Interpretare RMN

18-11-2021
Evelina Sarpe
Nu este medic/terapeut
Evelina Sarpe
Dureri de spate acute la orice mișcare. Coboară pe picioare.
Rezultat RMN(nu înțeleg nimic) :
Se evidentiaza o lordoza si un unghi lombosacrat in limite fiziologice. Moderata scolioza lombara dextroconcava.
Corpii vertebrali sunt in numar normal, cu forma si cu raporturi de vecinatate in limite normale, acestia fiind aliniati atat pe conturul vertebral anterior cat si pe cel posterior.
Minime modificari tip MODIC I vizibile la nivelul platourilor vertebrale corespunzatoare articulatiei LSSl.
Deshidratarea discului intervertebral de la nivel L5-S1, la care se asociaza prezenta de mici osteofite marginale anterioare si laterale diseminate lombar. Articulatiile intervertebrale posterioare prezinta un contur cu margini netede continue si moderata hipertrofie a ligamentelor galbene.
La nivel L5-S1: moderat debord discal circumferential extins intraforaminal bilateral cu asocierea unei protruzii discale postero-mediane cu baza larga Si extruzie de material discal in sens caudal, cu amprentarea sacului dural si fisura ligamentului anular la acest nivel, existand minima tangenta radiculara Ia nivel SI bilateral, preforaminal, in conditii de decubit dorsal.
In rest, fara semne in favoarea unor hernii discale, stenoze foraminale sau conflicte radiculare nete vizibile la nivelul segmentului vertebral lombar in cadrul examinarii efectuate.
3 comentarii
0
18-11-2021, ora 11:37
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Pentru a fi util, RMN-ul trebuie examinat ca imagine nemijlocita, in timpul examinarii clinice la neurochirurg.
Textul trimis nu are o semnificatie intrinseca, nu poate fi comentat.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
0
18-11-2021, ora 12:11
Evelina Sarpe
Nu este medic/terapeut
Evelina Sarpe
Mulțumesc pentru răspuns. Luni am programare la neurolog sa vad ce îmi spune acolo.
0
18-11-2021, ora 16:11
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Eu as merge, asa cum v-am precizat, la neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.