Sarcina si radiografii
Cat de riscant este gradul radiatiilor pentru o sarcina incipienta (2 saptamani) ? Am facut o radiologie dentara la o clinica performanta cu raze x si nu stiam inca de sarcina ulterior am aflat ca sunt interzise total in perioada sarcinii si poate iesii copilul cu malformatii destul de grave...chiar as dorii un raspuns cat mai profesionist sa pot lua o decizie corecta.
8 comentarii
sigur
iti va raspunde cineva...care-i in tema
parere:
riscul e mare
dupa o luna
(citeam pe aici)
sanatate
iti va raspunde cineva...care-i in tema
parere:
riscul e mare
dupa o luna
(citeam pe aici)
sanatate
da ms am sunat si la clinica respectiva unde am efectuat radiografia ca ei stiu cel mai bine ce tehnologie au si in ce masura afecteaza si mi-a zis clar ca e radiata sarcina cu toata vesta de protectie si ca nu fac radiografii la femeile gravide indiferent de situatie si-n cate saptamani e.
in prima faza o radiografie la femei tinere trebuie efectuata cu protectia ocarelor cu ajutorul unei veste de plumb. a fost folosita aceasta vesta sau nu?
o singura radiografie dentara produce o radiatie de aproximativ 0, 005-0, 02 mSv (depinde de aparat si ce a fost radiografiata - o singura radacina sau o panorama). din exterior primiti anual cam 3-4 mSv.
deci doza pe care ati primit prin aceasta radiografie ati primi din aer in maximum 2 zile.
deci daca s-a efectuat corect radiografia atunci sansa unei malformatii nu este crescuta
o singura radiografie dentara produce o radiatie de aproximativ 0, 005-0, 02 mSv (depinde de aparat si ce a fost radiografiata - o singura radacina sau o panorama). din exterior primiti anual cam 3-4 mSv.
deci doza pe care ati primit prin aceasta radiografie ati primi din aer in maximum 2 zile.
deci daca s-a efectuat corect radiografia atunci sansa unei malformatii nu este crescuta
fmmedident.ro/contact.html cel mai bine las link-ul de la site-ul clinicii ca ei stiu si se vede cam ce aparatura performanta de raze x au si tomograf dentar vesta e obligatorie oricum iar eu am facut o simpla radiologie la un singur dinte in 3 D. Parerile sunt impartite deja am intrebat si la clinica respectiva am vorbit si cu un medic care nu m-au sfatuit sa-mi asum riscul iar daca stau sa ma gandesc uv-urile adica radiatile solare sunt acceptate de corpul uman si nu a murit nimeni decat daca nu cumva a adormit pe plaja in plin soare si nici asa in cel mai rau caz a facut o insolatie si arsuri plus de asta ma de exemplu unul chiar foarte norocos avand in vedere ca mama gravida a lucrat intr-un mediu cu radiatii magnetice intr-o televiziune si tot am iesit cu o malformatie la un ochi mica ce-i drept dar exista. Acum intrebarea ar fii daca afectea asa rau razele x in trompe ca atunci nici in uter nu coborase embrionul dupa calcule dar oricum orice ce speranta mi-a fost spulberata de clinica respectiva care au zis clar ca ei nu fac nimic la femei gravide cu tot cu vesta de protectie iar in cazul in care nu sa stiut sarcina e radiata.
Nu te panica si stai linistita, nu s-a intamplat nimic embrionului..sarcina e incipienta, dozele sunt foarte mici, expunerea limitata, unica, la distanta de pelvis, banuiesc ca aparatura este noua, nu una de 80 de ani..mergi cu sarcina mai departe.
eu una as pastra sarcina daca intr-adevar ti-o doresti.citeste link-urile de mai sus si ai sa vezi ca au fost multe persoane in situatia ta si au nascut copii perfect sanatosi..in general sarcina incipienta 2-3-saptamani nu este afectata de o radiografie...mai ales dentara--daca era lombara sau mai apropiatade uter era altceva...
citeste pe link-urile de mai sus.
sanatate
citeste pe link-urile de mai sus.
sanatate
Bună seara, am facut o radiografie dentara panoramica fara sa stiu ca sunt insarcinata, si am purtat vesta de protectie, ultima menstra a fost pe 21 ianuarie. Poate fi afectat copilul ? Mulțumesc
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3sarcina-copil sanatos
- 4morfologie fetala
- 5CMV pozitiv.. risc in sarcina?
- 5se poate ca fatul sa fi fost malformat din cauza ureaplasmei
- 6Interpretare rezultate Testul Torch
- 4sarcina si analize aproape duble fata de valoarea normala
- 4Interpretare analize, gravida in sapte luni
- 4tomograf si radiografie in prima luna de sarcina
- 1Radiografia dentara si sarcina
- 3Despre viitor bebelus si radiografie dentara
- 7Eficienta radioviziografului
- 0analiza beta hcg
- 0Analiza urinei
- 5Rog din suflet sa imi raspunda persoanele care au trecut prin sutiatia similara!
- 1Radiografie
- 2Prea multe radiografii?
- 1Părere Radiografie
- 1Radacina rupta?
- 1Radiografie ce se poate face
Mai multe informații despre: radiografia dentara analizele in timpul sarcinii radiografia in sarcina
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: