lsil - rezultat papanicolau

12-05-2009
lauraoprea74
Nu este medic/terapeut
lauraoprea74
Buna ziua!
Dupa un papanicolau facut in decembrie si cu un rezultat ASC-H, am refacut testul ca rezultat este: Frotiul comporta koilocite, cellule superficiale si intermediare cu nucleu discariotic, unele cellule binucleate, cu citoplasma oranjofila sau bazofila.
Sunt prezente cellule cilindrice endocervicale normale.
Concluzie: Leziune scuamoasa intraepiteliala de grad scazut (LSIL).
Asta ce inseamna ca se "trateaza de la sine" sau este cu totul altceva?Este cazul sa asociez aceste 2 rezultate cu un eventual cancer?Nu fac nici un tratament, refac testul peste 1 luna.Si ce tratamente sau interventii chirugicale sau care sunt urmatorii pasi?
Va rog din suflet sa imi raspunda cineva care a trecut prin asa ceva sau un cadru medical.
Multumesc mult si multa sanatate.
8 comentarii
0
22-11-2009, ora 21:10
Elenaa24
Nu este medic/terapeut
Elenaa24
Buna Laura. Am facut si eu un test, iar rezultatul este identic cu al tau. Poti sa imi spui ce ai facut dupa ce ai vazut rezultatul?eu deja am facut o biopsie, in prezent astept rezultatul de la ea şi o colposcopie, iar maine o sa fac o genotipare. As vrea sa stiu cum ai procedat si tu. multumesc
0
01-12-2009, ora 12:24
lilisorh
Nu este medic/terapeut
lilisorh
Nu va speriati fetelor, in urma testului si eu am tot LSIL dar dupa histerectomie radicala in urma unui neoplasm de col uterin.Faceti spalaturi vaginale cu galbenele si Mare-i Dumnezeu.Daca vreti sa vorbim -.Pup si sa auzim de bine.
0
16-12-2009, ora 20:54
blonda_loolly
Nu este medic/terapeut
blonda_loolly
Buna, fetelor! Am si eu aceeasi prob ca si voi.in luna august am aflat k am hpv cu risc inalt, insa nu am facut genotipare, deoarece medicul mi-a spus ca nu are rost.. mi-am facut papanicolau in luna 07 si mi-a iesit ok, doar vaginita cu care ma confrunt de vreo 2 ani si nu mai scap de ea. medicul la care am fost nu m-a multumit din nici un punct de vedere.mi-a facut colposcopie si mi-a iesit si rana pe col.nu mi-a dat tratament decat pt vaginita dar tot nu mi-a trecut.am fost in luna 10 la alt medic si m-a lamurit; acesc hpv il ai in corp ca un virus, se transmite prin orice fel de contact sexual. ssunt fff multe sanse ca intr-o perioda de 2 ani sa te vindeci. cert e ca pt rana de pe col mi-a dat cervugid, flucovin si alte ovule.fac tratament pt 4 luni.ideea e k o contrazic total pe lilisorh, NU TREBUIE SA FACETI SPALATURI VAGINALE, AGRAVATI SITUATIA, RISCATI SA VA DISTRUGETI FLORA VAGINALA.o sa fac tratamentul pt rana de pe col pana in martie si dupa aceea o sa fac din nou colposcopie.daca rana a disparut, e ok, daca nu trebuie sa fac cauterizare.hpv-ul se vindeca de la sine, trebuie sa luati pastile pt imunitate si sa repetati papanicolau la 6 luni k sa nu se agraveze. va poop si multa bafta! as vrea sa stiu totusi ce ati mai facut...alte analize??/ cum decurg lucrurile?
0
16-12-2009, ora 21:01
blonda_loolly
Nu este medic/terapeut
blonda_loolly
laura nu trebuie sa te ingrijorezi, tot ce trebuie sa fc e sa ti aceasta boala sub control prin analize periodice. daca faci asta nu o sa faci niciodata cancer de col.{Frotiul comporta koilocite, cellule superficiale si intermediare cu nucleu discariotic, unele cellule binucleate, cu citoplasma oranjofila sau bazofila.} exact asta mi-a iesit si mie, prezenta virusului hpv iti modifica celulele.- din celule normale, devin anormale, insa cancer faci doar atunci cand papanicolau iti iese de tip 5, presupun ca ti-a iesit 3.
0
16-12-2009, ora 21:56
lilisorh
Nu este medic/terapeut
lilisorh
Doamne fereste, blonda_loolly iti respect parerea cu tot ce ai scris dar nu sunt deloc de acord cu tine.Nici cu NU spalaturilor si nici cu papanicolau5.Nici dusmanului nu-i dori sa iasa 3 daramite 5.Laura tind sa cred ca are o infectie vaginala, nimic mai mult.Iar papiloma virus, zici tu ca se vindeca in doi ani?Sa te auda Dumnezeu, atunci de ce multe femei mor de cancer de col uterin?De ce stau cu frica la fiecare control, sa nu am o eventuala recidiva?Te imbratisez si-ti doresc sanatate multa.
0
18-12-2009, ora 12:41
blonda_loolly
Nu este medic/terapeut
blonda_loolly
Sustin inca o data k hpv e posibil sa se vindece si in 2 ani, depinde de organism, dar si ce spui u e adevarat, poate sa recidiveze, Doamne fereste! medicul mi-a spus ca multe femei au facut testul hpv dupa 2 ani si a iesit negativ. Spalaturile nu sunt indicate decat o data la cateva luni. iti spun din propria experienta.am facut 9 tratamente( retete prescrise de 5 medici diferiti) pt candida si vaginita si de fiecare data imi spuneau sa fac spalaturi vaginale.medicul la care sunt acum mi-a interzis sa mai fac deoarece am flora distrusa.
0
18-12-2009, ora 12:42
blonda_loolly
Nu este medic/terapeut
blonda_loolly
O rog foarte mult pe laura sa ne raspunda, ce a mai facut! ce analize. va pooop
0
29-12-2009, ora 14:27
lilisorh
Nu este medic/terapeut
lilisorh
LAURA ESTE BINE SUFLET MARE.VA PUP SI VA DORESC MULTA SANATATE.LA MULTI ANI GAGICILOR.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Testul Papanicolau
  • Am făcut testul Papanicolau. Ce înseamnă rezultatul?
  • Testul Babeș Papanicolau ar putea ajuta la depistarea mai multor tipuri de cancere ginecologice
  • Cum se depistează cancerul de col uterin?
  • Rezultat Papanicolau anormal - ce urmează?
  • Ce înseamnă celule endocervicale prezente (explicații)
  •