastila dintr'o folie noua. E gresit cu ceva? Iar miercurea trecuta si ieri am avut contact sexual, contraceptia se pastreaza chiar daca nu mai aiu pastiele in pauza?
Multumesc!
3 comentarii
1. Nu, nu ati gresit cu nimic. Chestia cu "21 de zile cu pilule si 7 zile fara pilule" este, de fapt, o conventie. Exact la fel de bine s-ar putea face "24 de zile cu pilule si 4 zile fara pilule". De fapt, exista contraceptive pe piata care chiar asa sunt ambalate. Motivul pentru care cei mai multi fabricanti au ales formula "21 plus 7" este ca sangerarea de privatie sa vina tot la 28 de zile, astfel incat femeile sa aiba impresia ca au ciclu ca inainte.
2. Prin urmare, felul cum le-ati luat nu diminueaza cu nimic eficienta contraceptiva.
3. Ce e de facut mai departe ? Sunt mai multe variante posibile. Cea mai practica este sa intrerupeti folia inceputa oricand doriti sa va vina sangerarea (de regula dupa 3 sau 4 zile de la intrerupere), faceti pauza de 7 zile, apoi incepeti folie noua. Pilulele ramase in actuala folie inceputa pastrati-le, nu se stie cand veti avea nevoie de ele. De exemplu, atunci cand veti dori amanarea "ciclului" cu cateva zile.
2. Prin urmare, felul cum le-ati luat nu diminueaza cu nimic eficienta contraceptiva.
3. Ce e de facut mai departe ? Sunt mai multe variante posibile. Cea mai practica este sa intrerupeti folia inceputa oricand doriti sa va vina sangerarea (de regula dupa 3 sau 4 zile de la intrerupere), faceti pauza de 7 zile, apoi incepeti folie noua. Pilulele ramase in actuala folie inceputa pastrati-le, nu se stie cand veti avea nevoie de ele. De exemplu, atunci cand veti dori amanarea "ciclului" cu cateva zile.
Deci sa nu imi fac probleme daca am avut contact sexual aseara si astazi o sa intrerup luarea pilulelor, nu? Ideea e ca nu am durerile de burta obisnuite inainte de ciclul menstrual.
Iar pentru urmatoarea tura de anticonceptionale imi sugerati sa imi iau o folie noua mai bine, nu?
Multumesc!
Iar pentru urmatoarea tura de anticonceptionale imi sugerati sa imi iau o folie noua mai bine, nu?
Multumesc!
poi nu ai dureri din cauza ca atuni cand incepi un nou blister fara a mai face pauza practic impiedici menstrautia sa mai vina, de ex acum daa vei conti8nua sa le iei luna asta nu vei mai avea menstruatie.daca le opresti iti va veni cu o zi mai tarziu, cam asa sta treaba, din cate stiu eu tu ai fost protejata pentru contactul sexual pe care l ai avut acum ai putea sa le opresti fara probleme.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3la logest pauza?
- 4pauza de anticonceptionale
- 2am nevoie de un raspuns rapid pentru a sti ce sa fac pls
- 4Yasmine - pauza de 7 zile si o sangerare usoara
- 2Pauza de dupa pilule
- 4am terminat prima folie, pauza sapte zile.. sunt protejata?
- 4logest pauza
- 6fara pauza intre 2 folii de pastile contraceptive
- 4trebuia sa fac pauza si nu am mai facut
- 4in cele 7 zile de pauza voi fi protejata?
- 3pauza anticonceptionale-raspuns urgent va rog mult!!!!
- 5anticonceptionale + antiinflamatoarele.. sarcina?
- 6Pauza 7 zile si lipsa menstruatie
- 2Pauza 8 zile anticonceptionale
- 2pauza anticonceptionale 4 zile
- 2Pauza de 6 zile in loc de 7 la anticonceptionale
- 2Contraceptive in zilele de pauza
- 0Întrebare pauza anticonceptionale
- 0Contraceptive fara pauza între blistere
- 1Protectie Logest dupa pauza de 7 zile
Mai multe informații despre: pauza la anticonceptionale
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: