Fractura bimaleolara cu deplasare

Am avut un accident moto pe 26.04.1990, am fost operat pe 04.05.2022, mi-a fost băgată o tija cu 7 șuruburi pe exterior și doua șuruburi pe interior, medicul mi-a recomandat ca la 4 săptămâni pot pune piciorul jos progresiv, mi-a spus sa fac exerciții acasă cu un fular, însă mi-e teama sa nu fie mult prea repede și sa intervină complicații!
7 comentarii

Menționez ca am 32 ani, 58 KG, sex masculin

Buna ziua,
Exista mii de tipuri de fracturi bimaleolare, avand tratamente profund diferite.
Raspunsul depinde de tipul fracturii (evidentiabil pe radiografii), de stabilitatea montajului de osteosinteza (constatata intra-operator0, de radiografiile de control post-operatorii etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Exista mii de tipuri de fracturi bimaleolare, avand tratamente profund diferite.
Raspunsul depinde de tipul fracturii (evidentiabil pe radiografii), de stabilitatea montajului de osteosinteza (constatata intra-operator0, de radiografiile de control post-operatorii etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului

Unde pot încarcă radiografia sa o vedeți ?
Mulțumesc!
Mulțumesc!

Raspunsul depinde nu numai de tipul fracturii (evidentiabil pe radiografii), dar mai ales de stabilitatea montajului de osteosinteza (constatata intra-operator), de radiografiile de control post-operatorii etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului

V-am pus mai sunt radiografie!
Mulțumesc
Mulțumesc

V-am explicat ca este extrem de importanta stabilitatea intrinseca a montajului de osteosinteza, care poete determina reluarea sau intarzierea sprijinului podal.
Aceste aspect este cunoscut, evident, doar de catre chirurgul care a operat fractura.
Radiografiile sunt importante, insa total secundare in aprecierea situatiei.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Aceste aspect este cunoscut, evident, doar de catre chirurgul care a operat fractura.
Radiografiile sunt importante, insa total secundare in aprecierea situatiei.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1vreau sa aflu daca mai am tija metalica in mana !
- 5tija 25 cm la picior
- 0Placa DHS cu 4 suruburi
- 5extragere tija synthes
- 9extractie tija zavorata rush
- 7Fractura echivalenta bimaleolara
- 0Tija
- 15Osteosinteza fractura bimaleolara
- 1Tija femur
- 1Fractura femur /scoatere tija
- 2Place cu suruburi in picior infectie
- 4Durere si inflamare genunchi dupa introducere tija centromedulara tibie
- 1Fractura bimaleolara glezna - recuperare postoperatorie
- 2Întrebare: e normal ca după kineto piciorul să se învinețească f tare, să se umfle și să doară?
- 5Fractura multipla astragal
- 1Fracturi + placa metalica la clavicula
- 0Flexia genunchiului limitata in urma operatiei de ruptura de femur
- 1Recomandare Spital Bormasina eliminare material osteosinteza
Mai multe informații despre: fractura bimaleolara tratament fractura cu tija, suruburi, placute