Intrebare tratament HIV - test HIV
Raspund pentru amandoi in acest mesaj. Puterea autosugestiei este foarte mare, sincer nici eu nu sunt bine si inca nu am facut 3 luni de la presupusa expunere chiar si protejata am un fel de dureri musculare ceva in genul reumatismului si ma supara gatul, adica ragusesc si simt ceva ce ma jeneaza pe ambele parti pe deasupra cred ca tot de stres am slabit vro 10-11 kg si am mai facut si hemoroizi, o forma usoara dar nu e placut. Problema mare este psihicul acolo trebuie lucrat si eu si voi si toti cei ce au trecut prin asa ceva. Prin autosugestie si prin stress poti dezvolta o multime de boli si simptome. Mi s-a recomandat de 2 doctori diferiti sa discut cu un psiholog si nu cred ca este o idee rea. Faptul ca spuneti ca sunteti impacati cu ideea si ca asta e nu inseamna deloc ca ati trecut peste problema. Un sfat prietenesc este sa renuntati la aceasta obsesie pt aceasta boala. Nu are voie dupa atat timp sa nu iasa la nici o analiza. Sieu9 poate prietenul tau are altceva cu totul altceva si pt faptul ca la el se manifesta anumite simptome, tu prin autosugestie dezvoliti simptome si stresandu-te suferi. Sfatul meu este un psiholog bun si o trimitere la boli interne de unde va poate trimite catre orice specialitate si poate face toate analizele. Eu maine fac tot ce tine de tiroida plus inca cateva analize recomandate de doamna doctor de la interne.
Salutare, doresc să vă împărtășesc si eu problema mea după un sex oral protejat cu o doamnă de pe stradă am foarte multe simptome HIV (ganglioni inflamați la gât axile și inghinali) dureri de ganglioni dar nu la palpare apar și dispar durerile, dureri musculare și articulare tot așa apar și dispar și o oboseală groaznică plus dureri de mușchi sub inghinali.sunt foarte anxios și sunt speriat groaznic nu știu ce să mă fac, în timpul oralului am văzut ca a ajuns saliva sub prezervativ la baza penisului nu știu dacă a ajuns și sus…plus ca doamna avea un dinte scos recent deci rana în gură, nu am luat herpes nimic…..
Da123 daca ai spus tot adevarul ce s a iintamplat acolo, 1001% nu ai hiv. hiv ul nu se ia prin saliva, saliva are rol de protectie si inhiba hiv ul.
E 100% cum spun am fost și la dermato-venerolog care mi-a spus la fel șansele sunt extrem de mici dar având toate aceste simptome sunt praf psihic.am făcut toate analizele pentru Bts după 26 zile habar nu am ce generație era cel pt HIV dar au ieșit toate negativ.stiu ca trebuie sa le repet dar sunt cu psihicul la pământ t
Așa oboseală groaznică nu am avut niciodată plus dureri de gât dar nu la înghițire…gâtul nu mă doare în interior….durerile de gât sunt de vreo 2 săptămîni apar și dispar oboseală asta cam de o săptămână și ceva
Daca am facut 4 teste de generatia a 4 a si ultimul a fost dupa 4 luni de la o posibila expunere de la un sex oral neprotejat si a iesit negativ pot sta linistit ? Mentionez ca am urmatoarele simptome: durere de cap, durere de spate, oboseala si ameteala. A trecut 1 an de la contactul sexual neprotejat.
Da123, iti garantez eu ca nu ai hiv, iti spun eu ce ai, ai somatizari din cauza anxietatii, cauta un psihiatru, si povestestei problema. Gandeste-te logic, nu aveai ce boala sa contactezi atat timp cat aveai prezervativ.
Bashral, stai linistit ca in 4 luni apare la analize, nu aveti hiv, sunteti doar stresati si aveti simptome pe baza asta. Doar pana la urma urmei nu te minte testu, daca nici in test nu ai incredere, in cine sa mai ai
Sper din tot sufletul să fie așa, prezervativul ia la pus ia la dat jos…..dar ganglioni inflamați să fie tot de la stres ?
Da, n ai idee cate simptome poate da stresul, gandeste-te ca corpul l ai epuizat la cat cortizol i ai dat, l ai dat peste cap, si el te crede, si incepe sa se activeze, eu am avut odata iritatie pe piele de la stres, dar iritatie de se vedea cu ochiul liber de ziceai ca m am dat cu urzica toata ziua. Pare de necrezut, ai facut toate analizele de BTS? daca da, e clar, stresu e vinovat, analizele nu mint.
Psihic e foarte greu având toate aceste simptome dureri mușchi și articulați și oase dar dureri ciudate care țin o secundă două junghiuri prin ganglioni oboseală am și slăbit câteva kg…dar poate și din cauza stresului, toată lumea îmi spune ca îs ok și va fi bine dar nu e nimeni în locul meu să vadă cum mă simt…..sunt și fricos anxios maxim…mă doare și gâtul dar nu la înghițire și tot așa trec dureri și dispar și un ușor disconfort
da, sunt afectiuni psihosomatice, iti induci asta, du-te la un psihiatru sa ti deie o schema de tratament, si vezi cum te simti dupa 2 saptamani. Pana la urma merita sa incerci orice varianta, te cred pe cuvant ca simptomele sunt reale, dar esti singurul care poate face ceva.
Salut. Vreau sa incep cu Da123, am fost in situatia ta. Si da ceilalti au dreptate, stresul provoaca multe, eu am trei luni si o saptamana de la presupusul contact, ultimul control a fost acum doua saptamani totul negativ. Am fost foarte foarte stresat cu febra, frisoane, dureri in gat, cu candida pe limba, dureri musculare. Inca am dureri musculare si in prezent usoare si am descoperit alte probleme de sanatate intre timp, care cred ca au fost cauzate de acel stres enorm. Am slabit 10kg intr-o luna ceea ce este enorm si foarte rau pt organism. Protejat a fost si la mine si oral si normal. Totul este in regula, m-am ales cu altele din cauza acelui stress, dar usor usor le rezolv. Scapa de stres, daca poti mergi la psiholog sau psihiatru. Ocupa-ti timpul cu altceva, trece foarte greu cand stai cu gandul numai acolo, numai eu stiu cate nopti nedormite am avut. Cate investigatii repetate doar sa imi ridic moralul. Nu treceau doua saptamani sa nu merg sa fac testele de hiv. Dar acum realizez ca mi-am facut mai mult rau. Fa ceea ce iti place ca sa nu mai stai cu gandul acolo. Mi-a spus un medic infectionist foarte bun urmatorul lucru: "Daca ai contact, neprotejat, atentie neprotejat cu o persoana care are hiv, hepatite si alte boli cu transmitere sexuala, hiv-ul este ultimul pe care il iei, adica trebuiesc multe contacte sexuale neprotejate ca sa iei hiv, asta excluzand daca amandoi aveti rani deschise"
Si nu in ultimul rand vreau sa vad ce mai fac colegii mai activi de aici care vad ca sunt tacuti de ceva vreme LarryZ, Euchiareu si sieu9. Cum sunteti? ceva noutati?
Si nu in ultimul rand vreau sa vad ce mai fac colegii mai activi de aici care vad ca sunt tacuti de ceva vreme LarryZ, Euchiareu si sieu9. Cum sunteti? ceva noutati?
Salut, sper să am și eu norocul vostru să fie doar stres și după 3 luni testul să fie negativ! Toată viața mi-am dorit tot felul de lucruri am și avut (mă refer la chestii materiale ) acum nu îmi mai doresc nimic doar să fiu sănătos.
geomihai dupa cat timp ti a aparut simptomele ? si cu ce probleme te ai ales acum ?
Gasiti mai multe raspunsuri la intrebarile noastre pe quora. Cei cu sex oral si hiv se stie ca e aproape de 0 riscul. Eu am mai spus ce face hiv. Distruge celulele cd4 si cd8. Cand astea sunt epuizate vom face tot felul de boli pentru ca imunitatea noastra aproape nu mai exista. Am citit acuma pe quora un caz care in loc de 1500 celule cd4 are 383. Se simte rau dar doctorul ii spune ca nu are hiv. Arn hiv 1 si testul combo hiv 1 si 2 sunt negative. E asta e o problema. Eu sunt ca acuma 7 ani doar ca se adauga una alta. Pe langa ameteli mai am probleme cu inima, plamanii, ficatul. Tuse seaca ocazional, transpiratii atat pe zi cat si noaptea si limba alba de 6 luni. Cd4 e bun momentan. O sa repet analizele peste vreo luna.
EmiEmiliano cam la o luna dupa contact a inceput cu febra frisoane, dureri in gat dureri musculare, lipsa pofte de mancare, nu puteam sa dorm, anxietate bine inteles ca imi faceam filme in cap, de ce citeam mai mult despre asta daia ma lua anxietatea mai rau, intr-o luna dupa toate astea am slabit 10-11 kg. Acum mai am usoare dureri de muschi ca si la romatism dar din cand in cand, am gasit si un helicobacter la stomac si ceva pietre mici pe la rinichi. Chiar azi am fost sa le fac pe cele de 3 luni ca ru am facut acum vro 2 saptamani la clinica privata din curiozitatea mea. Acum sunt cele ale doctorului care monitoriza cazul meu.
Simptomele tale sunt mai severe ca ale mele, dar helicobacter cum l ai descoperit? Ce teste ai facut? Si oare din cauza asta ai avut simptome?
Eu am avut dupa 2 saptamani de la contact, m a durut capu si am inceput sa am diaree, am transpiratii, asta nu stiu daca e de la caldura, simt cum ma incing, lipsa poftei de mancare si tot asa am inceput sa slabesc vreo 3 - 4 kg. Imi da mult de gandit treaba asta, am facut test dupa 3 saptamani si mi a iesit negativ. Vreau sa mai fac la 6 saptamani dar timpul trece foarte greu.
Eu am avut dupa 2 saptamani de la contact, m a durut capu si am inceput sa am diaree, am transpiratii, asta nu stiu daca e de la caldura, simt cum ma incing, lipsa poftei de mancare si tot asa am inceput sa slabesc vreo 3 - 4 kg. Imi da mult de gandit treaba asta, am facut test dupa 3 saptamani si mi a iesit negativ. Vreau sa mai fac la 6 saptamani dar timpul trece foarte greu.
Salutare, vă mai țin la curent cu starea mea durerile de gât continua nu e durere la înghițire apar și dispar durerile ba în amigdale ba în ganglionii de la gât ba sub mandibulă durerile persistă câteva secunde maxim și dispar, oboseală deși dorm 7-8 ore noaptea iau calciu lactic magneziu și am luat 2 săptămâni complex de b forte nu mai e așa gravă oboseala ca la început dar nici ok nu îs, ganglioni inflamați inghinal stanga și axilar stanga de ăștia știu ca îi am de mult adică erau palpabili dar acum sunt puțin mai mari de cat erau.slabiciuni musculare dureri musculare dureri de oase încheieturi etc toată noaptea am transpirat până acum nu ….erau și 30 grade în cameră poate și din cauza asta….nu știu ce să mai cred e o lună și 4 zile de la eveniment și de mai bine de 3 săptămâni am simptomele astea.santate la toată lumea și Doamne ajută să fim toți bine
EmiEmiliano, helicobacterul nu are nici o legătură, eu vazand ca nu ma simt bine am mers la boli interne, acolo doctorii pot face un volum mai mare sau pot cere sa faci anumite analize. Bine am auzit unele persoane spunand ca helicobacterul il ai in corp si se activează cand scade sistemul imunitar, am si o analiză din care reiese ca am sistemul slabit dar am si ceva la rinichi si ar putea fi si de acolo si de la stresul in care am stat. Da123 ce spui tu de dureri ale cred ca te stresezi doar. Daca ar fi durere in gat de orice fel bacteriana sau de microbi nu ar fi doar pt cateva secunde. Hivul in general se ia foarte greu daca nu exista contact cu sangerari din ambele parti fie ele si foarte mici, eu asta am inteles de la un medic de boli infecțioase. In general la sexul anal neprotejat se transmite cel mai usor existand mai des sangerari fiind ele si insesizabile.
Daca as face un test pcr arn hiv, dupa 26 de zile de la expunere, cat e concludent ar fi ? am auzit ca sunt foarte precise, as putea sta linistit daca iese negativ ?
1) HIV-1/2 ARN - 30 de zile
99% din infectii vor fi detectate la 30 de zile
50% din infectii vor fi detectate la 10-15 zile
2) HIV screening ( test gen 4 ) - 45 zile - laborator din sange
99% - din infectii vor fi detectate la 45 zile
95% - din infectii vor fi detectate la 34 zile
50% - din infectii vor fi detectate pe la 20 de zile
Este totusi recomandabil sa le faci pe ambele
99% din infectii vor fi detectate la 30 de zile
50% din infectii vor fi detectate la 10-15 zile
2) HIV screening ( test gen 4 ) - 45 zile - laborator din sange
99% - din infectii vor fi detectate la 45 zile
95% - din infectii vor fi detectate la 34 zile
50% - din infectii vor fi detectate pe la 20 de zile
Este totusi recomandabil sa le faci pe ambele
Multumesc pentru raspuns Anonimo o sa il fac la 45 de zile
Salutare, în continuare ganglioni sunt inflamați mai exact doar pe partea stângă axila și inghinal oboseala a mai trecut nu sunt ca înainte dar nici cum am fost. mi-a apărut herpes la gură….ce credeți oare are legătură sau….sunt cu gândul tot acolo ca, dacă am.voi cum sunteți ?
Am facut testul la 32 de zile de la expunere si mi a iesit negativ, sunt in oarecare masura usurat dar nu total. Sper ca si voi sunteti bine.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1014mononucleoza infectioasa este un diagnostic plauzibil pt suferinta mea?
- 6HIV dupa epilare
- 5interpretare rezultat test hiv
- 4Intrebare legata de virusul HIV
- 1Transmitere HIV
- 1Testare HIV
- 1HIV sau NU !?
- 3HIV in cât timp se depistează ?
- 1Hiv?
- 4Dupa 5 ani de la o posibila expunere este concludent un test HIV de a patra generatie?
- 2Hiv? test de generația a 4a dupa 12 zile rezultat negativ
- 1Am nevoie de ajutor. rpr/vdrl HIV pozitiv
- 1Test HIV
- 2La o hemograma completa se depisteaza HIV?
- 1Fereasta de testare HIV
- 2Testare HIV
- 4Posibil HIV?
Mai multe informații despre: HIV infectia cu HIV testul HIV testarea HIV
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: