La cat timp se poate face testul papanicolau dupa colposcopie ?
Acum 2 zile am facut o colposcopie cu rezultatul ectopie periorificiala deoarece sunt ingrijorata, Luna trecuta la un control mi sa descoperit o rana pe col, am facut papanicolau tot luna trecuta insa la recoltare mi s-au luat 3 probe diferite, una pentru clamidya, alta proba pentru microplasma si taxoplasmq iar ultima a fost papanicolau. Analizele au iesit bune insa eu Vreau sa refac papanicolau de frica unui fals negativ. Am programare la micomi peste 2 zile, deci in total 4 de la efectuarea colposcopiei. Va rog sa imi spuneti la cat timp dupa colposcopie pot sa refac papanicolau? Imi sugerati sa fac genotiparea HPV odata cu papanicolau daca se preleveaza o singura proba?
1 comentarii
Buna Dcamelia,
Ectopia nu este cauzata de HPV, deci daca asta a fost singura modificare nu ai nevoie de genotipare HPV. Este adevarat ca testul Papanicolau are o mica marja de eroare (rezultate fals negative), iar daca vrei sa il repeti (desi nu este indicat) poti sa o faci la 6 luni.
Ectopia nu este cauzata de HPV, deci daca asta a fost singura modificare nu ai nevoie de genotipare HPV. Este adevarat ca testul Papanicolau are o mica marja de eroare (rezultate fals negative), iar daca vrei sa il repeti (desi nu este indicat) poti sa o faci la 6 luni.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6rezultat colposcopie
- 2Testul PAPANICOLAU
- 3pt rana pe col... sa fac cauterizare sau nu?
- 3test papanicolau + secretie vaginala
- 5Va rog, interpretare papanicolau
- 6Papanicolau clasa 3, HPV pozitiv
- 3Rezultat test Babes-Papanicolau
- 0Test babes papanicolau
- 3Imi raspunde si mie cineva?
- 0interpretare test babes papanicolau
- 0Interpretarea testului Papanicolaou
- 0Interpretare rezultate colposcopie
- 0Interpretare analize ginecologice
- 1Test Papanicolau
- 0Rezultat PAP