In urma cu circa 6 luni am simtit in zona stanga a pieptului ca doua batai puternice ale inimii | Forumul Medical ROmedic

In urma cu circa 6 luni am simtit in zona stanga a pieptului ca doua batai puternice ale inimii

29-01-2008
alynd
Nu este medic/terapeut
alynd
In atentia Dr. Halpern

Ma numesc Alin.In urma urmaririi subiectelor de pe forum am dedus ca sunteti un foarte bun medic cardiolog.In cele ce urmeaza vreau sa va descriu problema mea cu rugamintea de a-mi raspunde.

In urma cu circa 6 luni am simtit in zona stanga a pieptului ca doua batai puternice ale inimii sau 2 dureri intense. In samtamana urmatoare am observat ca a aparut o durere in partea stanga a pieptului. Am fost la mai multi medici cardiologi spunandu-mi ca sufar de bloc major de ramura dreapta si de sindrom PR scurt de tip LGL (un pic de PR scurt, asa mi-a spus un medic).Dupa jumatate de an durerile persista si nici un medic la care am fost nu a reusit sa le explice sau sa gaseasca un remediu.Mentionez ca ritmul cardiac este de peste 90 batai pe minut in repaos si ca am fost supus testului de efort fara nici un rezultat.

In aceste conditii as dori sa aflu parerea Dvs. Ce alte investigatii mai credeti ca sunt necesare? Am aflat tot de pe forum de coronarografie, considerati ca este necesara la mine? Rezultatele de la coronarografie sunt similare cu cele obtinute prin CT scan? Stiti vreo clinica de la noi unde se face CT scan?

Va multumesc!
3 comentarii
0
05-02-2008, ora 00:00
Dr. Halpern Rafael
Chirurgie vasculara, Bucuresti
Dr. Halpern Rafael
Din pacate nu sunt cardiolog ci CHIRURG cardiovascular (adica eu tai si fac mai putina stiinta:)
Lasand gluma la o parte, as vrea sa va intreb cati ani aveti, si cand apar durerile din piept (in repaus, la efort, dupa stres emotional?) cat dureaza durerile si daca dispar dupa vre-o medicatie.
Fumati? daca da e cazul sa va lasati de fumat si sa evitati bauturile excitante (cafea etc)
In principiu ar trebui mai intai sa faceti un test de efort sa vedeti daca durerile dumneavoastra sunt de ischemie miocardica pentru ca apoi sa ne putem gandi la o coronarografie sau un CT scan.
Dupa stiinta mea CT scan miocardic se face la Spitalul de Urgenta Floresca.
0
05-02-2008, ora 00:00
Dr. Halpern Rafael
Chirurgie vasculara, Bucuresti
Dr. Halpern Rafael
mai multe informatii puteti gasi pe;
http://www.emedicine.com/med/topic2954.htm
0
06-02-2008, ora 00:00
alynd
Nu este medic/terapeut
alynd
Va multumesc frumos pentru raspunsul Dvs!
Va precizez ca am 26 de ani.Durerea se acutizeaza la emotii mari.
Totusi aproape tot timpul simt o durere in zona stanga a pieptului.
Nu fumez, in viata mea n-am fumat o tigara.
Test de efort am facut si nu a iesit nimic.Mai nou daca stau cu mana sub cap cand ma uit la tv dupa circa 5 minute imi amorteste.Va precizez ca am luat medicamente pentru scaderea tensiunii (betalok cred ca ii spune).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: