hiperagitatie in timpul alaptarii

03-04-2008
ursuletdayen
Nu este medic/terapeut
ursuletdayen
Buna ziua!
Fetita mea are 2 luni. S-a nascut cu 3, 400 kg si acum are 5, 800 kg. Prima intrebare este daca a luat prea mult in greutate?
A fost hranita cu Milumil 1 pana acum o saptamana, cand a inceput o hiperagitatie in timpul meselor.dadea din maini si din picioare, scotea biberonul afara, plangea si totodata isi baga pumnii in gura de foame. I-am schmbat laptele trecand pe Lactana. Acum mananca bine la unele mese si la altele se agita la fel de rau ca inainte. Mentionez ca la jumatate de ora dupa masa este infometata ca si cum nu ar fi mancat nimic. Imi este foarte greu sa pastrez pauza de digestie de 3 ore, acest lucru intamplandu-se inca de cand s-a nascut. Ce se intampla cu copilul meu? Oare va mai fi masa la fel de linistita ca inainte? Multumesc!
5 comentarii
0
03-04-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
A luat bine in greutate, media de crestere pe luna in trim. I este de 750 g pe luna, iar 2400 de g este peste media de 1, 5 kg in primele 2 luni. Daca starea de agitatie se datoreaza colicilor se pot administtra pic. de Bonisan sa Debridat 1 ml pe kg corp pentru formele mai severe. Daca apetitul nu se regleaza, se poate face o dilutie mai mica a laptelui avand grija ca sa ramana curba ponderala ascendenta ( sa ia in greutate si in talie). Eventual, ceai d fenicul pentru sugari de la Hipp in cantitati moderate.
0
04-06-2008, ora 00:00
ursuletdayen
Nu este medic/terapeut
ursuletdayen
Multumesc! S-a dovedit ca schimband laptele sa-i treaca. Inca de atunci am trecut de la Milupa la Lactana si nu am mai avut probleme. Fetita mea are acum 4 luni, 7, 610 kg si in jur de 68 cm. Am inceput diversificarea de doua zile cu suc de morcov, insa nu ii place. Sa trec la mar si sa incerc cu morcov mai tarziu?
0
06-06-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Incercati cu suc de mere si reveniti mai tarziu la morcov, sau puteti sa le amestecati.
0
11-06-2008, ora 00:00
ursuletdayen
Nu este medic/terapeut
ursuletdayen
Am incercat cu suc de mere, insa nici acesta nu a avut succes. Am facut o pauza de trei zile in care nu i-am mai dat nici un fruct. Ce sa fac mai departe? Ce suc sa-i dau si cate lingurite? Sucul de mar l-a luat cam trei zile, dupa care l-a refuzat.
0
11-06-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Daca nu accepta sucul de fructe puteti sa reveniti la el mai tarziu si sa incercti sa incepeti diversificarea cu supa de zarzavat in cantitati crescatoare la ora 13.00. Pentru o absorbtie mai buna a fierului se pot administra cateva picaturi de vitamina C (exista un singur preparat de vitamina C picaturi pentru bebelusi), urmand a introduce fructul pasat dupa doua saptamani de la introducerea supei de zarzavat mixata.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Caracteristicile laptelui matern
  • Alimentația mamei în perioada alăptării
  • Sfaturi pentru alăptarea la sân
  • Pompele de sân
  • Alăptarea și cofeina
  • Temperamentul sugarului si importanta sa in educatie
  • Alăptarea în sarcină
  • Alăptarea după cezariană
  •