Ganglioni laterocervicali inflamati
Rezultatul ecografiei :la nivelul anomaliei palpatorii, submandibular anterocervical, uşor lateral stânga imagine hipoecogena de 1, 1/6/1, 4 mm, contur net, cu centru liniar hiperecogen, cu vascularizaţie periferică aspect ecografic sugestiv pentru mică adenopatie benignă.altă imagine cu aceleaşi caractere de 6, 6 mm în adiacentă celei descrise anterior.mici imagini limfoganglionare latero- cervical stânga de max.8, 5 mm, fără caracter patologic.lob tiroidian drept-1, 2/1/3, 4cm;lob tiroidian stang-1, 4/1/3, 6 cm;istm tiroidian 2, 3cm;glande submandibulare de aspect normal.este ecografia fiicei mele care are vârstă de 12 ani.la vârstă de 9 ani s-a mărit primul ganglion, atunci nu a fost dureros dar de 2 săptămâni a devenit dureros şi în decursul celor 3 ani s-a şi mărit.în urma radiografiei i-au fost descoperiţi şi ceilalţi ganglioni măriţi.va rog sa-mi spuneti dacă lobii tiroidieni şi istm tiroidian sunt în limite normale şi dacă următorul pas este biopsia şi la ce spital din Bucureşti îmi recomandaţi să mă adresez(sunt din provincie), eventual cărei secţii, care de ocupă cu recoltarea de biopsie.va mulţumesc anticipat.
5 comentarii
Sa investigat pacientul la ORL .. STOMATOLOG
ca sa se caute focarele de infectie?
ca sa se caute focarele de infectie?
Acum trei ani, aceştia au fost paşii:medic familie, stomatolog, orl.Dr.orelist mi-a explicat atunci ca este un ganglion inflamat de la o răceală mai puternică, copilul având o sensibilitate a cailor respiratorii, de obicei în perioadă rece suferea de laringită, faringită, a avut şi o bronşită astmatiformă.am fost sfătuiţi să aşteptăm să vedem în timp ce se întâmplă, dacă se măreşte şi devine dureros la palpare şi nu numai.ca drept dovadă, în trei ani s-a mărit, a devenit dureros pt.copil, am mers la acelaşi dr.la orl, a examinat-o şi ne-a spus ca tinde să creadă ca după palpare seamănă mai mult cu un chist şi nu pare de fapt un ganglion, ce se operează printr-o mică incizie.am făcut ecografia cervicală şi răsturnare de situaţie: nu e chist, e ganglion şi mai sunt şi alţii pe care nu i-am simţit la palpare.urmează să facă un set complet de analize : homoleucograma completă, vsh, exudat faringian şi ce considera medicul ca mai trebuie făcut.ideea e ca medicul de la ecograf a spus ca numai la operaţie vor dedea ce este acolo şi luând biopsie.ce ne sfătuiţi???! Va mulţumesc.
da.. daca nu exista focar de infectie odontogen sau orl...
trebuie scos ganglionul..si examinat
trebuie scos ganglionul..si examinat
Pe măsură ce vom înainta cu investigaţiile voi reveni cu noi detalii.va mulţumesc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2ganglion marit in zona gatului
- 3adenopatii
- 6am un ganglion pe partea dreapta sub amigdala imi face mari probleme
- 7Ganglion in partea dreapta a gatului - copil 2, 7 ani
- 17Ganglioni inflamati la gat
- 62 ganglioni la gat la fetita de 4 ani
- 11umflaturi pe pielea capului, ceafa, gat si in spatele urechii(ganglioni)
- 2ganglion... mare cat un ou de gaina
- 14Acum 3 saptamani mi-au aparut doi ganglioni submaseterieni,
- 1Ganglion inflamat
- 6Ganglioni nedurerosi
- 15Umflătură partea dreaptă!
- 0umflatura ca un nod pe gat
- 1Cariile si ganglionii
- 0Ganglioni inflamati gat ajutor..
- 1Ajutati-ma va rog, ganglion drept marit
- 4Ecografie gât
- 3Adenopatie laterocervicala
- 7Gangllioni gat
- 4Ganglioni limfatici
Mai multe informații despre: ganglioni umflati la gat ganglioni inflamati la gat
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: