Rmn sau Ct
Buna, as ruga frumos, in special un medic, sa imi raspunda :
Care este mai bun si mai concludent in afectiunile cerebrale, inclusiv pe partea de afectari circulatorii, gen avc-uri, chiar de mici dimensiuni sau circulatie deficitara ( proasta circulatie cerebrala) ? edeme cerebrale?
Rmn-ul sau ct-ul ?
La aceasta intrebare nu am primit un raspuns lucid.
Unii nu au putut face diferenta, punand la egalitate competenta aparatelor,
Altii au spus ca ct-ul este mai bun, pentru ca vede mai bine sangele si este cel mai des utilizat in diagnosticul avc-urilor.
Eu din cate stiu, rmn-ul este bun pe partea neurologica, poate sa vada anumite aspecte la care ct-ul nu poate ajuta la un diagnostic, de exemplu demielinizari ale nervilor, dar este cel putin la fel de bun, sau mai bun decat ct-ul sin problemele circulatorii ?
O alta intrebare ar fi : Este suficient de concludent cel de 1.5 tesla ? ( care este de gasit in majoritar, fata de cel de 3 tesla )
Astept un raspuns si va multumesc frumos :-). M-ar ajuta sa evit neplacerile plimbarilor pe termen lung in punerea corecta a unui diagnostic, daca este cazul.
Care este mai bun si mai concludent in afectiunile cerebrale, inclusiv pe partea de afectari circulatorii, gen avc-uri, chiar de mici dimensiuni sau circulatie deficitara ( proasta circulatie cerebrala) ? edeme cerebrale?
Rmn-ul sau ct-ul ?
La aceasta intrebare nu am primit un raspuns lucid.
Unii nu au putut face diferenta, punand la egalitate competenta aparatelor,
Altii au spus ca ct-ul este mai bun, pentru ca vede mai bine sangele si este cel mai des utilizat in diagnosticul avc-urilor.
Eu din cate stiu, rmn-ul este bun pe partea neurologica, poate sa vada anumite aspecte la care ct-ul nu poate ajuta la un diagnostic, de exemplu demielinizari ale nervilor, dar este cel putin la fel de bun, sau mai bun decat ct-ul sin problemele circulatorii ?
O alta intrebare ar fi : Este suficient de concludent cel de 1.5 tesla ? ( care este de gasit in majoritar, fata de cel de 3 tesla )
Astept un raspuns si va multumesc frumos :-). M-ar ajuta sa evit neplacerile plimbarilor pe termen lung in punerea corecta a unui diagnostic, daca este cazul.
1 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3glioblastom multiform in urma unui RMN
- 4interpretare rezultam RMN cerebral
- 0Ce inseamna ventricul marit ?
- 0CT CREIER
- 0RMN Cerebral nativ
- 0Interpretare RMN - Leziune porencefalic-gliotica
- 1leziuni infracentrimetrice
- 0Interpretare RMN fetita de 5 ani
- 0Artrofie cortico-subcorticala
- 2Ajutor! Durere la cap, rmn cerebral
- 1Rmn cerebral
- 0Ateroame parietale calcificate
- 0Interpretare RMN CEREBRAL
- 1Hipoplazie de artera cerebrala
- 0Rmn/ angioRmn - hipoplazie artera vertebrala dreapta
- 2Microangiopatie cerebrala
- 0Întrebare: ce inseamna leziuni sechelare supratentoriale frontal si temporo-pariental dreapta
- 2Glioze medulare
- 2RMN cerebral cu substanta
- 0Interpretare RMN
Mai multe informații despre: CT cerebral RMN cerebral
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: