Nas uscat si gat uscat

09-04-2022
gabrielle83
Nu este medic/terapeut
gabrielle83
Buna ziua,

De aproximativ o săptămână ma confrunt cu o situatie care imi afecteaza enorm calitatea vietii: am qproape in continuu mucoasa nazala uscata, gatul, limba si buzele. Am crescut aportul de apa si situatia nu se îmbunătățește deloc. Rar mi se întâmplă sa am o perioadă scurtă de normalitate. Am efectuat analize medicale in urma cu 2 săptămâni si analizele au fost bune, inclusiv glicemia si glicemia glicozilata. Aceasta uscaciune permanenta imi provoaca si o usoara greata si parca nici sa mananc nu imi mai vine. Simt ca o stare de rau din capul pieptului si am impresia ca respir destul de greu. Ocazional simt in spatele narilor secretii care curg direct in gat, dar le aveam si inainte fara sa am problemele din prezent. Si pielea o simt uscata, parca am un burete interior care ma seara de lichide. Astazi am efectuat exudat nazal si faringian, rezultatul il voi primi in 5 zile lucratoare. Va rog frumos sa ma sfatuiti ce pot sa fac macar sa ameliorez situatia. Nu imi dau seama daca gatul mi se usuca din cauza nasului uscat sau sunt situații independente. Pot sa folosesc ceva pentru ameliorarea starilor? Am vreo sansa sa scap de aceasta situatie oribila? Stiti cumva care ar putea fi cauza? Mentionez ca am gastrita cronica, dar evit alimentele care mi-ar putea face rau, am hipotiroidism cu noduli tiroidieni. Multumesc frumos!
6 comentarii
0
09-04-2022, ora 21:29
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. Mucoasa nazala. Faringiala.. Are acelas sistem limfatic și acelas nerv. N. Vag. Cu tot tractul digestiv
2. Uscăciunea mucoaselor este data și de lipsa vit A. E. D. Omega 3.. Care trebuie sa ungă mucoasele.
Pe mana dacă dsi doar apa.. Cum rămâne pielea?? Hidratata? Ssu dai și creme
3. Cred ca ai probleme serioase digestive. De acolo și greață și uscaviunile. Nu invers
Nu de la gat greata
0
10-04-2022, ora 09:37
gabrielle83
Nu este medic/terapeut
gabrielle83
Buna dimineata,

Multumesc frumos pentru raspuns! Primul lucru pe care l-am facut cand au aparut simpromele a fost sa ma duc, pe 01.04, la medicul gastroenterolog care mi-a descoperit gastrita. I-am spus toate simptomele, m-a palpar si a ajuns la concluzia ca nu am nimic. I-am povestit si de aceasta uscaciune permanenta in gat si nas si a spus ca nu au treaba cu stomacul si sa ma duc la ORL. Mi-a prescris un medicament contra balonarii si Gaviscon la nevoie. In rest, nimic. Am observat ieri ca atunci cand stranut si mi se umezeste nasul, mi se umezeste si gatul, doar ca, dupa ceva timp, situatia revine tot la uscaciune. Umiditatea la locul de muncă si acasa este de 34-36%. Nu stiu daca acest lucru are vreo legatura. Am achizitionat ieri si umidificator de cameră, doar, doar ameliorez ceva. Mi-am facut ieri exudatul nazal si faringian si cateva analize de sange. Mentionez faptul ca, in urma cu 2 saptamani, am inceput sa fac un masaj transdermic ( include si masaj limfatic) si nu stiu daca acest lucru are vreo legatura sau nu. Oare sa nu am voie sa fac masaj limfatic? Cum pot ameliora senzația aceasta de uscaciune? Ce imi recomamdati sa fac? Multumesc frumos!
0
10-04-2022, ora 10:09
gabrielle83
Nu este medic/terapeut
gabrielle83
Am uitat sa precizez faptul ca am inceput de hernie cervicala. Lucrez 8 ore la birou, 90% din timp stand pe scaun si am cateodata cutite in urechea dreapta, care simt ca vin dinspre cervicala. Deasemenea, uneori am senzatie de mancarime puternuca in acea ureche stanga.
0
10-04-2022, ora 13:04
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
Vârsta. Sex. Înălțime. Kg??
Ai 3 mese corecte. Calde. Uleioase pe zi?
Te hidratezi cu apa și ceaiuri calde?? Cu infuzie 1 minut? Fără lamai.. Fără alte lucruri acide+
0
10-04-2022, ora 14:02
gabrielle83
Nu este medic/terapeut
gabrielle83
Buna ziua! Am 39 de ani si 58 kg, sex feminin. Incerc sa am 3 mese pe zi la ore relativ fixe, dar nu reusesc sa mananc tot timpul mese calde sau " zemoase ". Apa beau, dar am inceput mai mult in ultima perioada sa ating cei 2 litri/zi. Ceaiuri nu consum, decat atunci cand sunt racita sau tratez vreo durere abdonimala. Consum doar apa simpla si o cafea/zi. Am o alimentatie cat se poate de sanatoasa, fara prăjeli, acru, iute etc.tocmai pentru ca ma stiu cu problemele gastrice.
0
10-04-2022, ora 18:41
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
Logic.. Nu ar fi o priblema de sanatate
E suficient sa adaugi ceva uleiuri vegetale și omega 3.vit D
De care au nevoie tegumentele și mucoasele
Să eviți Seaea. Oțet. Lamai. Usturoi. Citricele
Și la Greșeli alimentare sa ei un dicarbocalm la cukcare
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: