despre dublu test
sunt insarcinata in 15saptamani, iar la 12saptamani am facut dublul test si mi-a iesit PAPP-A-0.74 iar FREE BETA-HCG-37.2.as dori sa stiu daca aceste rezultate sunt bune.va multumesc
4 comentarii
Buna explica-mi si mie in ce consta acest dublu test, peste 2 saptamani ar trebui sa-l fac si eu, cum ar trebui sa ma pregatesc? Mi s-a spus ca in saptamana 15 -18 ar mai fi si un triplu test care dintre ele ar fi cel mai bine sa il fac, am inteles ca pot alege? Unde ai facut acest dublu test si care este pretul? Multumesc mult!
Buna alina veronica, si eu ma numesc tot alina, sunt insarcinata in 16 saptamani iar la 12 saptamani mi-am facut dublul test, acum am primit rezultatele si sunt asa PAPP-A 4, 23 iar Free Beta HCG 36, 2. Ce inseamna asta? Oare e bine? La eco mi-a spus medicul ca pliul nucal e de 2, 30mm. La tine a fost bine?
Buna ziua,
am facut analizele la sange pentru dublu test in S9 si 3 zile (pe 17 Noiembrie). Ma sperie rezultatele reiesite la Free Beta HCG si anume 188, 7 UI/L ( nu stiu de ce nu mUI/L??) iar PAPP-A (Proteina plasmatica asociata sarcinii) = 1.241
mUI/mL. Stiu ca valorile se interpreteaza in functie de mediana corespunzataore varstei sarcinii.
Va rog din suflet puteti sa-mi spuneti daca este vre-o problema?
In martie anul acesta am trecut printr-o experienta extrem de neplacuta - o sarcina oprita in evolutie la 8S si cateva zile.
Multumesc tare mult!
am facut analizele la sange pentru dublu test in S9 si 3 zile (pe 17 Noiembrie). Ma sperie rezultatele reiesite la Free Beta HCG si anume 188, 7 UI/L ( nu stiu de ce nu mUI/L??) iar PAPP-A (Proteina plasmatica asociata sarcinii) = 1.241
mUI/mL. Stiu ca valorile se interpreteaza in functie de mediana corespunzataore varstei sarcinii.
Va rog din suflet puteti sa-mi spuneti daca este vre-o problema?
In martie anul acesta am trecut printr-o experienta extrem de neplacuta - o sarcina oprita in evolutie la 8S si cateva zile.
Multumesc tare mult!
Buna ziua,
In primul rand cred ca te-ai pripit putin cu dozarea serica din bitest; ar fi fost mai bine sa si asteptat sa implinesti 10 sapt de sarcina. In al doilea rand la 9 sapt cred ca e suficient sa vezi aspectul general al embrionului(CRL, pliu nucal), activitatea cardiaca fetala si sa astepti interpretarea bitestului (dupa ecografie). Existenta doar a unei sarcini oprite in evolutie(la 8 sapt) nu recomanda sfat genetic si de regula nu complica viitorul urmatoarei sarcini. Mult succes
PS: exista tabele de valori ale normalului pe internet-recomand cursul prof K Nikolaides FMF.
In primul rand cred ca te-ai pripit putin cu dozarea serica din bitest; ar fi fost mai bine sa si asteptat sa implinesti 10 sapt de sarcina. In al doilea rand la 9 sapt cred ca e suficient sa vezi aspectul general al embrionului(CRL, pliu nucal), activitatea cardiaca fetala si sa astepti interpretarea bitestului (dupa ecografie). Existenta doar a unei sarcini oprite in evolutie(la 8 sapt) nu recomanda sfat genetic si de regula nu complica viitorul urmatoarei sarcini. Mult succes
PS: exista tabele de valori ale normalului pe internet-recomand cursul prof K Nikolaides FMF.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9interpretare test Papanicolau si examen bacteriologic
- 5ma poate lamuri cineva? sunt garvida in 22 de saptamini
- 4am descoperit o rana pe col... Ce presupune recuperarea dupa conizatie?
- 13sarcina - am descoperit la ecografie col deschis
- 4ce inseamna testul papanicolau?
- 0test papanicolau
- 3test babes papanicolau
- 13test babes-papanicolau - interpretare rezultate
- 13interpretare rezultat anormal test papanicolau
- 8Interpretare Babes Papanicolau
- 0Interpretare test Papanicolau
- 1analize proterinurie gravida 21 sapt.
- 0examen citologic babes -papanicolau
- 4ASCUS posibile cauze si tratament
- 0Citologie PAP
- 1Examen microbiologic lama, insarcinata in 15 saptamani
- 0Analize medicale
- 0Buna ziuă ma ajuta cineva cu descifrarea analizei frotiului
- 1Papanicolau HSIL CIN 2
Mai multe informații despre: Testul Papanicolau analizele in timpul sarcinii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: