In repaus simt un gol de aer

02-08-2009
Banica Gheorghe
Nu este medic/terapeut
Banica Gheorghe
Am inceput sa simt din ce in ce mai des un gol de aer in capul pieptului fara un motiv aparent. Dureaza o secunda si parca ma cutremur. Nu ma doare nimic, nu am ameteli, nu am nici o alta reactie dar ma cuprinde imediat panica sa nu fie ceva grav. Este adevarat ca in birou este destul de cald si mai deschid usa pentru a face cat de cat aerisire. Tensiunea variaza intre 12-14 cu 8-9. Nu stiu daca ceea ce simt este de natura cardiologica sau respiratorie. Am varsta de 43 de ani, nu sufar de nici o boala din cat stiu si dupa analizele facute, este adevarat ca stresul este unul dintre factorii negativi care ma apasa.
7 comentarii
0
03-08-2009, ora 11:11
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
V-as sfatui sa consultati un medic homeopat. Acest simptom necunoscut si in general imposibil de diagnosticat de medicina clasica caci nu este organic este un semnal de alarma cunoscut si vindecabil in homeopatie. Chiar daca nu credeti in homeopatie sau nu ati incercat niciodata un tratament homeopat ar fi bine pt. dvoastra sa incercati caci va spun acest lucru din experienta. Cu siguranta ca aveti in plus mai multe simptome si stari psihice neobisnuite, daca e sa va analizati cu obiectivitate si atentie da la cap pana la picioare.
0
03-08-2009, ora 13:57
Banica Gheorghe
Nu este medic/terapeut
Banica Gheorghe
Nu am nici o alta simptomatologie legata de aceasta stare. In afara de oboseala psihica obisnuita si un nivel de stres putin peste normal, nu am absolut nimic care sa imi ofere motive de ingrijorare. Eu ma gandesc sa nu fie ceva ascuns la nivel pulmonar, stiu eu, o raceala netratata sau altceva. Stiu cate ceva despre homeopatie o sa discut si cu medicul meu de familie dar raman tot in ceata. Nu sunt fumator, nu am fumat niciodata, nu consum bauturi alcoolice decat in cantitatile unui om obisnuit, chiar mai putin, am o activitate fizica normala, in schimb sunt un tip coleric, imi ies usor din fire si asta imi creeaza probleme. Ma gandesc ca aceste simptome sa nu fie legate de un deficit mineral sau de calciu.etc.
0
04-08-2009, ora 22:52
julie v
Nu este medic/terapeut
julie v
Buna seara ! Cred ca acele goluri de aer sunt de fapt extrasistole ! Exact asa am simtit si eu de-a lungul anilor, si la fel le explicam medicilor ! De cate ori mi-am facut EKG-urile, nu reuseau sa mi le prinda pe inregistrare ! Dar dupa o perioada foarte stresanta, atat in familie cat si la serviciu, acestea s-au declansat foarte urat si ma tin de vreo doi ani ! Am avut si perioade in care veneau una dupa alta, de ma speriam ingrozitor ! Eu iti recomand sa-ti faci un test holter de ekg, pentru 24 de ore, care costa in jur de 100-150 ron, la particulari ( nu stiu daca se poate sa ti-l puna si gratis la spital, in urma unei trimiteri de la medicul de familie ) si acolo se va vedea clar ce ai !
Sanatate si numai bine !
0
24-02-2022, ora 17:46
Avb0608
Nu este medic/terapeut
Avb0608
Buna ziua. Am si eu aceleasi stari (senzatii) de cateva luni. Din ce in ce mai des. Ati aflat ce problema era? Ati rezolvat? e ca un spasm - tremur, brutal, oprire brusca respiratie. Dureaza o secunda. La analize si EKG am iesit ok. Am avut chiar si holter. Multumesc.
0
28-03-2023, ora 06:20
Aditzu01
Nu este medic/terapeut
Aditzu01
Eu cand trag aer simt ca se face ca o bula in esofag, in piept, si il dau si greu afara prin expiratie, si incep si palpitatiile. Ce anume ar putea fi? Sau ce ar da aceste simptome?
0
02-12-2023, ora 11:03
Raluca dArc
Nu este medic/terapeut
Raluca dArc
Exact așa am și eu de aproape 4 ani și tot nu am găsit explicație. Sunt niște senzații tare înfricoșătoare pentru că am impresia că mă sufoc. Exact așa descriu și eu: o bulă de aer în gât, ca o tensiune, ca un tremur, spasm, care-mi oprește respirația. Vreau să tușesc și parcă e mai rău. Am spus că or fi extrasistole, dar nu știu...
0
03-12-2023, ora 10:38
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Bună ziua,

Pare să fie din cauza anxietății, sau din cauza extrasistolelor. Așa cum a spus Julie V, extrasistolele se pot vedea pe ECG Holter. Dacă la cardio totul este normal, problema ține probabil de anxietate.

De obicei, problemele cu respirația care țin de plămâni sau de inimă fac o senzație de sufocare care durează mult, NU o secundă.

Multă sănătate !
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici