histerectomie totala cu anexectomie bilaterala

5907 comentarii 1 2 ..... 456 ..... 196 197 Înainte ›
0
22-04-2009, ora 10:10
cornelia 38
Nu este medic/terapeut
cornelia 38
buna dimineata la toate doamnele.multumesc pt vb frumoase sa dea Dumnezeu sa incep sa gandesc pozitiv.Azi m am trezit cu durere de cap nu dorm bine ! e trist ca s acasa numai cu ioana fetita mea e in cl a doua si nu pot sa o pregatesc pt scoala asta ma doare ca nu prea i am lasat sa faca mare lucru!! VA DORESC SANATATE SI PUTERE DUMNEZEU SA NE INTAREASCA!
0
22-04-2009, ora 10:32
griguta
Nu este medic/terapeut
griguta
Buna Cornelia, este o perioada grea, toate fetele stiu cat de greu am trecut si noi peste aceasta perioada.
citeste tot ce am scris noi si vei vedea ca, trebuie timp pentru a se vindeca operatia si pentru a invata sa intelegi ce se intampla cu tine. Asa cum au spus si fetele evita efortul, alterneaza mersul pe jos cu statul in pat si urmeaza indicatiile medicului care te-a operat. Toate am tremurat pana am primit rezultatul histopatologic, nopti nedormite, lacrimi, durere, ai impresia ca nimeni nu te intelege. Atata timp cat ai langa tine un sot intelegator si care te iubeste nu trebuie sa-ti faci probleme, el te va ajuta sa treci peste aceasta perioada. Daca vrei sa discutam in amanunt intra pe mesul meu -*. Iti doresc sanatate si putere de a trece peste aceasta perioada.

(*modificat de administrator)
0
22-04-2009, ora 13:19
dr48
Nu este medic/terapeut
dr48
Eu, daca nu va descopeream aici si n-as fi vorbit cu voi, mi-ar fi fost mult mai greu.
0
22-04-2009, ora 13:49
griguta
Nu este medic/terapeut
griguta
Cornelia, incearca si bea seara o cana de ceai de tei, sper ca ceaiul de tei sa te ajute sa ai un somn linistit. Si inca un lucru, fetita mea, si-a luat concediu, are 25 ani, sa stea cu mine si nu am putut sa ma vait prea mult, zambeam tot timpul. Cand ma vedea ca ma intristez venea si ma lua in brate si-mi spunea ca totul va fi bine, asata imi dadea putere si ma facea sa trec peste aceste faze, in schimb seara cand eram in camera numai eu cu sotul meu plangeam. Deci zambeste, esti bine, ai trecut peste ce a fost mai greu, zambeste de dragul copilului tau. Este primavara iesi cu fetita in parc si plimba-te. Si fii sigura caci, cu ajutorul sotului tau vei trece peste aceasta perioada. Eu am 10 luni de la operatie, totul este acum o amintire. Stiu este greu dar sigur maine iti va fi mai bine ca azi. Incearca sa-ti gasesti linistea sufleteasca, incearca sa te obisnuiesti cu noul tau corp cu noile tale trairi si vei fi din nou tu, cea dintotdeauna. Sper sa-ti ajute ceea ce iti spun. MUlta sanatate.
0
22-04-2009, ora 20:11
olamoniola
Nu este medic/terapeut
olamoniola
buna ziua, ma numesc monica, am 58 de ani;
am patit si eu histerectomie totala ( pe 12 ian 2009 ), cu amputarea colului, si 2 cm din vagin; 50 de ganglioni limfatici au fost extirpati, 2 erau cancerosi.
mi-am revenit destul de greu dupa op, dar problema mea e legata de dureri in picioare ( tot piciorul), dureri in brate ( mi s-a spus ca de la chemio, si de la portul pe care il am implantat, pt perfuzii), dar ma dor ambele brate. picioarele se umfla si ma dor rau, abia pot sa merg. doctorii care m-au operat, nu au spus nimic, ca atare, stau si sufar.
sint in germania, dar din pacate, nu sint multumita de operatie; am facut o gramada de complicatii : blocaj renal, fistula la vezica urinara, purtat plosca 7 saptamani (noroc ca s-a lipit vezica fara alta operatie), plus ca cicatricea este urita.
daca vreuna dintre voi a avut probleme cu picioare umflate si dureroase, a rog, spuneti-mi ce ati facut; va multumesc de pe acum.
multa sanatate va doresc, DOAMNE AJUTA !
0
22-04-2009, ora 20:14
olamoniola
Nu este medic/terapeut
olamoniola
tot eu; am facut 2 sedinte de chemio terapie, si de vineri, incep chemio combinata cu radiatii; ce ma mai asteapta dupa asta? incepe sa-mi fie teama, deoarece, la un moment dat, m-am simtit bine, apoi...parca o iau la vale.
va doresc numai bine !
0
22-04-2009, ora 20:26
dr48
Nu este medic/terapeut
dr48
Nu stiu ce sa zic cu picioarele amortite, nu cunosc cauza, eu imi simt burta amortita, cateodata, nu in fiecare zi.
Eu n-am putut sa plang nici de fata cu sotul meu, fiindca mi-a zis doctorita de familie (ma repet, am mai zis), care are aceeasi operatie, sa nu ma plang si sa nu ma vait in fata sotului, fiindca nu se stie cum reactioneaza, unii barbati reactioneaza ciudat ( isi cauta o amanta, spre ex), asa ca am suferit in taina, de una singurica.
Acum, pe 30 fac 3 luni si nu mai am nici o temere,
0
22-04-2009, ora 21:12
nelly91
Nu este medic/terapeut
nelly91
Am fost diagnosticata cu polifibromatoza uterina cu metroragii repetate si anemie secundara si in luna martie s-a intervenit chirurgical prin histerectomie totala cu anexectomie bilaterala.
A fost o operatie reusita si vreau sa multumesc domnilor doctori care m-au operat, a treia zi reusind deja sa ma dau jos din pat si sa fac primii pasi. Evolutia post operatorie a fost de natura favorabila, la aceasta contribuind si sotzul meu care m-a ajutat mult, desi a trecut prin mari emotzii...
Deocamdata, sunt inca in concediu medical si nu am voie sa depun eforturi fizice, dar ma pot deplasa cu usurinta (au trecut deja 42 zile de la operatie). Pana in prezent, nu am nici o simptoma nefavorabila si ma consider un caz fericit...
Va doresc toate cele bune si MULTA SANATATE!!
0
22-04-2009, ora 21:25
dr48
Nu este medic/terapeut
dr48
Buna, nelly91!
Cati ani ai?
0
22-04-2009, ora 21:37
mirela_b0104
Nu este medic/terapeut
mirela_b0104
Buna! Sunt Mirela. Am 21 de ani si sunt din Oradea. In urma cu 4 luni si jumatate am suferit si eu o operatie de histerectomie totala cu anexectomie bilaterala la Spitalul de oncologie din Cluj. Am fost operata deoarece eram suspecta de cancer ovarian deoarece avea 2 chisturi ovariene mari ( 15 x 20 cm ). Rezultatul histopatologic a spus ca acele chisturi erau borderline. Oricum medicul a decis sa scoata tot pentru siguranta. Mai apoi am urmat tratament : 4 perfuzii de chimioterapie cu Carboplatin. Am terminat cu ele de 3 saptamani.
Ma simt foarte bine, eu asa simt, mi-am reluat viata sexuala la 6 saptamani dupa operatie ( cu prietenul meu ) si nu am simtit nici o diferenta. Nu am avut nici depresii, nici dureri, nici sangerari si la 4 saptamani revenisem la serviciu si la facultate. Singurele simptome sunt mici bufeuri care trec aproape neobservate. Uneori ma gandesc ca nu voi avea niciodata proprii mei copii dar nu a depins de mine. Tot ce ma tem este sa nu fac cancer.. altundeva... ca prin spital am auzit tot felul de variante... desi.. eu am incredere in mdicina alopata.
Toate cele bune ! Multa sanatate tuturor !
0
23-04-2009, ora 00:36
mary44
Nu este medic/terapeut
mary44
Buna seara,
Pentru Dna olamoniola, (daca nu am scris bine imi cer scuze) in legatura cu durerile de picioare s-ar putea sa fi facut tromboflebita.Pelvisul este o zona foarte vascularizata si daca tumoarea sau ce a fost acolo a fost mare apasa pe vasele respective formandu-se niste chiaguri de sange care dupa inlaturarea greutati o iau la vale plimbandu-se pe vasele respective.Eu v-am spus asa cum mi-a explicat si mie Dr-ul mai pe intelesul meu, eu am facut tratament in spital sub supravegerea Dr-lui anestezist, dar dureri de picioare mai am si acum insa nu asa de mari.Cu fisura la vezica (daca am inteles bine)mie mi-au taiat DR-ii din vezica deoarece am avut malformatie si uteril a fost lipit de vezica asa ca ptr a-mi scoate uterul a trebuit sa decupeze din vezica si am stat cu sonda urinara 10 zile.S-a lipit vezica nu a mai necesitat alta operatie, acum ma simt bine am uitat prin ce am trecut, rezultatul la biopsie mi-a iesit bine. Nu stiu cat am putut sa va explic si daca v-am ajutat, eu va doresc multa sanatate si putere ca sa puteti rezista si sa ne mai scrieti aici pentru a tine legatura.Va pup si SANATATE
Multa sanatate si bun venit si lui mirela_b0104 si nelly91
0
23-04-2009, ora 07:58
nelly91
Nu este medic/terapeut
nelly91
pt dr 48 buna dimineata am 41 ani am fost operata pe 11 martie si dupa cum am spus ma simt bine nu am bufeuri deocamdata si nici alte dureri nu stiu daca vor aparea pe parcurs am sa intreb doct la controlul de 2luni multa sanatate
0
23-04-2009, ora 08:02
nelly91
Nu este medic/terapeut
nelly91
buna dimineata mary44 multa sanatate
0
23-04-2009, ora 09:16
simoe67
Nu este medic/terapeut
simoe67
Buna, eu sunt din Pitesti, am 42 de ani si m-am operat acum 3 saptamani-hiserectomie totala+anexita bil.ch. aici la Sp.Militar. Stiam ca am un fibrom de acum 6-7 ani cand era de 3-4 cm. Am facut putin tratament cu Orgametril, acum 3 ani, am facut embolizare la Sp.Municipal (era de 6 cm atunci). Acum 3 saptamani am facut o ecografie si avea 7 cm. In toti acesti ani nu mi-a pus probleme, insa acum 2 saptamani am avut o hemoragie puternica sambata, duminica, am facut injectii cu hemostazice, degeaba.curgea ca la robinet.asa ca luni dimineata m-am dus de urgenta la Spital si m-au operat scotand tot.
Au zis ca si uterul era fibromatos si hemoragic... si ca era hemoragie si in abdomen. Multumesc doctorilor de la acest spital. profesionisti.. Acum ma simt bine, chiar mai bine decat dupa cezariana de acum 15 ani.Deocamdata nu am bufeuri, nu simt nimic, doar un gol sufletesc.
Azi am primit rezultatele de la biopsie de la Sp militar Central-Buc si vreau sa stiu daca totul e OK, pt ca dr chirurg, spunandu-i-le prin tel mi-a zis doar..e bine,...e bine.
Va rog mult ma puteti ajuta ? Pe Buletin scrie :

-Ovare cu corpi albicaus si corp galben
-Leiomiom uterin;endometru cu glande in faza secretorie si chorion fibropar;
-Col cu dilatatii chistice glandulare si parakeratoza.

Sper ca am scris bine, scrisul dr.nu e prea citet pe buletin.
0
23-04-2009, ora 09:19
simoe67
Nu este medic/terapeut
simoe67
Si mai am o intrebare : e indicat sau nu tratamentul hormonal dupa hiserectomie ? Eu nu am nici un simptom de bufeu, doar putina insomnie. Am vazut ca parerile sunt impartite chiar si de la dr. la dr. Mentionez ca am si doua chisturi (cu lichid) la san, de cca 1 cm fiecare, dar chiar si pt astea unii dr au zis sa ma ung cu Progestogen si sa nu fac altceva. Experienta voastra ce zice ?
0
23-04-2009, ora 09:34
griguta
Nu este medic/terapeut
griguta
Buna simo, daca medicul ti-a spus "bine" inseamna ca este bine, sunt singurii care pot spune asta, noi doar ne dam cu parerea sau spunem ce am simtit pe pielea noastra. Urmeaza indicatiile medicului si totul va fi bine. Multa sanatate.
.
0
23-04-2009, ora 09:37
mary44
Nu este medic/terapeut
mary44
Buna, rezultatul histopatologic este bun nu ai de ce sa-ti faci griji, bufeuri daca le poti suporta acum este bine, nu vei avea bufeuri mai mari ca acum si tratamentul de substitutie hormonala nu este deloc indicat in cazul care ai si cea mai mica problema cu sani.Urmareste chisturile si sa stii ca un chist nu devine nodul.Eu aveam un chist iar acum am si un nodul ptr care iau tratament( am histerectomie de 4 an juma)
Lasa golul din suflet si gandeste-te ca totul este bine si nu vei pati nimic.
Fetelor cam dupa un an de la histerectomie urmariti osteoporoza, nimeni nu a specificat-o, nu a luat-o in calcul.Mie mi-a scazut densitatea osoasa, trebuie sa merg zilele aste sa-mi fac iar un test ptr osteoporoza, sa stiti ca osteoporoza nu doare dare.Va pup si numai bine va doresc.
0
23-04-2009, ora 12:36
dr48
Nu este medic/terapeut
dr48
Pentru simoe

Nu lua nimic, daca poti suporta bufeurile, cica scapam de una si dam de alta, facem cancer la san, Doamne fereste.
Mie medicul mi-a spus sa ma duc sa-mi dea ceva doar daca bufeurile sunt insuportabile, deocamdata abia le percep.
0
23-04-2009, ora 12:40
dr48
Nu este medic/terapeut
dr48
Pentru mirela_b0104:

Si eu ma plangeam, la 48 de ani ca am ramas doar cu vaginul.
Am fetita unei verisoare, la 19 ani, era virgina, i-au facut histerectomie totala, era suspecta de cancer, au trecut 10 ani si e bine mersi.
0
24-04-2009, ora 07:35
nelly91
Nu este medic/terapeut
nelly91
buna dimineata !
eu am fost foarte multumita de doctorii din spital, dar acum ma lovesc de refuzul medicilor de policlinica pt concediu de medical cu toate ca medicul de familie i-mi recomonda cm.
astazi merg la policlinica pt a- mi prelungi, sa vad ce o sa rezolv.
am 47 de zile de cm cu zilele de spitalizare.
multa sanatate!!
0
24-04-2009, ora 08:00
griguta
Nu este medic/terapeut
griguta
Buna dimineata fetelor, Emigeorgi s-a internat ieri, urmeza sa faca CT si analizele, pe 27 o opereaza am vorbit aseara cu ea, sta foarte bine cu moralul face consiliere cu un medic psiholog in spital. Va transmite la sanatate. Bunul Dumnezeu sa-i ajute si noi sa ne rugam ca totul sa fie bine. Va pup pe toate.
0
24-04-2009, ora 09:45
cornelia 38
Nu este medic/terapeut
cornelia 38
Hristos a inviat ! cine poate fetelor sa mi spuna de ce fac febra incepand de ieri Am scos firele ieri si arata bine s ingrijorata din cauza asta am 38 5 si de la med meu mi a spus sa iau paracetamol si sa stau linistita E normal ! Doamne ajuta pt Emigeorgi o sa ma rog pt ea
0
24-04-2009, ora 13:22
nelly91
Nu este medic/terapeut
nelly91
am rezolvat cu medicalul mi-au dat inca 6 zile si am dreptul la prelungire pana la90 de zile, asta la ai 3 lea medic -- la ghirurgie. la ginecologie mi-a spus ca trebuie sa incep munca.
se contrazic intre ei fac legea dupa cum vor ei-- uni-
pacat ca nu gandesc toti la fel
0
24-04-2009, ora 20:19
dr48
Nu este medic/terapeut
dr48
Pentru Nelly91

asa ma trimeteau si pe mine la munca, de la o luna jumate, m-am enervat si mi-am dat demisia.
0
24-04-2009, ora 20:30
nelly91
Nu este medic/terapeut
nelly91
eu nu m-am lasat si am mers la alt doctor chirurg si m-ia dat 6zile si o sa ma duc pe fiecare saptamana
la servici i- mi accepta medical
pina acum am53 zile cm
pentru dr48
0
24-04-2009, ora 20:35
dr48
Nu este medic/terapeut
dr48
Cate zile vrei sa stai in concediu?
0
24-04-2009, ora 20:41
dr48
Nu este medic/terapeut
dr48
Am id-ul meu mai sus, intr-un mesaj, daca vrei sa vorbim si pe mes.
0
24-04-2009, ora 20:53
nelly91
Nu este medic/terapeut
nelly91
cred ca o sa stau vreo 65 si sa iau si concediu de odihna
0
24-04-2009, ora 20:58
nelly91
Nu este medic/terapeut
nelly91
pentru dr48
am urmarit toate mesajele tale cred ca avem cam acelasi simtome
nu am bafeuri, nu ma doare nimic, dar vreau sa ma pastrez sa nu ridic sau sa fac eforturi mari
0
25-04-2009, ora 10:21
emigeorgi
Nu este medic/terapeut
emigeorgi
Hola, doamnelor! Sunt acasa de ieri dupamiaza k sa amanat operatia pe 29.Am facut toate investigatiile si au iesit bine, mai a ramas CT-ul sa -l primeasca dr.luni pe 27 si sa-l citeasca. Nu mi-a facut externarea doar k dr mea care e o femeie extraordinara a sp k nu are rost sa stau 3 zile degeaba in spital daca analizele au iesit bine si nu am medicamentatie de facut.O sa ma reintorc p 28 la spital si pana atunci ma bucur de familie.casa.de tot ce se poate! Si totusi ca am o varsta.si am trecut prin f multe.bune, rele, consider ca D-zeu e mare si el ma iubeste! Tot raul spre bine! Sanatate multa doamnelor si sa va bucurati de familie k-i cea mai de pret.
Adaugă un comentariu / răspuns
5907 comentarii 1 2 ..... 456 ..... 196 197 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Histerectomia totală cu anexectomie bilaterală poate crește riscul de deces la femeile tinere
  • Histerectomia ar putea fi un factor de risc pentru boala Alzheimer
  •