Glicemie mare...la un copil
Buna ziua.Nu demult mi-am luat glicemia si am vazut cu uimire ca o am 108.Am 16 ani si mi se pare foarte mare.Am 53 de kilograme si 167 de cm.Am inceput sa mananc paine neagra si sa mai reduc zaharul(tot ce tine de dulciuri).Ce dieta as putea tine sa mai scada glicemia?
3 comentarii
Buna seara. Valoarea glicemiei: 70-115. 108 e in limite, dar e un semnal de alarma. trebuie redus la minim consumul de carbohidrati (paine, cereale, fructe, zahar, prajituri etc.). ti regimul cateva luni si o sa scada.
Fructe si cereale poti manca normal, in fructe gasesti acel zahar " bun ", indicat adolescentilor in crestere si nu numai. Alimentatia trebuie sa fie echilibrata, proportionata, completa, cu de toate dar rational. Respecta mesele de acasa, si nu consuma in graba, inainte de a ajunge in bucatarie, alimente fast-food, dulciuri, bauturi carbogazoase. Nu fuma si evita stresul de acasa sau de la scoala invatandu-te sa gandesti mereu pozitiv.Repeta glicemia in februarie.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6eroare analize medicale?
- 3diabet, tigari, cafea... infectie masea
- 3glicemia 137 = diabet?
- 5tgp crescut, glicemie scazuta
- 3INSULINA LANTUS
- 5Interpretarea analizelor... examen urina, calciu, colesterol, glicemie
- 9diabet zaharat?
- 5cum trebuie consumata cantitatea de carbohidrati-zi?
- 2400 valoarea glicemiei
- 2Glicemie
- 1Glicemie foarte mare
- 6Ce sa faca ca glicemia sa se apropie cat de cat de val normale?
- 0Glicemii bizare: luna de miere sau diabet 2?
- 1glucometru - risc infectie
- 0Glicemie foarte mare
- 0Palpitatii, transpiratii
- 5Care este valoarea normala a glicemiei? Cat poti avea maximum ca sa nu fie diabet zaharat?
- 0Glicemia normală?!
- 10Am prediabet?
- 1Cat adevar este aici ?
Mai multe informații despre: glicemia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: