RMN coloana vertebrala cervicala, toracala si lombosacrata nativ
Poate cineva sa-mi explice de ce am dureri de sciatica, dupa rezultatul urmator.
Mentionez, ca anul trecut am avut un accident de masina, unde am ranit muschii gatului si spatelui, dar dupa aproape un an am dureri mari de sciatica in piciorul drept, simt slabiciune, furnicaturi si ma amorteste si mina.
IRM coloana vertebrala cervicala, toracala si lombosacrata nativ
Indicatie:
Tehnica: secvente sagital T1 TSE, T2 TSE, T2 TIRM, axial T2 TSE pe nivele modificate ale coloanei cervicale, toracale si lombosacrate.
REZULTAT:
Pe ansamblul secventelor efectuate:
Coloana cervicala:
Fara anomalii de semnal osos sau discal. Fara edem osos suspect. Fara dezaliniere de zid vertebral posterior. Canal spinal de diametre pastrate. Cordon medular de semnal si grosime normala. C5-C6: hernie discala foraminala stanga cu compresie de radicina C6 stang
Coloana dorsala:
Corpi vertebrali de forma si contur pastrat. Semnal normal osos.Fara anomalii de semnal discal sau ale partilor moi perivertebraleFara conflicte radiculare sau medulareCanal spinal de dimensiuni normale.Cordon medular de talie si semnal normale.
Coloana lombara:
Fara edem medular suspect.Conul terminal se proiecteaza la nivel L1.Minime hernieri intraspongioase L2-L4L4-L5: minim debord discal paramedian stang fara compresie radiculara.Trroficitate buna a musculaturii paravertebrale.
CONCLUZII:Aspect coloana vertebrala cervicala cu HDC5 cu compresie C6 stang. Degenerare incipienta platouri vertebrale lombare in rest in parametrii normali.
Mentionez, ca anul trecut am avut un accident de masina, unde am ranit muschii gatului si spatelui, dar dupa aproape un an am dureri mari de sciatica in piciorul drept, simt slabiciune, furnicaturi si ma amorteste si mina.
IRM coloana vertebrala cervicala, toracala si lombosacrata nativ
Indicatie:
Tehnica: secvente sagital T1 TSE, T2 TSE, T2 TIRM, axial T2 TSE pe nivele modificate ale coloanei cervicale, toracale si lombosacrate.
REZULTAT:
Pe ansamblul secventelor efectuate:
Coloana cervicala:
Fara anomalii de semnal osos sau discal. Fara edem osos suspect. Fara dezaliniere de zid vertebral posterior. Canal spinal de diametre pastrate. Cordon medular de semnal si grosime normala. C5-C6: hernie discala foraminala stanga cu compresie de radicina C6 stang
Coloana dorsala:
Corpi vertebrali de forma si contur pastrat. Semnal normal osos.Fara anomalii de semnal discal sau ale partilor moi perivertebraleFara conflicte radiculare sau medulareCanal spinal de dimensiuni normale.Cordon medular de talie si semnal normale.
Coloana lombara:
Fara edem medular suspect.Conul terminal se proiecteaza la nivel L1.Minime hernieri intraspongioase L2-L4L4-L5: minim debord discal paramedian stang fara compresie radiculara.Trroficitate buna a musculaturii paravertebrale.
CONCLUZII:Aspect coloana vertebrala cervicala cu HDC5 cu compresie C6 stang. Degenerare incipienta platouri vertebrale lombare in rest in parametrii normali.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0RMN coloana vertebrala
- 3interpretare rmn coloana lombara
- 6Interpretare rezultat RMN
- 1interpretare RMN coloana
- 4RMN rezultate
- 3Doresc sa stiu daca necesita operatie sau cum se trateaza
- 3RMN coloana vertebrala
- 1Interpretare diagnostic RMN coloana (partea lombara)? Ajutor!
- 25Dureri insuportabile coloana cervicala si lombara
- 0interpretare RMN -
- 0Intrebare
- 0Interpretare IRM
- 1Rezultat IRM coloana toracala
- 2Interpretare RMN coloanalombara
- 0Posibila hernie de disc?
- 4Interpretare RMN Cervical
- 2Rezultat RMN
- 2Interpretare rmn coloana vertebrala lombara
- 0Rezultat rmn hernie de disc cervicala
- 6RMN cranio cerebral și coloana cervicala
Mai multe informații despre: RMN la coloana RMN coloana cervicala RMN coloana lombara