Gat uscat de cam 2 saptamani
Buna ziua! Problema mea este gatul uscat de vreo 2 saptamani, cu usoara sensibilitate la inghitire. Fiind in strainatate, inca astept programarea la medicul ORL. V-as fi recunoascatoare pentru o parere si un sfat. Mentionez ca am fost fumatoare, dar in ultimii 5 ani decat ocazional. Din cate am reusit eu sa vad, gatul nu este rosu sau inflamat. Problema este decat uscaciunea si parca lipsa salivei, uneori. In urma cu o luna am facut si un rmn la cap si gat. presupun ca o alta problema, mai grava, s-ar fi observat atunci...Imi cer scuze, dar internetul este plin de cancere in gat, esofagiene sau faringiene...sunt foarte speriata...Va multumesc!
5 comentarii
Buna seara. Ceea ce descrieti D-voastra par a fi manifestari ale xerostomiei ("gura uscata") in contextul unei cantitati insuficiente de saliva.Disconfortul la deglutitie (inghitire) se datoreaza acestei "uscaciuni" a cavitatii bucale. Cauzele pot fi multiple, printre care si reactii adverse ale unor medicamente. Daca se asociaza si uscaciune ochilor, poate fi vorba despre sindromul Sjogren. Nu ati mentionat pentru ce s-a recomandat RMN cap si gat. Oricum, pana la efectuarea consultului ORL. incercati sa consumati multe lichide Multa sanatate!
rmn a fost facut din cauza unor dureri de spate si mana stanga, cu amorteala pe partea stanga, insa nu au gasit nimic. amorteala a disparut de la sine, doar cu un surplus de vitamine si minerale. medicamente nu am luat in ultima vreme. am uitat sa mentionez si o tuse usoara, din cand in cand. Va multumesc!
Multumesc pentru informatii. Si tusea poate fi tributara "uscaciunii" mucoasei la nivelul faringelui. Ramane sa vedeti ce rezultat aveti de la evaluarea ORL. Toate cele bune!
Multumesc, d-na doctor! sa inteleg ca temerile mele in legatura cu un posibil cancer sunt neintemeiate, nu?
Buna seara. Ca fosta fumatoare, temerile D-voastra cu privire la patologia mentionata vor mai persista probabil, dar sa speram ca nu vor fi justificate. Aspectul normal al RMN-ului face putin probabila prezenta unei tumori maligne la nivel cranio-cerebral si cervical. Consultul ORL ramane esential in stabilirea cauzei xerostomiei. Pot fi necesare si alte evaluari...Sanatate!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 12durere gat
- 5Faringita acuta.. de vreun an mi se usuca gatul foarte tare
- 4Repiratie urat mirositoare si gat uscat
- 2problema cu gatul
- 4Gat uscat, limba rugoasa + exudat faringian
- 31Gat extra uscat si iritat
- 23nasul f.f.f. uscat, secretii clare dar care parca dor si usuca.
- 12jena la baza limbii
- 13Gat uscat dimineata, senzatie ciudata in gat
- 5Astm bronsic, nas si gat uscat, expectorez mucus
- 3Gat uscat
- 2Problemă la nivelul gâtului
- 3Constrictie, spasme in interiorul gatului, Va rog mult sa imi raspundeti
- 2Nod in gat si gat uscat
- 4Inflamatie gat
- 1Gat uscat
- 6Nas uscat si gat uscat
- 15Gonoree / chlamydia in gat ?
Mai multe informații despre: gatul uscat