mi sa pus corect diagnosticul clinic si gradul de pensionare
numele meu este mariana si am 43 de an., in urma cu un an am fost diagnosticata cu neoplasm de col uterin operat, radiotratat si recidivat, -pelvectomie totala, urostomie si colostomie permanenta
am fost propusa pentru pensionare medicala.m-am prezentat la comisie cu toate actele necesar.doctora nu a stat de vorba cu mine si nici nu m-a porimit in cabinet mi-a luat dosarul iar dupa 3 ore de asteptat mi s-a inmanat prin asistenta decizia pentru pensie.mi s-a dat diagnostic clinic c53 si gradul II.
as dori sa stiu daca mi sa pus corect diagnosticul clinic si gradul de pensionare, avand in vedere diagnosticul dat de medicul oncolog?
am fost propusa pentru pensionare medicala.m-am prezentat la comisie cu toate actele necesar.doctora nu a stat de vorba cu mine si nici nu m-a porimit in cabinet mi-a luat dosarul iar dupa 3 ore de asteptat mi s-a inmanat prin asistenta decizia pentru pensie.mi s-a dat diagnostic clinic c53 si gradul II.
as dori sa stiu daca mi sa pus corect diagnosticul clinic si gradul de pensionare, avand in vedere diagnosticul dat de medicul oncolog?
5 comentarii
diagnosticul clinic e corect (evident, e practic codificarea europeana ICD a bolii tale). despre gradul de pensionare nu pot sa-ti spun nimic, e posibil sa fie gresit.
de ce intrebi asta ?
de ce intrebi asta ?
Gradul 2 cred ca e corect daca nu aveti nevoie de ingrijiri specializate. La gradul 1 inseamna pierderea totala a capacitatii de munca si ca aveti nevoie de asistenta specializata permanenta (de obicei infirmiera). Gradul 2 inseamna pierderea capacitatii de munca fara a avea nevoie de asistenta.
Buna mariana. Si eu sant in situatia ta am tot 43 de ani sant purtatoare de stome am urostoma, colostoma si sint pensionata pe caz de boala pentru ca e un handicap grav si se pensioneaza grad 1 cu asistent personal
nu e musai sa se pensioneze cu grad 1, am vazut si persoane care nu au primit grad 1 cu chiar si 3 stome.
Va rog sa ma lamuriti si pe mine!
In cazul unei persoane, 57 ani, operat in urma cu 5 ani, ileocolostoma (nu a fost vorba de cancer ci de colita hemoragica..). Nu s-a pensionat pana acum incercand sa presteze cate o munca... dar este ffff greu.
Purtarea colostomei in sine este un motiv de pensionare? Exista undeva o lista cu bolile sau afectiunile care dau dreptul la pensie de boala? Va multumesc anticipat pentru rapunsuri
In cazul unei persoane, 57 ani, operat in urma cu 5 ani, ileocolostoma (nu a fost vorba de cancer ci de colita hemoragica..). Nu s-a pensionat pana acum incercand sa presteze cate o munca... dar este ffff greu.
Purtarea colostomei in sine este un motiv de pensionare? Exista undeva o lista cu bolile sau afectiunile care dau dreptul la pensie de boala? Va multumesc anticipat pentru rapunsuri
Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:
Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7col uterin, rana pe col - tratament
- 4rana pe colul uterin - tratament?
- 17Cat timp se administreaza Macmiror?
- 4sangerari si probleme la urinat
- 5Ce inseamna calcificari la col?
- 9Analiza cultura col
- 3inflamatie a colului uterin inseamna rana pe col?
- 16displazie severa - col uterin carcinom in situ CIN III
- 0cancer col uterin
- 17cancer de col uterin
- 52 noduli la colul uterin
- 2secretie col uterin
- 5rezultat analiza cultura col
- 5cancer col uterin std.4b
- 38Rana pe colul uterin
- 0Interpretare analize secretie vaginala si de col uterin
- 0Bacteria Klebsiella Pneumonie in secretie col uterin.
- 1Urgent! Col scurt 25mm
- 1interpretare biospie col uterin
- 0Cultura de pe col
Mai multe informații despre: colul uterin
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: