interpretare Papanicoalu

23-01-2008
only_me
Nu este medic/terapeut
only_me
Buna. Am si eu o intrebare. Am facut testul Papanicolau si mi-a iesit CII si anume: celule epiteliale scuamoase superficiale si intermediare etalate in placarde si izolat; celule epiteliale glandulare endocervicale coezive in aranjamente ordonate tip "fagure de miere" si tip palisada;
granulocite neutrofile morfologic normale si alterate numeroase; histocite si histiomacrofage numeroase; hematii; flora bacteriana reduse; coci banali. Ca si concluzie:-modificari reactive benigne ale celulelor epiteliale scuamoase pe fond inflamator nespecific. Ce inseamna toate acestea si vreau sa stiu daca trebuie sa-mi fac griji sau nu. Multumesc mult!
3 comentarii
0
23-01-2008, ora 00:00
Dr. Marina Prunea
Medicina de familie
Dr. Marina Prunea
pE SCURT: NU, NU AI DE CE SA-TI FACI GRIJI. iN MOD OBISNUIT GINECOLOGII RECOMANDA OVULE TIMP DE7 -10 ZILE CU EFECT ANTIINFLAMATOR SI...CAM ATAT.
0
04-05-2010, ora 22:28
talibanul
Nu este medic/terapeut
talibanul
buna seara imi puteti interpreta rezultatul analizei facute ? spune asa:frecvente celule epiteliale scuamoase.frecventepolimorfonucleare neutrofile.flora bacteriana rara, disbiotica, cocoida.numeroase levuri inmuguritecu pseudohife.ebsente microorganisme cu caractere microscopice sugestive pt gonococ sau trichomonas vaginalis
va multumesc din suflet
0
10-09-2010, ora 11:42
jossy
Nu este medic/terapeut
jossy
buna ziua.sunt noua pe acest forum, v_as ruga foarte frumos daca mi-ati putea sa deslusesc acest rezultat de papanicolau.

diagnostic-endocervicita cu dusti nasoth(nustiu daca am scris bine, asa vad pe rezultat)

cII suparafete rare
intermediare numeroase
endocervicale depuse in palcente mici
micoza prezent( candida)

ce inseamna toate astea e grav?

mentionez ca ma 29 ani sunt mama la un baietel de 8 ani.
va multumesc mult pentru ajutorul dat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Testul Papanicolau
  • Am făcut testul Papanicolau. Ce înseamnă rezultatul?
  • Testul Babeș Papanicolau ar putea ajuta la depistarea mai multor tipuri de cancere ginecologice
  • Cum se depistează cancerul de col uterin?
  • Rezultat Papanicolau anormal - ce urmează?
  • Ce înseamnă celule endocervicale prezente (explicații)
  •