Insarcinata sau nu ?..

10-08-2016
acnaib21
Nu este medic/terapeut
acnaib21
In urma cu 2 saptamani -aproape 3 eu si prietenul meu am facut-o pentru prima data. Amandoi eram virgini si am folosit prezervativ ca sa ne protejam. Actul a durat in jur de 5 minute, iar el nu a ejaculat inauntrul meu si nici macar in apropierea vaginului meu. Dupa aceea ne-am dus la baie si am probat prezervativul cu apa ca sa vedem daca era rupt. Nu avea fisuri, deci era sigur. Din nefericire ma aflam in perioada de maxima fertilitate. Mi-am dat seama de acest lucru abia in seara aceea cand am inceput sa ma tem de o "sarcina".
Acum mi-e teama de o posibila sarcina. E posibil ?...
*** la 2 zile dupa contact am avut urme de sange pe chilot care semanau mult cu menstruatia, iar acum mi-a intarziat cam 3 zile.. Ok.. nu am ciclu regulat, dar in ultimele 2 dati a fost regulat si ma gandeam ca poate mi s-a reglat. Sa fi avut atunci menstruatie si sa nu imi mai vina acum ? Sa fie raceala ? Sa fie de la alimentatie dezechilibrata pe care o am ( sunt anemica) ? Sau sa fie chiar sarcina ?...
3 comentarii
0
10-08-2016, ora 14:15
Psiholog Berdei Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Berdei Roxana
Buna,
v-ati protejat, deci iese din discutie sarcina. Anemia trebuie tratata!
0
10-08-2016, ora 16:17
Psiholog Luminita Codrescu
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Luminita Codrescu
buna
Nicio metoda de contraceptie nu este 100% sigura, in afara de abstinenta (absenta actului sexual). In orice alta situatie se pune problema de probabilitate/risc. Coeficientul de risc al prezervativului este mai redus decat la alte metode contraceptive, probabilitatea de a ramane insarcinata folosind DOAR aceasta metoda este intre 3-14% anual.
In cazul tau insa, prezervativul este combinat cu metoda "coitus interuptus" (ejaculare in afara vaginului), asa ca nu ai practic de ce sa te temi.
Ca idee, fertilitatea (feminina si masculina) in epoca actuala este mult diminuata de stres si factori poluanti, asa ca probabilitatea de a ramane gravida este oricum mai redusa ca in trecut.
Capacitatea ovarelor de a produce ovule sanatoase si fertile tine si de maturizarea acestora (varsta), un indicator fiind menstra regulata, cat si de alimentatia sanatoasa si starea ta de sanatate globala.
Asa cum a mentionat si doamna Berdei, sanatatea ar trebui sa fie preocuparea ta primara, deci... :)
Mult succes!
0
12-08-2016, ora 10:55
acnaib21
Nu este medic/terapeut
acnaib21
Vă mulțumesc frumos pentru tot timpul acordat şi pentru răspunsuri !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici