Gat iritat, urechi infundate

06-05-2021
laura.paul
Nu este medic/terapeut
laura.paul
Buna ziua,
De un an de zile, mai exact dupa o viroza de prin luna februarie pe care am tratat-o cu 2 nurofene pe zi, am inceput sa simt un nod in gat, sa ma usture gatul, sa simt un disconfort la acest nivel. Am fost la in internist care mi-a dat controloc si motilium pentru 2 saptamani, tratament care nu a avut niciun succes. Cam in aceeasi perioada am inceut sa am un tiuit in urechi pe care il auzeam doar in conditii de liniste si sa aud pulsul cand stateam culcata cu urechea lipita de perna. Am facut control ORL, audiograma, urechea e ok, gatul inflamat cu foliculi limfatici inflamati, amigdala sublinguala usor inflamata. La endoscopie lucrurile aratau bine, o mica hernie hiatala, de 2cm parca, care nu ar trebui sa implice probleme majore. Consult tiroida, cardio, neuro, alergologie, pneumo in parametri. Am urmat diverse tratamente cu inhibitori de pompa, lanzul, nexium, antiacide diverse, motiluim si domotil pe perioade indelungate in diverse modalitati de adiministrare- dimineata respectiv dimineata si dupa-amiaza. Am tinut regim, am ridicat nivelul patului, am renuntat la cafea, guma de mestecat, etc, fara niciun rezultat. Pe perioada iernii a parut sa fie mai ok cu gatul, tiuitul a ramas. Cum a venit primavara iar a inceput sa ma usture gatul, sa simt acelasi disconfort, in plus au aparut niste mucozitati clare dar foarte elastice care par sa se cantoneze in gat si sa prinda diverse mici resturi de mancare. De vreo 2 saptamani, dupa ce am incercat sa suflu cu narile blocate in speranta ca voi scapa de tiuit, urechea stanga mi s-a infundat. Am fost la ORL, urechea pare ok, dar la consult cu diapazonul m-a durut ingrozitor. Rmn la nivelul capului si gatului fara complicatii. Simt ca o iau razna si ca nu ii mai dau de cap. Tusesc in speranta sa imi degajez gatul, incerc sa expectorez aceste mucozitati, nu stiu ce sa mai fac. Am facut anul trecut si gargara cu sare, ceaiuri peste ceaiuri, am supt de la streptolete omni pana la gelorevoice, vitamina A picurata pe gat, mai nou, la ultimul consult, mi s-a dat nasonex si rinopanteina, plus guma de mestecat. Sunt in a doua saptamana de tratament si urechea nu si-a revenit.
Nu fumez, nu lucrez in mediu toxic
Aveti un sfat si pentru mine? Multumesc
3 comentarii
0
07-05-2021, ora 09:19
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ca sa pot da un sfat Concret.. trebuie sa stiu.. Varsta. sexul, inaltimea si cate KG ai.
din cele descrise.. cred ca acea hernie hiatala.. totus permite acidului sa urce in somn. fiindca (gatul inflamat cu foliculi limfatici inflamati, amigdala sublinguala usor inflamata) doar de la asta poate fi. asa ca mare atentie ce se consuma la cina.. NIMIC dupa cina si antiacid de supt la culcare
Tiuitul e alta poveste care tine de un sange gros, vascos.. care nu oxigeneaza urechea interna
ce sa vezi..si calitatea sangelui depinde de starea Intestinului si ficatului
0
07-05-2021, ora 12:14
laura.paul
Nu este medic/terapeut
laura.paul
Am 40 de ani, sunt femeie, 1.70m, 78kg. Am avut perioade in care am luat ultima masa la ora 17, sperand sa scap de aceasta situatie insa nici obiceiurile alimentare, nici tratamentul si nici pozitia la somn nu au ajutat, toate in acelasi timp. Vreau sa mentionez ca in tot acest an DACA au fost 4 situatii in care m-am trezit cu mancare care sa imi vina inapoi, niciodata in timpul somnului si doar in pozitia aplecat, ceea ce inteleg ca se incadreaza in normal. La ecografie mi-a iesit ficatul un pic gras dar doctorul a spus ca se raporteaza oarecum la indicele de masa corporala.
Multumesc
0
07-05-2021, ora 17:46
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Nu va Automintiti..
78 kg. E muuult
Intestine Intoxicate. Ficat gras
Duc la sânge gros vâscos care Nu oxigenează. Creierul.
Fara regim corect alimentar și fără mișcare ca să dați 7..8 kg jos.. Nu sunt sanse
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Urechi înfundate
  •