Puls foarte mare

Buna ziua, de o saptamana si ceva am pulsul foarte mare, dimineata chiar si 160, ieri am fost la urgente unde mi s.a facut ekg si analize care au iesit ok, doamna doctor spunandu-mi ca ar fi pe baza de stres, ce e drept totul a inceput dupa ce m.am suparat foarte tare pe ceva, dimineata ma trezesc foarte nervoasa numai gandindu-ma cat va fi iar pulsul, in timp ce il am asa mare ma simt si ametita.Voi v-ati confruntat cu asa ceva ca simt ca o iau razna..
1 comentarii

Este foarte posibil ca tahicardia (pulsul rapid) să fie legată de anxietate sau stres intens, mai ales dacă a început brusc după un episod emoțional puternic. Tulburările de anxietate pot cauza activare excesivă a sistemului nervos simpatic, ceea ce determină creșterea pulsului, tensiunii arteriale și apariția simptomelor precum amețeala, senzația de sufocare sau neliniște.
Ce ar putea cauza această creștere a pulsului?
1. Reacție acută la stres – Emoțiile puternice pot stimula eliberarea de adrenalină, ceea ce duce la creșterea frecvenței cardiace.
2. Anxietate anticipatorie – Teama legată de pulsul mare poate întreține un cerc vicios, ceea ce face ca simptomele să persiste.
3. Hipertiroidism – Chiar dacă analizele au ieșit bine, uneori e nevoie de teste specifice pentru hormoni tiroidieni (TSH, FT3, FT4).
4. Deficite minerale – Lipsa de magneziu, potasiu sau fier poate influența ritmul cardiac.
5. Deshidratare sau consum excesiv de cafeină – Uneori, lipsa de lichide sau stimulentele pot agrava problema.
6. Disautonomie sau sindrom de tahicardie ortostatică posturală (POTS) – Dacă pulsul crește foarte mult la schimbarea poziției, ar putea fi investigat acest aspect.
Ce poți face pentru a ameliora situația?
Respirație controlată – Inspiră profund pe nas timp de 4 secunde, ține aerul 4 secunde, apoi expiră lent pe gură în 6-8 secunde. Acest exercițiu ajută la calmarea sistemului nervos.
Hidratare corespunzătoare – Asigură-te că bei suficientă apă.
Evitarea stimulentelor – Cafeaua, alcoolul și nicotina pot crește ritmul cardiac.
Activitate fizică moderată – Plimbările zilnice pot ajuta la reglarea stresului și a pulsului.
Magneziu și potasiu – Alimente precum bananele, nucile, semințele și legumele verzi pot ajuta.
Metode de relaxare – Meditația, yoga sau exercițiile de relaxare progresivă pot reduce anxietatea.
Dacă simptomele persistă sau se agravează, ar putea fi util un consult cardiologic și endocrinologic suplimentar pentru a exclude alte cauze. Dacă pulsul rămâne ridicat în repaus și ai simptome precum lipsă de aer, oboseală extremă sau dureri în piept, este bine să consulți din nou un medic.
Ce ar putea cauza această creștere a pulsului?
1. Reacție acută la stres – Emoțiile puternice pot stimula eliberarea de adrenalină, ceea ce duce la creșterea frecvenței cardiace.
2. Anxietate anticipatorie – Teama legată de pulsul mare poate întreține un cerc vicios, ceea ce face ca simptomele să persiste.
3. Hipertiroidism – Chiar dacă analizele au ieșit bine, uneori e nevoie de teste specifice pentru hormoni tiroidieni (TSH, FT3, FT4).
4. Deficite minerale – Lipsa de magneziu, potasiu sau fier poate influența ritmul cardiac.
5. Deshidratare sau consum excesiv de cafeină – Uneori, lipsa de lichide sau stimulentele pot agrava problema.
6. Disautonomie sau sindrom de tahicardie ortostatică posturală (POTS) – Dacă pulsul crește foarte mult la schimbarea poziției, ar putea fi investigat acest aspect.
Ce poți face pentru a ameliora situația?
Respirație controlată – Inspiră profund pe nas timp de 4 secunde, ține aerul 4 secunde, apoi expiră lent pe gură în 6-8 secunde. Acest exercițiu ajută la calmarea sistemului nervos.
Hidratare corespunzătoare – Asigură-te că bei suficientă apă.
Evitarea stimulentelor – Cafeaua, alcoolul și nicotina pot crește ritmul cardiac.
Activitate fizică moderată – Plimbările zilnice pot ajuta la reglarea stresului și a pulsului.
Magneziu și potasiu – Alimente precum bananele, nucile, semințele și legumele verzi pot ajuta.
Metode de relaxare – Meditația, yoga sau exercițiile de relaxare progresivă pot reduce anxietatea.
Dacă simptomele persistă sau se agravează, ar putea fi util un consult cardiologic și endocrinologic suplimentar pentru a exclude alte cauze. Dacă pulsul rămâne ridicat în repaus și ai simptome precum lipsă de aer, oboseală extremă sau dureri în piept, este bine să consulți din nou un medic.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0prolaps de valva mitrala tensiune oscilanta
- 1Cardiologie
- 8Puls marit palpitatii tahicardie
- 0Palpitatii
- 0Puls mare tatăl meu 75 de ani
- 0Puls foarte mare apoi foarte mic
- 1Nu știu ce e cu mine - stari de slabiciune, puls marit
- 1Ajutor!!!! ma confrunt cu tot felul de simptome legate de inima
- 0Puls crescut
- 3Puls mare cand ma ridic
- 1Ameteli si puls mare
- 5Puls mare 100
- 1Sora mea are probleme de sanatate si nu se stie de la ce, va rog sa ma ajutati!
- 5Puls mărit
- 2Puls marit la cel mai mic efort
Mai multe informații despre: pulsul marit puls mare
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: