iau antidepresive de 3 ani

72 comentarii 1 23 Înainte ›
0
11-05-2009, ora 10:12
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Draga popey, iti admir curajul de a renunta la medicamente. Incearca niste medicamente naturiste care nu au efecte secundare. Vezi ca este pe forum un tip pe nume Nick care te-ar putea ajuta cu niste sfaturi in legatura cu produsele naturiste.
Incearca sa nu te lasi de serviciu, este greu in ziua de azi sa gasesti alt serviciu, eventual intra in concediu, daca poti.
Imi pare rau ca nu te pot ajuta mai mult, insa iti doresc multa sanatate.
0
11-05-2009, ora 12:06
Edith_Abilify
Nu este medic/terapeut
Edith_Abilify
Draga popey, iti recomand produsele naturiste, fitoterapeute Vision. Sunt 100% naturale si nu prezinta reactii adverse. Sunt produse care alunga consecintele stresului atat de raspandite in viata cotidiana, sunt recomandate pentru anxietate, depresie, insomnii cronice. Eu le folosesc in paralel cu medicamentele alopate, insa iau o cantitate mica de antidepresive, un Cymbalt pe zi. Sper ca te-am lamurit, iar daca un mesaj nu este de ajuns atunci putem vorbi pe mess. -*

(*modificat de administrator)
0
21-11-2009, ora 00:49
aantikk
Nu este medic/terapeut
aantikk
Tot citesc si ma minunez...aceasta "boala"ma afectat atat de tare ca nici maca nu mai stiu scrie corect gramatical.

Sa ma prezint, ma numesc Cristi, am 33 de ani si sufar de aceasta"boala"de.23-14 ani!!!.

Medicamente nu prea am luat dar..in iltimii doi ani am cedat de tot si iau xanax regulat cam 0, 5 pe zi chiar si 0, 75 la recomandarea medicilor.

Cum ma simt?..ca naiba...

Daca este cineva in situatia mea si vrea sa discutam pe messenger as fi foarte, foarte bucuros.

-*

Va urez multa sanatate si in incheiere...chiar am nevoie sa vorbesc cu cineva in privat(de 15 ani sunt in tari straine si imi doresc sa vorbesc pe limba mea:).

Simptome?

-lipsa de aer
-ameteala
-balonari
-atacuri de panica
-extrasistole
-frica de moarte
-teama de a dormi
-fobii cu duiumul
.si lista este lunga.

Daca doriti sa vorbim...va astept cu nerabdare, poate asa am sa inteleg si eu mecanismul acesta care imi provoaca atata frica si practic nu ma lasa sa ma bucur de sotia si fiica mea.

(*modificat de administrator)
0
21-11-2009, ora 00:50
aantikk
Nu este medic/terapeut
aantikk
13-14 ani, scuze.
0
21-11-2009, ora 10:52
Raluky
Nu este medic/terapeut
Raluky
Imi pare rau ca nu simti nici o imbunatatire in starea ta. Data trecuta cand ti-am scris era in preajma Pastelui, acum e in preajma Craciunului, sarbatoare colorata cu multe beculete multicolore, miros de portocale si multa Coca-Cola( eu prefer Pepsi...dar am scris cealalta marca pentru impresia artistica ).Eu am reusit sa ma tratez.. Mai am momente de slabiciune in general cauzate de presiunea scazuta si lumina difuza dinaintea ploii dar incerc mereu sa ajut decorul (daca sunt acasa si pot, de exemplu), mi-am luat un aparat Salin pt incarcarea aerului cu ioni negativi pe care il folosesc si un umidificator si ionizator al aerului ( luat din Plus la super oferta). Mult ma ajuta mirosul de citrice, in special de portocale si ori de cate ori ma simt slabita desfac o portocala sau folosesc ulei esential de portocale( 3-5 picaturi) in amestec cu apa bagate intr-un recipient de sprayat si imprastii in jurul meu aroma proaspata de Craciun (in primavara mai ales asta faceam). Eu am tensiunea mica si de asta resimt sensibilitatile astea atmosferice. Iau din cand in cand capsula cu Rozmarin (caci regleaza tensiunea - in cazul meu o mareste un picut). Cel mai rau ma simt daca nu dorm, ori din motive ca nu am putut ca ma gandeam la tot felul de minuni, ori din motiv de petrecere sau vorba lunga pana in miez de noapte eventual la un pahar sa-i zicem " de vorba". Noaptea e okay, a doua si uneori si a treia zi e mai rau: slabiciune totala in tot corpul si percep zgomotele cu o mai puternica intensitate. De aceea, incerc sa nu sar calul prea des.
La mine totul a inceput de la o lipsa maaare de calciu si fosfor in organism si de la 3-4 ore dormite maxim pe noapte si griji pentru toata familia. Apropo la ce spuneai si tu ca parca te scufunzi.la mine scufundarea s-a dovedit ca era de la lipsa de fosfor si calciu...adica nu se mai trimiteau niste impulsuri corecte in organism. Dar cand s-a declansat atacul de panica nu stiam ce stiu acum si a fost foarte rau si pentru mine. M-am lasat si de fumat ca fumam ca un turc.am suferit si in urma sevrajului de nicotina dar mi-a trecut si am reusit sa ma las si de blestematele de tigari.
Am mers la diversi medici. Am luat si Xanax si PC Sedatif si multe alte cacaturi date de niste medici incompetenti ( probabil restantierii de la medicina) acum in clinici de fite.
Pana intr-o zi cand un medic generalist mi-a vorbit despre medicul psihiatru Manuela Tecuta care a tratat multi tineri cu probleme. Eu am urmat un tratament de sase luni si m-am facut bine. Mai am momente de slabiciune dar sunt, in rest, foarte, foarte bine. (obtine o trimitere de la medicul de familie si du-te la ea la Ambulatoriu langa ANEFS asta ca sa nu platesti consultatia.daca nu ai trimitere du-te asa ca nu sunt preturi mari)
Nu mai lua Xanax ca nu iti fac bine. Mergi la doamna doctor si ea te va vindeca. Si eu nu laud medicii de obicei...dar pe mine m-a salvat. Poate te ajuta si pe tine! Sanatate multa!
Si nu mai fa nimic in exces. Alerga mai putin. Nu iti mai chinui organismul cu corectii de genul 2 ore de alergat. Eu mi-am luat o bicicleta si pedalez in dorul lelii cate un km pe zi pt intretinere si sanatate.
Si ce e cel mai important la boala asta e somnul. Pe care vad ca tu nu prea il ai daca tu stai pe net si scrii pe forum la 12 noaptea. Asculta-ma, ca stiu ce zic, iti trebuie multa odihna la boala asta. Si orice tratament ai urma, chiar si cu medicul recomandat de mine, fara somn e in zadar. Ajuta-te sa poti sa dormi. Sun multe metode fara sa te droghezi cu alte pastile periculoase. Te minti pe tine. Dormi noaptea ca somnul acesta conteaza. Noaptea, okay? ( de la 22 la 6 asta conteaza...). Noroc!
0
28-11-2009, ora 15:10
alex21
Nu este medic/terapeut
alex21
sal de 2 ani am si eu exact aceeasi problema ca si Adryanino si Antikk.Am facut toate analizele posibile si nimic nu justifica starea aceasta.Nu stiu cum este ameteala la voi dar la mine este groaznica, nu sunt instare sa cobor scarile si defapt aceasta boala mi-a distrus viata.Nu am luat niciodata antidepresive.
Aceste antidepresive ajuta sau te transforma intr-o leguma?

Aantik ti-am dat add pe mess daca vrei sa vb.
0
16-01-2010, ora 08:57
emma_emma12
Nu este medic/terapeut
emma_emma12
Buna tuturor si La Multi Ani!
V-am citit cu atentie pe toti, m-am bucurat sa vad ca ca aveti energie sa va ajutati unul pe altul, insa m-am intristat pentru ca nu s-a mai scris din data de 28.11.2009.
Si eu experimentez aceleasi stari psihice si fizice asociate atacului de panica. Acum 5 ani mi s-au declansat datorita unui eveniment neplacut din viata mea, au durat 1 an, timp in care am acumulat toata informatia de care aveam nevoie, dupa multe sedinte la medici internisti, psihologi, citit mult etc. Am reusit acum 4 ani sa depasesc acele stari greu de suportat, insa acum, tot datorita unui eveniment neplacut similar cu cel de acum 5 ani, au reaparut. Nu au aceeasi frecventa, insa intensitatea este aceeasi si simptomele la fel. Senzatia iminenta de moarte este dreu acceptata de creierul meu. In afara de ameteli, tremuraturi, senzatie de transpiratie multa, tahicardie, extrasistole ventriculare, cel mai greu suport o reactie a organismului f ciudata si greu de explicat in cuvinte. Osa incerc s-o descriu pentru ca as vrea sa-mi spuneti daca si voi simtiti asa ceva. In momentul de varf al atacului de panica cand ai senzatia de moarte (care stim cu totii ca nu dureaza decat cateva minute, desi efectele pot dura pana la 1 ora), simt cumva ca inima se "blocheaza", parca urca cumva in gat (nu as vrea sa fie asociata cu nod in gat pentru ca nu are legatura) si nu cred ca este vorba de extrasistole aici, pentru ca le experimentez si pe astea. Simt ca o mare emotie a inimii, un puseu, o falfaitura si un mare gol in inima ca si cum m-as ineca cumva chiar in plexul solar. Ufff, greu de explicat. Ati simtit asa ceva?
Dupa multe investigatii si analize, toate au iesit bine. Medicul cardiolog (Dr. Cristian- Sp. Militar) mi-a spus ca am un prolaps de valva mitrala cu minima regurgitare care insa, nu da aceste efecte, nu este periculos, multe persoane il au, nu se trateaza la gradul la care il am eu.
Deci, concluzia doctorilor si a mea, atac de panica pe fondul unei emotivitati eccentuate.
Voi ce ati mai facut?
Sa va spun ce fac eu:
- mers pe jos, de preferat, in aer liber;
- masaj;
- sedinte de bioenergie;
- tratament naturist FAVISAN (insa, recunosc, aproape in fiecare zi iau beta-blocante metoprolol sau distonocalm deoarece si acesta contine metoprolol, este medicamentul care isi face efectul garantat in jum de ora);
- incerc sa fac lucruri care-mi dau o stare de bine, ca de ex, cumparaturi (costisitoare, bine-nteles :)), ma uit la un film bun, incerc sa ma transpun in actiunea de acolo pentru a-mi tine mintea ocupata);
- discutii cu cei dragi (astea nu-mi fac bine decat pe moment, apoi, regret ca vorbesc cu ei pentru ca realizez ca-i supar f tare);
- citesc;
- etc

Sanatate multa, sper sa incepem sa scriem aici mai mult si sa auzim de mai bine!
0
03-05-2010, ora 14:36
ciorobea nicolae
Nu este medic/terapeut
ciorobea nicolae
ce ma fac, de 4 ani sufer de anxietate si de sindrom depresiv anxios. am luat antidepresive si iau si acun dar nu ma fac bine.am stari de rau si ameteli puternice si tulburari de vedere. mi-e teama de moarte si mi-e frica sa merg singur pe strada si in ultimul timp am inceput sa beau alcool din disperare ce ma fac ? cine ma poate ajuta? imi poate recomanda cineva vreun tratament care sa ma vindece/ va rog mult!
0
06-05-2010, ora 02:35
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Tratament tintit:

glutamina + alimente alcalinizante
omega3, eliminarea opiaceelor din dieta
mai multe detalii pe topicurile deschise de mine

totusi mentionati varsta si alte eventuale probleme de sanatate, discutati cu un nutritionist inainte,
daca nu aveti o minima cultura a nutritiei sanatoase.
0
06-05-2010, ora 08:58
ciorobea nicolae
Nu este medic/terapeut
ciorobea nicolae
am 49 ani si sunt inginer constructor. lucrez la birou investitii la spitalul judetean tg jiu.am spondiloza cervicala si surditate am purtat pina de curind o proteza auditiva dar s-a defectat si nu am bani sa-mi cumpar alta.
In prezent iau solian 200mg 1/2 tableta seara si 1 velaxin 37, 5 mg tot seara.
0
06-05-2010, ora 09:28
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Despre tratamentul pe care deja il luati, la modul general nu pot sa spun decat ca este o piatra de moara, o solutie in extremis oferita pe tava pt indivizi considerati incapabili sa gaseasca solutii eficiente.
Dar daca chiar e vital, poate trebuie sa il luati, nu pot decide asa ceva.
Alte idei:

Daca ati lua 3-5 g / zi glutamina pulbere (foarte putin), ma intereseaza starea rinichilor - creatinina serica si clearance la creatinina.
In rest, cum stati cu ficatul?
-
Pe topicul asta am scris mai multe despre ceaiul verde+ alte solutii
http://forum.romedic.ro/prod/sunt_deprimata_si_vreau_un_sfat_%28in_special_de_la_germont%29_042469.html

Raportul acido bazic
http://sanatate.jurnalul.ro/stire-alimentatie-sanatoasa/hiperaciditatea-demineralizeaza-organismul-315123.html
http://sanatate.jurnalul.ro/stire-alimentatie-echilibrata/avantajele-dietei-alcaline-313888.html

http://www.rense.com/1.mpicons/acidalka.htm

Asigura-ti un aport proteic mediu de 0.7g/kg corp. Daca ai un ph-sanguin optim, intestinul subtire va beneficia de glutamina, va fi prevenita permeabilizarea, distrugerea vilozitatilor intestinale.
Prezenta acestui aminoacid, asigura o stare psihica buna, optimizarea neurotransmisiei, moderatie in consumul carbohidratilor, alcoolului etc
-
0
29-10-2010, ora 16:42
minanna
Nu este medic/terapeut
minanna
Buna ziua,

Pentru ca e prima data cand postez un text pe un forum si pentru ca am speranta unui raspuns va voi ruga sa ma ajutati sa imi dau seama intr-un fel sau altul ce se intampla cu mine.

De 8 luni, dupa o despartire groaznica (a la carte), dupa o copilarie violenta ( violenta domestica), dupa un abandon din partea mamei (deces) si dupa ani in care am considerat a avea un psihic cat se poate de normal, realitatea de acum ma copleseste si nu inteleg ce este cu mine.

Nu mai am incredere in mine, nu sunt atenta, nu pot retin info noi, mi-e greu cateodata sa articulez cuvinte--des se intampla sa scot o perla( am terminat fac de filologie-ironic), am o stare de tristete, nu pot privi interlocutorii in ochi (pt f putin timp apeland la tertipuri pt a scapa de privirea acestora)...imi este frica de o nebunie, de faptul ca imi aud gandurile in cel mai mare haos, am schimbari de temperament (triste, extaz) si am momente de luciditate cand stiu ca totul este psihic, cand stiu ca doza de serotonina este mica si ca toul are o rezolvare.
Pentru ca lucrez cu tineri, pentru ca nu am cu cine sa vbesc de aceste lucruri fara a fi ori blamata, ori acuzata ca exagerez in reactii ma inchid in mine si in fiecare dimineata imi spun " gata asta e ultima oara cand imi va fi frica"
Culmea, sunt o persoana sociabila, dar acum sociasbiliateta de care dau dovada este defectoasa...Imi schimb tonul vocii de la o persoana la alta nestiind daca ego-ul este de vina, id-ul sub id..etc.

Pentru ca am o situatie financiara cat sa-mi pot permite un terapeut, pt ca mi-am cumparat antidepresive naturale dar mi-e frica sa le incerc, va cer sfatul..orice este de folos.M-am autodiagnosticat: Agorafobie, depresie sau tulburare de tipborderline.

Tot ce vreau este sa fiu eu cea pana acum 8 luni, sa afisez exact ce stiu ca pot sa fac.
Mul;tumesc
0
29-10-2010, ora 16:45
minanna
Nu este medic/terapeut
minanna
"Pentru ca NU am o situatie financiara cat sa-mi pot permite un terapeut, pt ca mi-am cumparat antidepresive naturale dar mi-e frica sa le incerc, va cer sfatul..orice este de folos."

Multumesc inca o data
0
29-10-2010, ora 18:05
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Salut !
Foarte interesanta expunerea ta ! Spune ce antidepresive naturale ai cumparat !
0
29-10-2010, ora 18:07
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Ce parere ai de topicul asta ?
http://forum.romedic.ro/prod/Depresie_sau_altceva?_048248.html
0
29-10-2010, ora 21:36
minanna
Nu este medic/terapeut
minanna
Buna seara Dragos,

Medicamentul este Sedacur forte: (1, 2 ori/zi)..nu am inceput sa iau medicamentele pentru ca nu vreau sa am parte de acele contraindicatii: gura uscata, greata, somnolenta etc.Pentru ca nu am avut reteta, farmacistei i-am cerut un medicament de crestere treptata a serotoninei..sau ISSR din cate stiu...acesta a fost medicamentl recomandat.
Un alt motiv ar fi faptul ca nu stiu daca este doar o perioada sau chiar poate o tulburare de personalitate.
Am citit topicul recomandat si pot sune ca simptomele sunt asemanatoare, doar ca eu simt si poate suna ciudat, ca am o "masca " e doreste sa iasa la inaintare si tot acest haos, toata aceasta tristete, pesimism si extaz...se datoreaza impersonalitatii de care am dat dvada intrun an "cumplit" dn punct de vedere mental.

Am inceput sa citesc si sa ma informez din diferite domenii: karma, buddhism, carti motivationale etc.sunt multe de spus, multe definitii si teorii cu care m-am identificat...
Nu stiu daca va ajuta cu ceva (Varsta nu am mentionat-o) :am aproape 25 de ani.sper sa trec peste aceasta perioada pentru ca ma sperie gandul ca aceasta stare ar putea avansa.

Multumesc
0
29-10-2010, ora 21:38
minanna
Nu este medic/terapeut
minanna
Scuza-ma te rog...am citit celalalt topic si se pare ca ultimul cu vant a fost Dragos:)..

Multumesc Germont
0
29-10-2010, ora 21:53
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
pentru putin.
Ideea este ca daca natura te-a inzestrat cu un sistem digestiv mai slab, intr-un anumit context poti deveni vulnerabila la peptidele din paine daca intestinul devine mai permeabil.
Astfel glutenul poate avea un rol MAJOR in depresie sau alte boli psihice.

Nu trebuie sa cazi in capcana la fel ca Dragos, recurgand direct la solutia medicamentoasa.
Avalansa de peptide opioide ce asalteaza creierul poate crea probleme ireversibile pe termen lung.
De altfel este cunoscuta asocierea intre boala celiaca (intoleranta la gluten) si bolile psihice.

Sedacur este doar un tratament de moment (intr-adevar natural), insa nu elimina cauza.
0
31-10-2010, ora 11:09
crina alexandru
Nu este medic/terapeut
crina alexandru
buna ziua, va scriu in legatura cu sotul meu, care a fost diagnosticat cu depresie anxioasa, se trateaza cu rivotril cam de 3 ani, la inceput luand zilnic, dupa o perioada(nu mai stiu exact durata)tratamentul fiind luat la nevoie, asta se intampla si in prezent, constatarea mea este ca nu l-a ajutat cu nimic, ba mai mult s-a agravat, este tot mai nervos si foarte impulsiv, cu ideei fixe si mult negative, rugamintea mea este urmatoarea, va rog sa-mi spuneti si mie ce se intampla, daca necesita schimbarea tratamentului si cu ce anume !
0
03-11-2010, ora 14:29
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ minanna

Da copy paste print la:

"De 8 luni, dupa o despartire groaznica (a la carte), dupa o copilarie violenta ( violenta domestica), dupa un abandon din partea mamei (deces) si dupa ani in care am considerat a avea un psihic cat se poate de normal, realitatea de acum ma copleseste si nu inteleg ce este cu mine.

Nu mai am incredere in mine, nu sunt atenta, nu pot retin info noi, mi-e greu cateodata sa articulez cuvinte--des se intampla sa scot o perla( am terminat fac de filologie-ironic), am o stare de tristete, nu pot privi interlocutorii in ochi (pt f putin timp apeland la tertipuri pt a scapa de privirea acestora)...imi este frica de o nebunie, de faptul ca imi aud gandurile in cel mai mare haos, am schimbari de temperament (triste, extaz) si am momente de luciditate cand stiu ca totul este psihic, cand stiu ca doza de serotonina este mica si ca toul are o rezolvare.
Pentru ca lucrez cu tineri, pentru ca nu am cu cine sa vbesc de aceste lucruri fara a fi ori blamata, ori acuzata ca exagerez in reactii ma inchid in mine si in fiecare dimineata imi spun " gata asta e ultima oara cand imi va fi frica"
Culmea, sunt o persoana sociabila, dar acum sociasbiliateta de care dau dovada este defectoasa...Imi schimb tonul vocii de la o persoana la alta nestiind daca ego-ul este de vina, id-ul sub id..etc."

Si mergi cu hartiuta la un medica psihiatru care sa iti dea ceva sa te puna pe picioare.

Cartile despre karma, buddhism s-ar putea sa iti dauneze mult chiar fara sa constientizezi acest lucru. Parerea mea este ca pina sa te echilibrezi complet sa lasi lectura lor. Pentru ca s-ar putea ca pe langa anumite aspecte pozitive pe care le gasesti acolo sa ti se intipareasca automat si unele negative in care sa incepi sa crezi si care sa te bulverseze si mai rau. Deocamdata fa pauza de asa ceva.

@ crina alexandru

In momentul in care o persoana nu se simte bine, e clara treaba ca trebuie schimbat tratamentul.
Numai doctorul psihiatru ii poate recomanda o anumita medicamentatie.
Asa ca apelati cu incredere la el si aveti rabdare pina gasiti un antidepresiv care sa ii mearga si pe anxietate si cu care sotul dumneavoastra sa se simta bine.

Multa sanatate, pace si liniste sufleteasca va doresc tuturor.
0
03-11-2010, ora 17:12
crina alexandru
Nu este medic/terapeut
crina alexandru
multumesc pt. sfat, ideea este urmatoarea, am fost la mai multi medici, toti te intreaba cu ce te tratezi si nici unul nu iti schimba tratamentul desi tu ii spui ca nu te-a ajutat cu nimic ce-ai tot luat.La ce medic sa mai apelam pt. ca pana in prezent s-a dovedit ca niciunul nu-si da interesul de tine ca pacient desi te duci la cabinet cu asa o problema, probabil pt. dansii nu-i nimic grav! Eu va multumesc inca odata pt.gandurile bune!
0
03-11-2010, ora 20:19
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ crina alexandru

Uneori doctorii sunt foarte refractari la ideea de a schimba tratamentul. Dar sunt o gramada de medicamente care trateaza de exemplu depresia anxioasa. Efectin, seroxat (care sunt mai noi) ati incercat vreodata ?
In acest caz nu trebuie sa va mai lasati la mana lor. Eu cand nu imi convine un tratament, i-l pun doctoritei pe masa si nu plec de la ea din cabinet pina nu imi da un altul. Sa incerc pina il gasesc pe cel care mi se potriveste.
Daca nu iti impui punctul de vedere poti trena intr-o situatie de genul acesta la infinit.
Nu e admisibil asa ceva.
Daca nu va schimba tratamentul nu ii dati trimiterea cu care aveti dreptul la consultatie gratuita si la reteta si mergeti la alt doctor care sa ii dea ceva cu care sa se simta bine.
Stimata doamna, eu sunt bolnava de la varsta de 16 ani iar acum am 32. Nu i-am slabit deloc pe doctori. Am schimbat pina acum in 16 ani peste 60 de retete, fara nici o exagerare v-o spun. Toate medicamentele dintre cele mai vechi si dintre cele de ultima generatie. Pina nu am gasit ceva care atunci cand mi se face rau, daca iau, sa imi revin nu m-am lasat. Am fost un cobai, stiu lucrul asta. Dar eu chiar nu puteam indura starile acelea de rau sau efectele secundare de la alte medicamente care chiar nu mi se potriveau.

Aveti taria sa va impuneti punctul de vedere in fata medicilor si nu mai parasiti cabinetul fara o alta propunere de o schema de medicatie diferita. Nici ei nu sunt Dumnezeu sa stie fix ce i se potriveste fiecarui pacient in parte. Fiecare medicament dfunctioneaza pe alti neurotransmitatori. Daca nu exista analize prin care sa se deternice pina la urma care anume s-au dereglat, ei de unde sa viseze ?

Asa ca noi trebuie sa avem rabdarea sa testam pe noi fiecare schema in parte.
0
08-12-2010, ora 19:32
tulburare_anxios_depresiva
Nu este medic/terapeut
salut,

iau antidepresive de 12 ani, prescrise de medic.diverse. acum sunt pe un xanax de 0.5 si un seroxat +1/2 doxepin.
diagnosticul e " tulburare anxios-depresiva -fobica"

problemele au pornit pe la 30 de ani cand am inceput, aparent din nimic sa am atacuri de panica de care nici nu auzisem la vremea aia. atacuri de panica inclusiv cu inclestarea maxilarelor.
apoi au aparut insomnia si mai tarziu fobia.
fobia ca o sa -mi fie rau, atunci cand stiam ca se va intampla inca un atac (de obicei la caderea serii ). pur si simplu stiam...unii spun ca imi induceam singur starea. posibil.
nu stiam insa nici ce consecinte pot avea si nici ce efectele secundare...
intre timp, am mai aflat cate ceva dar nimic concret.

as dori sa stiu:

1. exista cineva pe aici care sa fi luat asa ceva si sa fi avut efecte secundare clare, majore ?(ficat bolnav, creier afectat, tulburari de comportament ).
2. si eu as dori sa ma las, nu stiu ce sa fac, cum sa fac si mai ales NU CRED ca e o solutie pentru mine. medicul cu care ma vad de 2 ori pe an, imi zice ca fara nu se poate.
fara ele mi-este intotdeauna foarte greu dupa 2 zile de pauza. nu pot dormi si de aici epuizare, oboseala mentala si iar atac de panica.
3. un alt tratament ( alopat sau nu ), un adjuvant sau un sfat care sa-mi fie de folos stie cineva ?

mentionez ca am si duc o viata normala, starea mea actuala este foarte buna, dar ma simt mental obosit mai mereu, ca o baterie epuizata.
nu pot conduce prea mult (am avut mereu rau de masina )
viata sexuala nu e chiar normala (lipsa libidoului).
nu pot calatori fara pastile la mine.
am steatoza hepatica grad 3 si am tendinta de ingrasare
dislipidemie (probabil congenitala).
mai nou am descoperit ca presopunctura ma ajuta sa dorm.

va multumesc anticipat.
0
08-12-2010, ora 20:53
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
BUna seara !
daca dvs aveti aceste probleme, sustin ca ar trebui sa aveti in vedere cel putin cateva aspecte.

*eliminare gluten si cel putin in scop de test lactate pentru o perioada - este o chestiune de principiu.

*sa optimizati dieta, esential ar fi corelarea aportului de carbohidrati cu efortul depus - dieta low-carb

*reglarea raportului omega 6 si 3 + antioxidantii aferenti (vit E + seleniu organic)

*daca ati mentionat steatoza hepatica, este FUNDAMENTALA reglarea raportului omega 6 si 3 cu surse vegetale, nu ulei de peste.
Ficatul este suprasolicitat de acel proces numit "de novo lipogenesis", deci trebuie eliminate cel putin temporar cerealele, aportul de fructoza redus drastic (uneori, un fruct).
Nuca de cocos rasa sau uleiul de cocos la borcan (de fapt este un unt), ajuta foarte mult.
Politica asta s-a dovedit utila atat in ciroza cat si pentru steatoza.

*menajarea axei HPA este o chestiune de baza pentru pastrarea echilibrului psihic. Puteti folosi ceai verde bio si Rhodiola spre deosebire de cafea, care determina un regim de functionare neeconomic al axei HPA.

*raportul acido-bazic
0
08-12-2010, ora 21:50
Nu este medic/terapeut
Multumesc Germont,

sunt utile si interesante sfaturile.
chiar o sa le pun in practica.
mai ales ca nu mananc de ani altceva decat cereale integrale si iaurt 2%. deci e exact ce nu trebuie ?
de catva ani mananc atent.nu mananc carne decat rar si albe de obicei ( pui, peste, curcan ), de 2 -3 ori pe zi chiar si sunt f multumit asa.
nu mananc prajeli grasimi oua
ce imi pot reprosa alimentar :
-dulciuri
-bere si vin cateodata 2-3 peturi (da, stiu ca nu e bine amestecat cu antidepresive ).

Totusi eu am intrat aici mai ales pentru problema anxioas-depresiv-fobica.
0
09-12-2010, ora 12:39
Nu este medic/terapeut
rectific : 2-3 doze (bere) sau pahare (vin)
poate ar mai fi de adaugat problemele digestive
-balonari
-2-3 scaune pe zi (colon iritabil)

si poate si faptul ca dupa un timp, am realizat ca nu mi-au aparut atacurile "din senin" asa cum credeam initial ci din cauza unor probleme foarte bine definite :
-in copilarie violenta verbala intre parinti, care mi-a marcat subconstientul
-in adolescenta viata sexuala inceputa cu partener, mai tarziu
-adult : probleme deosebite la servici in perioada respectiva + presiune mare si extraservici (eram bagat in foarte multe proiecte grele pt mine, dar nu le percepeam asa )
-aveam simptome insomnie inainte dar intr-o forma incipienta, fara sa realizez (ma sculam noaptea, si nu simteam nevoia sa mai dorm pana dimineata si ma gandeam la tot felul de lucruri importante atunci dar fara nicio importanta azi ).
-am o fire pacatoasa, prea analizez totul
toate astea le-am aflat mult mai tarziu, de la cabinetul psihologic /psihiatric.

multumesc inca odata
0
10-12-2010, ora 15:49
Nu este medic/terapeut
Germont,

Nu inteleg de ce sa elimin cerealele si fructele.
Care e legatura dintre fructe sau cereale integrale si si problemele mele de ficat ?
Multumesc
0
10-12-2010, ora 19:35
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Mai pe scurt organismul omenesc nu este adaptat excesului de carbohidrati favorizat de cereale. Iar acest exces de carbohidrati daca nu poate fi folosit integral in acel moment este stocat pana la urma ca grasime.
Cat despre conexiunea fructoza-steatoza, iata ce apare la un simplu search pe google:
-
FRUCTOZA: Un nutrient intens lipogenic implicat in rezistenta la insulina, steatoza hepatica si sindromul metabolic.
-
Iata de ce afirm ca ar trebui sa consumati doar uneori o feliuta de mar (de pofta), iar cerealele inlocuite cu pseudocereale (cu bobul marunt): quinoa - superclatita sau veti suferi crancen, turte de hrisca in cantitati simbolice, in loc de paine - am cumparat faina.

Apropo de colon iritabil, porumbul si graul ar trebui eliminate cu atat mai mult, si ar fi utile semintele de in +vit E din recolta de anul asta. Eu de pilda am luat din Piata Gorjului de la unu Nicolae. NowFoods mai e o varianta, dar mai scumpe.

Cautati pe google
Efecte neasteptate dupa eliminarea graului
In cautarea graului: EInkorn si glicemia
Dieta paleo, dieta low-carb etc

Atunci veti intelege la ce ma refer.
0
10-12-2010, ora 22:07
Nu este medic/terapeut
D-le Germont,

Habar nu aveam. Eu ziceam ca renuntand la multe altele si mancand cat mai natural posibil (adica neprelucrat ) evit "E"-urile si bolile generate de alimentatia cu grasimi animale.
Tot ce imi permiteam erau dulciurile si ocazional alcoolul pe care mereu ma hotaram sa le scot dar imi trecea.se pare ca m-am orientat spre o dieta gresita.
Ca sa nu mai zic ca nu auzisem de pseudocereale sau de quinoa...
Atunci ce am castigat schimbandu-mi radical regimul alimentar vechi ?
Din cate am mai citit si eu in ultimul timp, am inteles ca simptomele astea in general ( colon iritabil, balonari steatoza si restul ) apar atunci cand ficatul da semne de boala, metabolismul e afecatat poate de la stres, poate de la un ritm de viata anormal...
Ma duc maine la Gorjului.
Deci daca imi reglez alimentatia pot sa ma astept ca voi scapa de pastile ?
0
10-12-2010, ora 22:18
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
As insista pe ideea de a fi STAPAN PE SITUATIE; de a pastra controlul, fiindca exista niste repere solide obtinute prin documentare personala (un exemplu la indemna, blogul din profilul meu sau a lui Margarit - este in blogroll)
Restul urmeaza de la sine.
Adaugă un comentariu / răspuns
72 comentarii 1 23 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul