herpes genital

16-07-2008
anda80
Nu este medic/terapeut
anda80
Buna ziua,

As dori sa stiu ce analize de sange ar trebui sa fac atat eu si partenerul pentru a sti sigur daca vreunul din noi are herpes genital. Toata banuiala vine din faptul ca de la inceputul anului si pana acum mi-au aparut in 3 randuri, 2-3 bubite in zona genitala, bubite cu aspect de herpes dupa parerea mea si care in final s-au spart (dupa prox 2-3 zile). Doar prima aparitie a durat in jur de 5-6 zile, ultimele trecand in 4 zile in medie. Prima data am fost la medic, mi-a spus ca e o iritatie pe care nu a definit-o. A doua oara am facut la 4, 5 zile de la apritie analize la sange si mi-au iesit la prezenta virusului HSV1+HSV2 - pozitiv iar la anticorpi, tot HSV1+HSV2 -negativ. Herpes bucal nu avusesem. Concluzia a fost ca ce am avut din nou nu a fost herpes. Dupa o luna in schimb, mi-a aparut din nou. Alta vizita la medic, alta parere. Mi s-a spus ca nu vede ce ar putea fi altceva decat herpes dar ca oricum, fac forme usoare si sa nu imi fac probleme. Intre timp (de aprox o luna jumatate) ma mai confrunt in mod repetat si cu niste crapaturi, fisuri ale pielii (destul de urate si usturatoare) tot in zona genitala pentru care mi s-a dat Lomexin. Problema mea este ca as vrea sa stiu exact daca am sau nu herpes si in ce masura il pot da mai departe in perioadele in care nu este activ (nu prezint bubitele respective). Mi s-a spus de catre medic ca il pot transmite doar cand este activ. Ma puteti ajuta cu o sugestie pentru analize, va rog? nu stiu ce sa mai cred si nici cum sa impiedic reaparitia... am fost deja la 4 medici, fiecare are alta parere si nici unul nu spune nimic concret. Sunt disperata si speriata in acelasi timp.

Multumesc anticipat
1 comentarii
0
16-07-2008, ora 00:00
xfile
Nu este medic/terapeut
xfile
buna as dori sa-ti dau si eu un sfat.nu merita sa faci atatea investigatii si nu dispera pt un herpes atat timp cat nu este o boala f periculoasa.cat timp nu exista pe piele nici un fel de urme inseamna ca nu este activ deci nu are ce sa se trimita in alta parte, , , , , iar in ceea ce priveste prietenul tau din moment ce nu are nici un simptom este posibil sa nu aiba nici virusul in sange sau...este posibil sa il aiba si sa nu se manifeste inca.cand apare eruptia evitati contactul sexual sau in cel mai rau caz cu prezervativ.in rest din cate stiu eu se foloseste acyclovir cand virusul se manifesta.si nu in ultimul rand poate cel mai important ai grija la frig caldura stres sete...si mai ales la sistemul imunitar.incearca o alimentatie cat mai echilibrata si ti-as recomanda si un supliment cu antioxidanti (este foarte bun impotriva bateriilor, virusi, infectii, radicali liberi, stress, etc )multa sanatate
Adaugă un comentariu / răspuns