interpretare analize pap, e grav?

Am 45 de ani, dupa un control la medic in urma unor sangerari intre menstruatii, cu un diagnostic la prima vedere de sindrom premenstrual, am facut analize apoi un test pap. Rezultatul: celule endocervicale prezente, prezenta importanta de hematii, modificari celulare reactive asociate cu inflamatia si celule scaumoase atipice de semnificatie nedeterminata.Concluzie medic: NU E BINE! Trebuie repetat dupa 3 luni de tratament si testare hpv. Credeti ca pot astepta cele 3 luni in stres, ori trebuie sa ma grabesc, sa repet analizele.
2 comentarii

Buna ziua,
Este necesar sa asteptati sa treaca cele 3 luni de tratament pentru a reface analizele deoarece trebuie sa se vada diferenta intre perioada in care nu ati facut tratament si perioada de dupa tratament.
O zi placuta!
Este necesar sa asteptati sa treaca cele 3 luni de tratament pentru a reface analizele deoarece trebuie sa se vada diferenta intre perioada in care nu ati facut tratament si perioada de dupa tratament.
O zi placuta!

Multumesc din suflet pentru raspuns. Insa as dori sa-mi spuneti daca testarea hpv trebuie/pot sa o fac acum, ori nu e atat de grav si sa astept dupa cele 3 luni de tratament. Multumesc anticipat. O zi buna!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5rana col, mi s-a recomandat sa nu fac cauterizare inainte de a avea primul copil
- 2mi-am facut testul papanicolau si rezultatul a iesit bine, parca sunt cateva probleme
- 8lsil - rezultat papanicolau
- 6Secretii vaginale - analize
- 3test papanicolau
- 18Orice parere e bine venita!
- 3Interpretare analize: secretie si babes papanicolaou
- 1daca exista o rana pe col insa fara niciun fel de aspect canceros trebuie cauterizata?
- 4rezultat ex citologic Babes Papanicolau
- 1Interpretare buletin citologic (Papanicolau)
- 1test papanicolaou
- 0Papanicolau - celule scuamoase
- 1test papanicolau modificat
- 1INTERPRETARE BPN
- 1Papanicolau
- 0Virusul HPV
- 3raport sexual inainte de efectuarea testului papanicolau
- 0Rana pe col
- 5Papanicolau LSIL de la Ascus
Mai multe informații despre: Testul Papanicolau
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: