interpretare rezultate papanicolau

11-02-2009
maradan
Nu este medic/terapeut
maradan
Buna ziua,
Am facut testul papanicolaou si rezultatul a fost: frotiu inflamator; PAP II; control anual. Imi puteti spune va rog ce inseamna acest lucru?
Multumesc
3 comentarii
0
11-02-2009, ora 12:16
ade_dulcika
Nu este medic/terapeut
ade_dulcika
Buna. la clasa 2 ai inflamatie, care se trateaza cu medicamente. aproape toate femeile active sexual au clasa 2 la papanicolau, deci stai linistita. du'te la medic si iti va zice el ce trebuie sa faci mai departe. multa sanatate
0
11-02-2009, ora 16:44
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Atat scrie in rezultat?! In principiu, cand iti mai faci PAP, fa-ti si analiza din secretie, ca daca apare vreo inflamatie sa arate si cauza. la modul general, e un rezultat bun, nu cred ca ai de ce sa-ti faci griji, dar trebuie vazut daca inflamatia e cauzata de ceva anume. Numai Bine!
0
15-01-2010, ora 11:02
gabrielaadriana
Nu este medic/terapeut
gabrielaadriana
tocmai am primit rezultatele pt secretie respectiv pap, ele sunt, rog interpretare

ex secretie - celularitate normala,
- prezente hife si spori micelieni,
- absent tr/go
ex citologie col pap - frotiu inflamator
- pap II
- control anual

mentionez ca imediat ce am primitrezultatul de secretie am avut parte si de un control ginecologic, dl doctor mi-a spus ca totul este in regula, uterul, ovarele respectiv secretia nu prezinta nici un fel de modificari;

astept si alte opinii

cu multumiri
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Testul Papanicolau
  • Am făcut testul Papanicolau. Ce înseamnă rezultatul?
  • Testul Babeș Papanicolau ar putea ajuta la depistarea mai multor tipuri de cancere ginecologice
  • Cum se depistează cancerul de col uterin?
  • Rezultat Papanicolau anormal - ce urmează?
  • Ce înseamnă celule endocervicale prezente (explicații)
  •