histerectomie totala cu anexectomie bilaterala

5907 comentarii 1 2 ..... 567 ..... 196 197 Înainte ›
0
25-04-2009, ora 11:34
dr48
Nu este medic/terapeut
dr48
Buna dimineata!

Iti tin pumni, emigeorgi, sa fii, , barbata".
0
25-04-2009, ora 15:51
nelly91
Nu este medic/terapeut
nelly91
pt emigeorgi
curaj, nu trebuie sa-ti fie frica,
si aceste momente fac parte din viata noastra. eu nu am simtit nimic dupa anestezie.
dupa ce m-au dus in salon am stat o zi in pat iar dupa aceea am mers dar f incet.
acum ma simt bine pana in prezent nu iau tratament dar nici nu am dureri si nici bufeuri.
nici nu stiu cand a trecut timpul pe 11 mai merg la controlul de 2 luni.
mult curaj!
0
25-04-2009, ora 21:26
dr48
Nu este medic/terapeut
dr48
Contro; de 2 luni?????????? eu am fost chemata cand mi-a iesit rezultatul patologic, mi-a zis ca sut bine si sa nu ma mai prinda pe la el, ce sa-mi mai vada?
0
25-04-2009, ora 21:46
nelly91
Nu este medic/terapeut
nelly91
Pt dr48
Eu am fost la 10 zile, mi-a scos firele, dupa alte 10 zile am luat rezultatul la biopsie si mi-a zis ca trebuie sa merg ia control periodic: la 2luni, la 6luni si dupa aceea anual.
0
25-04-2009, ora 21:57
nelly91
Nu este medic/terapeut
nelly91
PTdr48
La 2luni a zis ca trebuie sa stie cum ma simt, daca am nevoie de tratament hormonal
Cred ca nu am nevoie de tratament- ma simt bine.De fapt mi a zis medicul ca sunt persoane care nu au nevoie de trat. pt ca organismul suporta bine aceasta transformare-depinde de la opersoana la alta.
0
25-04-2009, ora 22:02
dr48
Nu este medic/terapeut
dr48
Al meu a zis sa vin (mi-am amintit) doar daca am bufeuri insuportabile.
Ar fi fost in interesul lui sa ma cheme lunar, ca are cabinet particular, 80 ron consultatia, 80 ron eco., dar, corect.
Mi-a zis sa nu iau nimic si sunt happy ca nu am nimic, doar noaptea parca transpir si nu am somn (dar stau si acasa, dorm ziua si noaptea vizionez filme)
Cu dragostea? cum stai? ai facut proba?
0
25-04-2009, ora 22:17
nelly91
Nu este medic/terapeut
nelly91
Si eu stau acasa dar am evitat sa m-ai dorm ziua m-ai bine ma plimb
Noaptea dorm nu am nimic nici nu transpir.
Am facut, , proba"nu a fost nici rau nici bine am totusi retineri dar nici sotul nu ma preseaza, avem timp, sa simt eu ca m-am refacut in totalitate...
0
25-04-2009, ora 22:22
dr48
Nu este medic/terapeut
dr48
Eu eram curioasa sa vad daca mai am orgasm,
dupa primul, m-am linistit.
0
26-04-2009, ora 13:58
ml
Nu este medic/terapeut
ml
pt.nelly91
eu sunt operata din nov.08 si am stat in cm pana in martie 09 am depasit 90 zile si apoi am mers la comisie, poti sta in cm pana la 180 zile cu comisie, la comisie ma punea sa ii arat operatie le dadeam cate 50 ron, prima data am dat 100 ron, si le ziceam ca obosesc, ca nu pot sta 8 ore pe scaun.problena este sa iti de-a un medic ginecolog cm. daca treci de 90 zile iti mai dau sfaturi.
Eu ma sinteam bine, dar teama ca nu pot sta la birou (calculator) atatea ore, aveam si bufeuri si transpiram.dar acum sunt fffffffffff bine, am stat inainte de operatie inca 2 luni cm pana am aflat exact ce am. am avut doua fibroame si mari.sunt operata la Bucuresti Fundeni.
0
26-04-2009, ora 14:04
ml
Nu este medic/terapeut
ml
pt.mary44
nu am de ce sa fiu suparata pe tine, eu mi-am spus parerea mea, in legatura cu bufeurile. nu ca mi-a zis dr. ci ca dupa cele trei luni...voi scapa si de ele. Sincer am scapat, nu stiu daca chiar de la sex, dar parerea mea asta este, eu acum daca mai am bufeuri sau transpir o data sau de 2 ori pe saptamana depinde de la zi la zi.
0
26-04-2009, ora 14:07
ml
Nu este medic/terapeut
ml
Dupa operatie a facut careva papanicolau?
Eu vreau sa merg saptamana aceasta.
Va poop si multa sanatate.
Sa nu face-ti efort, ca nu merita sa suferiti dupa aniiiiiiiiiii!
0
26-04-2009, ora 14:15
mona68
Nu este medic/terapeut
mona68
Buna ziua tuturor si HRISTOS A INVIAT. N-am mai intrat de ceva vreme pe forum, dar acum pot spune ca am mai incheiat un capitol din asa zisa recuperare: radioterapia. Am suportat cu stoicism 23 de sedinte de radioterapie, totul a fost ok pana acum o saptamana, cand am inceput sa am scaun cu sange si dureri ingrozitoare (parca as elimina sarma ghimpata sau scaieti). Dr. radioterapeut mi-a zis ca am facut rectita radica si mi-a prescris supozitoare Proctolog si pastile Ketonal, dar nu ma ajuta. S-a mai confruntat cineva cu aceasta problema? Astept raspuns si sfaturi de la voi !
Pt. dr48 si nelly91: nu stiu cum voi ati facut "proba" dupa 1 luna si jumatate - 2 luni de la operatie, ca mie mi-a zis doctorul dupa 4 luni ???
0
26-04-2009, ora 14:39
mary44
Nu este medic/terapeut
mary44
pentru ml,
Eu nu am facut papanicolau caci mi-a scos si colul uterin si nu mai este nevoie, am mai facut control la ginecolog si doar daca vedea ceva suspect trebuia sa-mi faca examen la secretia vaginala.In schimb eu m-am confruntat cu atele alea din interior trebuia sa se topeasca si sa se resoarba in organism iar mie nu mi s-au topit si le eliminam prin urina si ele ramaneau intepenite in vagin de ma duceam la ginecolog sa mi le scoata, i-am zis la un moment dat ce m-a cusut cu un scul sau un ghem iar el a zis ca organismul este de vina, dar au trecut si alea ma simt bine in general.Te pup.
0
26-04-2009, ora 15:21
emigeorgi
Nu este medic/terapeut
emigeorgi
ptr.mona68:Aceleasi probleme le-am avut si eu dupa radioterapie si dr mi-a dat prima data unguent Carpicon e p baza d plante si sunt si supozitoare.Dupa cateva zile nu simteam mari schimbari si mi-a dat sa iau Ultraproct unguent sau supozitoare.E f bun si mi-am revenit cu ajutorul lui.Dupa o saptamana max doua organismul tre sa intra in normal deci stai linistita k o sa treaca si asta! Sanatate multa doamnelor!
0
26-04-2009, ora 16:21
mona68
Nu este medic/terapeut
mona68
Multumesc frumos emigeorgi pt.ca mi-ai raspuns asa repede. Numai cine a trecut prin asa ceva stie cat e de dureros si de neplacut. Imi voi cumpara si eu Ultraproct sa incerc; sper sa-mi ajute, caci sunt disperata, mi-e frica sa nu ajung iar la cutit. Am inteles ca din asa ceva se poate ajunge usor la cancer de colon. Sper sa ma fereasca Dzeu. In alta ordine de idei, am inteles ca pe 29 te operezi, asa ca iti doresc tot binele din lume, Dzeu. sa te ocroteasca si sa-ti ajute sa te recuperezi cat mai repede. Te pup. CURAJ SI BAFTA !!!!
0
26-04-2009, ora 16:56
dr48
Nu este medic/terapeut
dr48
"Autor: mona68
Pt. dr48 si nelly91: nu stiu cum voi ati facut "proba" dupa 1 luna si jumatate - 2 luni de la operatie, ca mie mi-a zis doctorul dupa 4 luni ???"

Se pare ca nelli91 si eu suntem niste cazuri fericite, am avut uter fibromatos cu metroragii care ne-au anemiat, in rest nimic, eu, cel putin ajunsesem la hemoglobina 5. A trebuit sa asteptam sa se vindece rana de pe col.
Papa Nicolau nu cred ca e necesar, odata ce nu mai avem col uterin
0
26-04-2009, ora 19:25
emigeorgi
Nu este medic/terapeut
emigeorgi
ptr.mona68: dupa fiecare scaun sa te speli dar sa eviti sapunurile care irita eu folosesc dove fresh touch sau de copii, spalaturi cu ceai de galbenele si dupa cu ultraproct si utilizeaza-l cum scrie p prospect: introduci fie canula care ti se da fie degetul cu putin unguent.Dar eu foloseam degetul si dr mi-a sp. la fel si nu mai folosi hartie igienica. Eu folosesc servetelele intime de la nivea cu musetel care nu contin alcool si parfum. si sunt multumita de ele.Daca mai ai intrebari eu i-ti raspund cu cea mai mare placere.
0
26-04-2009, ora 19:37
nelly91
Nu este medic/terapeut
nelly91
Buna seara tuturor!
Am fost plecata astazi si tare m-am bucurat cand am vazut atatea mesaje.
0
26-04-2009, ora 20:11
nelly91
Nu este medic/terapeut
nelly91
pt mona 68

chiar medicul mi-a recomandat sa incep viata sexuala, eu i-am zis ca am retineri dar el azis ca trebuie sa ma conving singura ca totul e ca inainte.
dar cred, dupa cum zice si dr 48 cred ca am fost niste cazuri fericite.
Eu nu am nimic in afara de faptul ca obosesc f repede, ma simt mai bine acum decat inainte de opetratie
Am avut un fibrom gigant care i-mi consuma, , tot" fierul din corp.
Nu aveam dureri doar o anemie fff mare, aproape ca nu mai puteam sta pe picioare.
Nu am tratament decat pt lipsa de fier la recomandarea dr de familie, de fapt luam si inainte de operatie.
Tot dr de familie a zis ca o sa -mi dea si ceva calciu dar in urma analizei de singe pe care trebuie sa o fac.
DR de familie a zis sa stau cele 3 luni in medical ca sa nu am probleme mai tarziu chiar daca acum am impresia ca nu am nimic.
Oricum nu fac efort si nu exagerez nici cu sexul, de fapt si medicul care m-a operat a zis ca trebuie moderat si cu mare grija
Am avut parte de un medic de milioane a stat de vorba cu mine si inainte de operatie si dupa, mi-a explicat totul, nu am plecat nelamurita cu nimic. I-mi spunea ca daca i-mi aduc aminte ceva sa-l intreb fara probleme dar nu a fost nevoie.
0
26-04-2009, ora 20:23
nelly91
Nu este medic/terapeut
nelly91
pt ml

Eu as vrea sa stau in cm vreo 65 zile, sa stau si in co 25 zile si apoi sa incep serviciul, dar sa vad ce imi recomanda si dr de familie care este ff de treaba. Am sa merg si la dr care m-a operat la control pe 11 mai si o sa ascult si parerea lui. Cred ca nu are de ce sa-mi dea tratament hormonal...nu am nimic...
0
26-04-2009, ora 20:51
ml
Nu este medic/terapeut
ml
pt.nelly 91
mie mi-a zis dr dupa trei luni. primul sex facut a fost placut, dupa atata timp ca eu am avut problene cu mai bine de o luna si ceva inainte de operatie, am facut si un chiuretaj biopsic, un o colposcopie... si dupa acea am fost prog.la operatie, acum nu pot zice ca nu este, dar am intrat in problemele de zi cu zi si nu mai e ca atunci cand stai acasa, vii obosita de la sevicii...Cat stai de mult acasa e pre binele tau, eu am stat ca era si iarna de teama sa nu racesc, din nov.nu am luat nici o pastlla.
Mie mi-a dat tratament hormonal dar medicul oncolog m-a sfatuit sa nu le iau, sa las sa lupte organismul.
0
26-04-2009, ora 20:53
ml
Nu este medic/terapeut
ml
mary48
si eu te poop, va poop pe toate ca suntem niste curajoase,
O seara placuta!
0
26-04-2009, ora 21:00
ml
Nu este medic/terapeut
ml
pt emigeorgi
eu sunt operata la Bucuresti -Fundeni, inainte de operatie mi-a facut un chiuretaj biopsic si o colposcopie.si dupa o luna m-a operat pt.ca era cu programare. inainte de chiuretaj am facut un tratament dat de medicul ginecolog si am fost internata 2 zile ca totul s-a facut prin anestezie totala, a fost alegerea mea cu anestezia. O seara placuta
0
27-04-2009, ora 09:52
simoe67
Nu este medic/terapeut
simoe67
Buna dimineata,
Multumesc fetelor pt raspunsuri.
Nu mai stiu cine vorbea de anemie...ce v-a indicat dr inafara de Fier ? Si MagneB6 cumva ?
Ma simt bine, dar daca stau mai mult in picioare incepe ameteala...de fapt nu mai sunt sigura pe mine. Nu am curaj sa iews singura afara. Azi am o luna de la operatia de hiserectomie+an.bilaterala.
Cam cat stati in CM? 2 sau 3 luni ? La serviciu as avea de urcat 2 etaje si stau la birou cam 10-11 ore..

Si "proba" a fost cam la 2 luni de la operatie ?
Nelly 91, si mie mi-a dat calciu, dar cica nu tb luat in acelasi timp cu fierul ca nu se asimileaza.

Va pup,
0
27-04-2009, ora 11:10
griguta
Nu este medic/terapeut
griguta
Buna Simo, increderea in tine o vei capata pe parcurs, nu uita ca ai doar o luna de la operatie, ti-am mai spus cu rabdare si increderea ca maine iti va fi mai bine ca azi, totul va intra usor, usor in normal. Nu trebuie sa-ti fie teama pentru ca din proprie experienta iti spun ca dupa 3 - 4 luni vei fi bine. Cand vei merge la controlul de doua luni medicul iti va spune, cu siguranta, cand sa incepi viata sexuala. Este bine sa respecti indicatiile dumnealui. Va pup pe toate.
0
27-04-2009, ora 11:41
dr48
Nu este medic/terapeut
dr48
Pentru simoe!

Eu am avut hemoglobina 5, imi cadea parul si mi se rupeau unghiile si nu stiam de ce, fierul l-am recuperat prin 4 doze de sange primite inainte de operatie, nu mi-a dat sa iau fier dupa operatie nici medicul chirurg, nici doctora de familie, cica sa consum multe verdeturi si legume, tot ce e verde.
0
27-04-2009, ora 13:14
nelly91
Nu este medic/terapeut
nelly91
pt Simoe!
Mi-a dat fier-ferro -gradumet si dupa aceea sa iau calciu.
Azi am fost la medicul de familie si azis sa nu incep serviciu mai devreme de 3luni.
Eu am inceput sa merg singara dupa o luna si o saptamana si tot imi era frica mai ales la trecerea de pietoni.
Acum am 46 de zile de la operatie si merg mai bine nu mai ametesc si in continuare nu fac efort.
Cu, , proba" la o luna si jumatate la recomandarea medicului care m-a operat...dar sunt rezervata...mai usor.

pt dr 48
Si mie imi cade parul sise exfolieaza unghiile dar sa speram ca ne revenim noi, am trecat prin altele mai mari.
Multa sanatate tuturor!!!!
0
27-04-2009, ora 13:55
emigeorgi
Nu este medic/terapeut
emigeorgi
HOLA DOAMNELOR! Am fost la spital azi si am primit rezultatele la CT: uter laterodeviat la dreapta, dimensiuni crescute la nivelul portiunii inferioare a uterului si a colului uterin, colul uterin avand aprox.30/18 mm in plan axial, cu priza de contrast neomogena si ampretarea vezicii urinare, cu densificarea grasimii de la acest nivel(fara a se putea preciza limita de demarcatie fata de vezica urinara), fara colectii lichidiene in etajul pelvin, fara adenomegalii evidente. Aveti idee ce inseamna toate astea? Este ceva ineregula cu vezica urinara? Sanatate!
0
27-04-2009, ora 14:00
dr48
Nu este medic/terapeut
dr48
Nu ma pricep.
Cand am primit rezultatul patologic, dupa o luna, pana sa ma duc la medic am cautat pe google si m-am lamurit.
Daca ai rabdare, cauta pe google.
0
27-04-2009, ora 14:40
ml
Nu este medic/terapeut
ml
Pentru simoe!
Dupa cum ti-a zis si nelly 91 si Griguta, trebuie sa ai incredere in tine, sa ai rabdare, la o luna de la operatie ce vrei, ai dureri parca mai mari ca dupa operatie, dar stii de ce burta o ai amortita, incepe treptat sa se dezmorteasca eu dupa 6 luni si tot mai am zone ale burtii care sunt amortite,
pai s-au traiat piele, carne, muschi burti... pai pana se prind ce vrei? hai curaj, rabdare, eu am stat in pat nov si dec. si de revelion am fost plecata la Praga, nu am stiut ca sotul meu a luat bilet, am mers cu autocarul, nu am crezut ca o sa reusesc, apoi am mai stat acasa pana in martie unde am inceput cu data de 1, , la inceput oboseam, dar acum ma misc ca si cum nu am nimic. Imi mai aduc aminte cand imi vad rana care in lateral nici nu se mai cunoaste iar mijlocul mai este rosu pe o portiune f.mica Operatia mea este orizontala unde muschi burti se prind mai greu dupa parerea mea.
CURAJ SI AI INCREDERE in cea ce spunem noi, ca totul va ramane un vis "urat " ca toate am trecut prin asta si pentru toate inceputul a fost greu.
Adaugă un comentariu / răspuns
5907 comentarii 1 2 ..... 567 ..... 196 197 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Histerectomia totală cu anexectomie bilaterală poate crește riscul de deces la femeile tinere
  • Histerectomia ar putea fi un factor de risc pentru boala Alzheimer
  •