rana col, mi s-a recomandat sa nu fac cauterizare inainte de a avea primul copil
Buna ziua
Am o rana pe col destul de mare- am fost la medic, iar d-na doctor mi-a recomandat sa nu fac cauterizare inainte de a avea primul pentru ca risc sa raman sterila...doar ca rana sa fie urmarita si sa-mi fac periodic cate un test papanicolau..Cunosc cazuri de persoane care s-au cauterizat si au avut copii dupa..Chiar exista un risc?
Multumesc
Am o rana pe col destul de mare- am fost la medic, iar d-na doctor mi-a recomandat sa nu fac cauterizare inainte de a avea primul pentru ca risc sa raman sterila...doar ca rana sa fie urmarita si sa-mi fac periodic cate un test papanicolau..Cunosc cazuri de persoane care s-au cauterizat si au avut copii dupa..Chiar exista un risc?
Multumesc
5 comentarii
cam tarziu raspund ptr k acum am vazut intrebarea ta.e riscant sa nu faci nimic acolo, ba mai mult sa faci si un copil.eu sunt operata din cauza unei rani pe col pe care mdeici nu mi au vazut o si a evoluat negativ ajungand la cancer.NU STA ASA
Eu sunt de acord cu joliegirl74 si e riscant sa stai asa.Mai bine faci cauterizare ca nu sunt riscuri mari sa nu mai faci copii.Riscurile mari sa nu mai poti tine o sarcina sau sa nu mai ramai sunt daca-ti face o conizatie adica o amputare de col in forma de con.Dar si atunci au fost cazuri rare cand au ramas dar au facut nasterea prin cezariana k pe cale naturala nu mai poti.Eu spun sa faci ce e de facut decat sa ajungi la cancer in timp daca nu e tratata.E tare greu sa ajungi la cancer si sa treci prin traamentele agresive pe care tre sa le faci ptr k eu am fost diacnosticata in ianuarie (acest an)de cancer de col uterin si nu mai doresc nimanui sa ajunga aici.Sper sa-ti fi fost de folos.Sanatate tuturor!
Buna Emigeorgi.Imi pare rau cand aud de cineva diagnosticat cu aceasta afectiune dar asta e viata.Daca pot sa te ajut cu ceva intra pe adresa de yahoo sau skype si vb mai multe.Eu m am operat anul trecut pe 25 februarie la Buc.O seara buna-
Mi-am facut intre timp si cauterizarea si e totul in regula. Multumesc pentru sfaturi
Imi pare rau pentru ce vi se intampla. Va doresc putere sa treceti peste tot si insanatosire rapida!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3rana pe col se poate vindeca si in afara de cauterizare?
- 3Sunt infectata cu HPV
- 6Test Papanicolau - bolile cu transmitere sexuala
- 2rezultate test papanicolau
- 3rana pe col vb sa faci dragoste (?)
- 43Interpretare rezultate ginecologie
- 1Diagnostic: celule endocervicale prezente
- 9Analize Papanicolau, candida, HPV
- 5Test papanicolau.. negii genitali
- 0interpretare test papanicolau
- 5HPV - interpretare Babes Papanicolau
- 1Rezultat papanicolau
- 0test papanicolau