Ganglioni gat mariti

24-07-2018
Paramore
Nu este medic/terapeut
Paramore
Buna ziua!
Din martie 2018 am un ganglion submandibular inflamat. Initial a fost dureros, dar acum nu mai este.
In aprilie am facut analize de sange, inclusiv pt tiroida, care au fost normale.
Pt ca ganglionul nu s a retras, am mers din nou la doctor acum 1 sapt care mi a recomandat inca un set de analize (hemograma, vsh, proteina c reactiva si altele) care au fost normale.
Am facut si o ecografie cervicala de parti moi, care arata asa:
Submandibular dreapta, imagine limfoganglionara, alungita, hipoecogena, vascularizatie normala, aprox 0.98/0.32.
Laterocervical dreapta, cativa ganglioni hipoecogeni, cu hil hiperecogen cu diam max de 0.8 cm
Laterocervical stg, cativa ganglioni alungiti hipoecogeni, cu hil hiperecofen cu diam max de 0.5 cm
Submandibular stg o adenopatie cu caracter inflamator de 0.8 cm
Concluzii: adenopatii cu caracter inflamator submandibular si laterocervical bilateral
Alte simptome avute in ultimele 6 luni ar fi articulatie mana si umar drept dureroase, in perioade diferite. Cea de la umar a tinut cateva zils, si umarul parea blocat. Uneori dureri de picioare de la genunchi in jos(nu foarte puternice), dar stau pe scaun 8 ore pe zi deci ar putea fi legate si de asta.
Mentionez ca am 25 de ani, greutate constanta de 64 de kg.
Control stomatologic facut, masele de minte incluse dar neinflamate, fara carii- dentistul a spus ca ganglionii n ar trebui sa fie de la dinti in cazul meu.
Am avut timp de 2-3 zile o stare ciudata, parea a fi o raceala/gripa dar nu aveam nici gatul inflamat, nici nu mi curgea nasul. Imi simteam ceafa foarte fierbinte, de parca aveam febra. Am luat ibuprofen forte 2 zile dupa care mi a trecut si n am mai avut altfel de simptome.mentionez ca asta a fost cu cateva zile inainte sa fac ultimele analize de sange.
Nu am probleme cu gatul si nici nu am avut recent, la orl mi s a spus ca e totul in regula.
Urmeaza sa fac si alte controale, in functie de ce recomandari voi primi.
Credeti ca ar trebui sa mi fac griji? Poate fi ceva grav? Sunt foarte stresata.
Va multumesc
7 comentarii
0
30-07-2018, ora 15:55
Gigi234
Nu este medic/terapeut
Gigi234
Ai aflat ce ai ?
0
02-08-2018, ora 11:22
Paramore
Nu este medic/terapeut
Paramore
Nu...am facut radiografie pulmonara care e normala. Probabil voi merge la un control la boli infectioase(mi a fost recomandat) si daca nici acolo nu iese nimic..probabil voi face biopsia unuia dintre ganglioni.
0
02-08-2018, ora 17:35
Gigi234
Nu este medic/terapeut
Gigi234
Ma anunți si pe mine daca afli ceva te rog ca si eu sunt in aceiasi situatie. Ai avut contacte sexuale ne protejate cu persoane carora nu le stiai trecutul sexual ?
0
02-08-2018, ora 23:01
Paramore
Nu este medic/terapeut
Paramore
Nu.
Care sunt simptomele tale?
Ai mers la medic? Ti ai facut analize?
0
03-08-2018, ora 09:10
Gigi234
Nu este medic/terapeut
Gigi234
Am avut un ganglion mărit in spatele gâtului care ma durut cam 2 zile dupa durerea a dispărut durerea si a ramas umflatura si mai am cativa ganglioni înșirați pe gât care sunt mici sub 1 cm in rest nu am alte simptome. Eu mi-am facut analizele de sânge normale care au iesit bine si testul hiv care a iesit negativ acum 2 luni. Testul hiv il mai repet in luna septembrie. Eu am avut un contact protejat cu i fata dar sa rupt prezervativul si de asta am facut testul hiv
0
04-08-2018, ora 21:35
Gigi234
Nu este medic/terapeut
Gigi234
Ai fost sa ti faci testele ?
0
09-08-2018, ora 10:00
Gigi234
Nu este medic/terapeut
Gigi234
Ai aflat ce ai ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noduli la gât (noduli limfatici laterocervicali, noduli tiroidieni)
  •