herpes vaginal cu 17 ani in urma | Forumul Medical ROmedic

herpes vaginal cu 17 ani in urma

30-08-2012
inalina1
Nu este medic/terapeut
inalina1
Buna ziua,

Am avut herpes vaginal in urma cu 17 ani, a revenit in perioade de stres, cind imunitatea a fost scazuta sau ca reactie la anumite antibiotice. Am tratat virusul cu antibiotice si creme la vremea respectiva. De cel putin 10 ani nu am mai avut nici un simptom, nu a mai revenit.
Stiu ca virusul ramine in organism si ca nu exista vindecare totala.
Intrebarea mea si ceea ce ma ingrijoreaza foarte tare este ca sint insarcinata in 7 luni si as vrea sa stiu daca exista vreun pericol ca bebelusul sa fie afectat la nastere si care este acela? As vrea sa nasc natural dar am inteles ca poate afecta nou nascutul.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
V a multumesc anticipat.
5 comentarii
0
30-08-2012, ora 19:28
Dr. Dimitrios Harsisis
Obstetrica-ginecologie, Cipru
Dr. Dimitrios Harsisis
Salut,

In cazul tau se recomanda terapie preventiva cu aciclovir oral (400mg de 3 ori pe zi) incepand cu saptamana 36 si pana la nastere. Acest medicament reduce semnificativ atat aparitia simptomelor herpesului genital cat si riscul transmiterii virusului catre noul nascut.
Poti naste natural atata timp cat urmezi tratamentul descris mai sus si nu prezinti o recidiva locala a herpesului intr-un moment apropiat nasterii (eg la 39 de saptamani).

Toate cele bune
0
30-08-2012, ora 20:55
inalina1
Nu este medic/terapeut
inalina1
Multumesc frumos ptr raspuns.
As vrea sa intreb daca doza este 100% sigura pentru bebelus, in sesnsul ca nu va fi afectat in nici un fel.
Deasemenea as vrea sa ma lamuriti care sint efectele herpesului netratat la nou nascuti.

Multumesc anticipat.
0
30-08-2012, ora 21:07
lagunaalbastra
Nu este medic/terapeut
lagunaalbastra
Buna, sper sa nu faci prostia sa iei acel medicament recomandat mai sus !
In timpul sarcinii se evita orice medicament chimic.
Riscul efecteleor secundare de la medicament (citeste lista cu efectele secundare intai) este de sute de ori mai mare decat riscul unei posibile afectiuni cauzate de un virus ca cel de la herpes. Virusul nu se poate elimina cu absolut nici un medicament, degeaba vei lua aciclovir. Herpsesul apare numai cand sistemul imunitar e slab, la fel ca si gripe si alte boli. Numai din aceasta cauza nu se iau medicamente antivirale, caci efectul lor este zero sau aproape zero.
Intreaba un medic mai intelept si iti va spune acelasi lucru ca si mine.
0
01-09-2012, ora 21:41
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Infectarea transplacentara a fatului este foarte rara, aceasta facandu-se, de obicei, prin contactul direct, in momentul nasterii, cand fatul coboara spre exterior printre secretiile materne ce contin virusul. La gravidele cu infectie virala herpetica demostrata de laborator sau cu leziune genitala activa, aparuta imediat inainte sau in timpul sarcinii se recomanda operatie cezariana pentru a scadea la minin expunerea copilului.Nu s-a dovedit a avea vreo valoare tratamentele antiherpetice specifice, fiind mai util un tratament local sicativ. Eventual poti face acum, in ultimul trimestru de sarcina un screening virusologic si/sau citologic ; ar putea da relatii utile si ar ajuta ginecologul la elaborarea conduitei ulterioare. Vorbeste cu medicul care te urmareste pe parcursul sarcinii, nu lua nimic fara ca sa stie acesta..
0
03-09-2012, ora 20:38
Dr. Dimitrios Harsisis
Obstetrica-ginecologie, Cipru
Dr. Dimitrios Harsisis
Salut,

Referitor la efectele adverse ale aciclovirului in sarcina: Nu s-au semnalat efecte adverse atat in studii animale cat si observand nou nascutii mamelor care luasera aciclovir in timpul sarcinii. In schimb, nu s-au efectuat studii randomizate in sarcina.
Efectul cel mai de temut al virusului herpetic asupra nou nascutului se numeste encefalita herpetica. Aceasta se poate lasa cu sechele neurologice grave.

Toate cele bune
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
19-11-2024, ora 13:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Ovobank
Ovobank: Lider mondial în ovocite vitrificate
Fără liste de așteptare, cu matching genetic personalizat și certificări internaționale, oferim calitate, rapiditate și soluții unice. Echipa noastră te însoțește la fiecare pas pentru a-ți împlini visul de a întemeia o familie. Viitorul începe aici!
Vezi detalii
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cele mai importante sfaturi legate de herpesul genital
  • Un nou vaccin poate preveni herpesul genital
  • CreÈ™terea globală a infecÈ›iilor cu herpes
  •