interpretare analize primul trim sarcina
Buna seara!
Am si eu mai multe nelamuriri legate de rezultatele analizelor care mi-au fost recomandate pt primul trimestru de sarcina.
Sunt insarcinata in 8 saptamani si am primit o parte din rezultatele analizelor, restul urmand sa le primesc poimaine cand voi merge sa fie interpretate de ginecolog.
Din cate am vazut am cateva valori necorespunzatoare si as dori sa imi spuna cine stie, cam la ce se refera.
1.Primul tine de herpes simplex virus 1+2 IgG/IgM si scrie asa: - Ac anti HSV 1+2 IgG - cu valoarea de 33, 7 (care este anormala) iar Ac anti HSV 1+2 IgM - 0, 2
2. la creatinina serica am valoarea 0, 48 iar normal este intre 0.50 - 0, 90
3. La Anti v.rubeolic IgG : CMIA, Architect Abbott - 54
Cine stie si poate sa imi spuna cam la ce probleme se refera aceste lucruri, daca sunt grave si daca se pot trata?
Am si eu mai multe nelamuriri legate de rezultatele analizelor care mi-au fost recomandate pt primul trimestru de sarcina.
Sunt insarcinata in 8 saptamani si am primit o parte din rezultatele analizelor, restul urmand sa le primesc poimaine cand voi merge sa fie interpretate de ginecolog.
Din cate am vazut am cateva valori necorespunzatoare si as dori sa imi spuna cine stie, cam la ce se refera.
1.Primul tine de herpes simplex virus 1+2 IgG/IgM si scrie asa: - Ac anti HSV 1+2 IgG - cu valoarea de 33, 7 (care este anormala) iar Ac anti HSV 1+2 IgM - 0, 2
2. la creatinina serica am valoarea 0, 48 iar normal este intre 0.50 - 0, 90
3. La Anti v.rubeolic IgG : CMIA, Architect Abbott - 54
Cine stie si poate sa imi spuna cam la ce probleme se refera aceste lucruri, daca sunt grave si daca se pot trata?
3 comentarii
Seara buna! Orice viitoare mamica trebuie sa-si faca un set de analize care sa cuprinda si toxoplasma, rubella, CMV, listeria, herpes. In functie de anticorpii prezenti, sau nu, viitoarea mamica isi va "proteja" sarcina. In cazul dvs, herpes igG pozitiv va poate indica o infectie cronica data de acest virus, in privinta v. rubeolic igG pozitiv este ok daca igM este negativ, aveti anticorpi, despre creatinina nu va faceti probleme, este ok.
Foarte important este sa mergeti cu rezultatele la medicul dvs.
Multa sanatate!
Foarte important este sa mergeti cu rezultatele la medicul dvs.
Multa sanatate!
Multumesc pentru raspunsuri.
In cazul hepesului stiti cumva daca este ceva grav, daca influenteaza sarcina negativ sau e ceva tratabil ?
Oricum in cateva zile am programare la interpretarea rezultatelor dar eram curioasa daca este ceva grav.
In cazul hepesului stiti cumva daca este ceva grav, daca influenteaza sarcina negativ sau e ceva tratabil ?
Oricum in cateva zile am programare la interpretarea rezultatelor dar eram curioasa daca este ceva grav.
Anticorpii igG ne indica o infectie cronica, poate fi tratata si nu va afecteaza sarcina, insa depinde de momentul in care ati facut acesta infectie. Anticorpi igM sunt de faza acuta (infectie recenta), presupun ca nu este cazul. Trebuie sa va linistiti, mergeti la medicul dvs si va lamureste, va fi bine.
Sanatate si sarcina usoara!
Sanatate si sarcina usoara!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4morfologie fetala
- 4in a cata saptamana de sarcina trebuie facut triplu test?
- 5toxoplasmoza si sarcina luna a doua
- 5se poate ca fatul sa fi fost malformat din cauza ureaplasmei
- 8interpretare rezultat analiza TOXOPLASMA
- 4Fibrinogen mare 471
- 4Interpretare analize, gravida in sapte luni
- 4proteina s mica in sarcina
- 8Exista cineva in Romania care a supravietuit sindromului Edwards?
- 5examen secretie vaginala in sarcina
- 6Placenta joasa.. voi putea naste normal?
- 3Analize ingrijoratoare insarcinata luna a V-a
- 0TPHA pozitiv in sarcina
- 0TPHA si VDRL pozitive in sarcina
- 0Analize medicale
- 0analiza beta hcg
- 0Interpretare analize in sarcina
- 0Amniocenteza. E posibil sa sufere de T21.
Mai multe informații despre: analizele in timpul sarcinii
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: