interpretare colposcopie
La ce perioada dupa efectuarea unei biopsii pe col pot sa folosesc irigatorul pentru igiena, nu am sangerat decat putin in prima zi de efectuare a biopsiei.
Si ce inseamna pata alba pe col?
Si ce inseamna pata alba pe col?
3 comentarii
Pata alba pe col inseamna o zona cu epiteliu modificat, cu celule care sunt altfel decat cele normale ;ele fiind diferite, creeaza si un aspect diferit. Rezultatul biopsiei iti va spune ce fel de celule s-au dezvoltat acolo.Respecta perioada de dupa prelevare in care nu trebuie sub nici o forma sa faci sex.Irigatorul nu-l folosi decat dupa o luna si ai grija, nu-l introdu prea profund, pentru a nu atinge si leza colul uterin.
Buna am si eu o problema si astept si eu sfaturi de la un doctor de aici sau de la cine care poate se pricepe.
Acum 3 ani am fost depistata cu infectia HPV am inceput sa imi fac regulat analize :
Papanicolaul, la secretie.
In martie anul acesta am fost sa imi fac o colposcopie doctorul mi-a scris pe foaie displazie cervicala usoara.asta inseamna o rana pe col??? am fost am facut papanicolaul, secretia, am fost cu rezultatele si mi-a dat doar isoprinozin si spalaturi cu tantum roza.dar intrebarea mea este doar atat adica nu trebuia sa imi dea si un tratament pt displazia aceea??? Mi-a zis sa revin dupa 6 luni sa fac iarasi o colposcopie, dar am citit pe intenet ca daca nu tratezi displazia poate duce la cancer.
Ce sa fac???
Aceasta displazie poate iesi la papanicolau? Va rog sa ma ajutati pt ca sunt asa stresata nici nu stiu ce sa fac si scuzati daca v-am stresat cu ditamai mesajul darr sunt foarte speriata nu stiu ce sa fac
Acum 3 ani am fost depistata cu infectia HPV am inceput sa imi fac regulat analize :
Papanicolaul, la secretie.
In martie anul acesta am fost sa imi fac o colposcopie doctorul mi-a scris pe foaie displazie cervicala usoara.asta inseamna o rana pe col??? am fost am facut papanicolaul, secretia, am fost cu rezultatele si mi-a dat doar isoprinozin si spalaturi cu tantum roza.dar intrebarea mea este doar atat adica nu trebuia sa imi dea si un tratament pt displazia aceea??? Mi-a zis sa revin dupa 6 luni sa fac iarasi o colposcopie, dar am citit pe intenet ca daca nu tratezi displazia poate duce la cancer.
Ce sa fac???
Aceasta displazie poate iesi la papanicolau? Va rog sa ma ajutati pt ca sunt asa stresata nici nu stiu ce sa fac si scuzati daca v-am stresat cu ditamai mesajul darr sunt foarte speriata nu stiu ce sa fac
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 15rana pe col uterin, va rog sa imi muuult sa raspundeti
- 4diane 35... dar pentru ce?
- 2cancer de col uterin
- 18Tratament cu ovule...Va rog un sfat!!!
- 3o vecina a facut cancer de col uterin la varsta de 25 ani?
- 7cred ca am cancer de col uterin
- 13Rezultat biopsie col uterin
- 5displazie severa de col uterin
- 3cancer de col uterin?
- 3Sarcina cu col uterin intredeschis
- 5col uterin
- 3rana pe colul uterin
- 7Biopsie col uterin
- 7Virusul hpv - informatii
- 1Citostatice dupa operatie cancer col uterin
- 3interpretare BIOPSIE COL UTERIN
- 1Cancer col uterin în metastaza.. Se mai poate face ceva?
- 0Exista un risc de cancer in zona genitala?
- 0Colposcopie -Displazie usoara
Mai multe informații despre: Colposcopia colul uterin
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: