Ganduri de care nu pot sa scap. Ce am? Mai e cineva ca mine?
Dna Dr. Ricean, tratamentul cu serlift l-am oprit dupa trei zile pentru ca in ultimele doua nopti de tratament, nu am reusit sa dorm, in sensul ca atipeam si ma trezeam cu un curent in tot corpul, inclusiv in cap. A fost teribil. Mentionez ca nu am luat xanaxul seara ci doar dimineata cum mi-a recomandat medicul. In acelasi timp, si sora mea a inceput tratament cu serlift (da, amandoua suferim de anxietate si probabil ca in ultima perioada ne-am debalansat una pe cealalta) si ei i-a mers ok, pana i s-a marit doza de la 50 mg la 75 mg si atunci a avut 5 nopti insomnie. (are un topic deschis pe acest forum si ea)
Tot sub indrumarea medicului psihiatru, altui medic, am continuat cu un alt tratament, cu Arketis, iar astazi este a treia zi. Vreau sa mentionez ca cel de-al doilea doctor mi-a zis ca daca vreau, pot sa continui cu serliftul, daca nu, sa iau Arketis, pentru ca dansa de obicei pe acesta in recomanda. Ca si efecte secundare am: somnolenta in prima parte a zilei, f putin ameteala, si simt cam un fel de raceala in cap, in special pe ceafa si bineinteles putina anxietate si tristete. E normal? Partea buna este ca reusesc sa dorm bine noaptea si nu am vise.
As vrea sa va intreb, ar putea pe parcursul tratamentului sa mai apara si alte efecte secundare, sau primele zile sunt critice? Eu iau tratamentul 6 luni, care sunt efectele lui pe termen lung? Schimba personalitatea?
Si as vrea sa va mai intreb ceva. Este dovedit stiintific ca aceste medicamente trateaza depresia/anxietatea, etc sau este doar efectul placebo? Gasesc tot felul de articole contradictorii pe internet
Multumesc!
Tot sub indrumarea medicului psihiatru, altui medic, am continuat cu un alt tratament, cu Arketis, iar astazi este a treia zi. Vreau sa mentionez ca cel de-al doilea doctor mi-a zis ca daca vreau, pot sa continui cu serliftul, daca nu, sa iau Arketis, pentru ca dansa de obicei pe acesta in recomanda. Ca si efecte secundare am: somnolenta in prima parte a zilei, f putin ameteala, si simt cam un fel de raceala in cap, in special pe ceafa si bineinteles putina anxietate si tristete. E normal? Partea buna este ca reusesc sa dorm bine noaptea si nu am vise.
As vrea sa va intreb, ar putea pe parcursul tratamentului sa mai apara si alte efecte secundare, sau primele zile sunt critice? Eu iau tratamentul 6 luni, care sunt efectele lui pe termen lung? Schimba personalitatea?
Si as vrea sa va mai intreb ceva. Este dovedit stiintific ca aceste medicamente trateaza depresia/anxietatea, etc sau este doar efectul placebo? Gasesc tot felul de articole contradictorii pe internet
Multumesc!
Buna ziua! Ma bucur ca ati scapat de insomnie. In ceea ce priveste somnolenta, ne asteptam sa treaca in timp. Anxietatea este un efect advers rar, iar la dumneavoastra face parte din simptomele bolii(nu o consider efect advers). Tristetea nu este printre efectele adverse ale paroxetinei(Arketis).Ca la oricare alt medicament, pot surveni alte efecte adverse, insa cu trecerea timpului, sansele sa apara sunt tot mai mici.
Personalitatea dumneavoastra nu se va schimba.
Sunt nenumarate studii care sustin eficacitatea tratamentului in tulburarile anxioase cu antidepresive SSRI(sertralina, paroxetina), pe baza acestora realizandu-se ghidurile de tratament internationale. Din experienta mea, va pot spune ca tratamentul cu aceste medicamente functioneaza.
Va recomand sa faceti si psihoterapie cognitiv-comportamentala.
Numai bine,
Dr. Ricean Alina
Personalitatea dumneavoastra nu se va schimba.
Sunt nenumarate studii care sustin eficacitatea tratamentului in tulburarile anxioase cu antidepresive SSRI(sertralina, paroxetina), pe baza acestora realizandu-se ghidurile de tratament internationale. Din experienta mea, va pot spune ca tratamentul cu aceste medicamente functioneaza.
Va recomand sa faceti si psihoterapie cognitiv-comportamentala.
Numai bine,
Dr. Ricean Alina
Anca paroxetina este foarte buna arketis folosesc si eu.Din experienta mea cu antidepresivele as alege paroxetina oricand ca fiind cea mai buna.
Continua sa il iei si te vei simti din ce in ce mai bine
Continua sa il iei si te vei simti din ce in ce mai bine
Buna seara! Va multumesc Dna. Doctor pentru lamuririle dvs.
Voi continua cu tratamentul. Aceasta este a treia zi si nu am simtit efecte adverse severe. Dimineata mai iau jumatate de xanax 0, 25 si unul intreg seara la culcare, desi nu prea este cazul pentru ca nu mai simt anxietatea asa de tare. Acum simt tristete din cauza gandurilor de care nu pot sa scap.
Katy, daca nu te deranjeaza, pentru ce ai urmat tratament cu arketis?
Voi continua cu tratamentul. Aceasta este a treia zi si nu am simtit efecte adverse severe. Dimineata mai iau jumatate de xanax 0, 25 si unul intreg seara la culcare, desi nu prea este cazul pentru ca nu mai simt anxietatea asa de tare. Acum simt tristete din cauza gandurilor de care nu pot sa scap.
Katy, daca nu te deranjeaza, pentru ce ai urmat tratament cu arketis?
Buna dimineata.
Ce se intampla cu mine? Nu reusesc sa ma regasesc sub nicio forma. Nu mai stiu cine sunt. Fac totul ca un robot si nu simt placere in nimic. Dimineata este groaznica, ma lupt in fiecare zi cu mine sa ma trezesc din pat. Nici nu stiu ce ma face sa nu renunt! poate doar speranta ca acest tratament ma va face sa devin cum eram inainte.
Eram asa puternica, optimista, vesela, pusa pe glume. Acum sunt trista, posomorata, ma gandesc la mine ca fiind o fiinta fara suflet, fara speranta, ale carei sentimente si emotii sunt induse de antidepresive.
Nu mai rezist in situatia asta.
Ce se intampla cu mine? Nu reusesc sa ma regasesc sub nicio forma. Nu mai stiu cine sunt. Fac totul ca un robot si nu simt placere in nimic. Dimineata este groaznica, ma lupt in fiecare zi cu mine sa ma trezesc din pat. Nici nu stiu ce ma face sa nu renunt! poate doar speranta ca acest tratament ma va face sa devin cum eram inainte.
Eram asa puternica, optimista, vesela, pusa pe glume. Acum sunt trista, posomorata, ma gandesc la mine ca fiind o fiinta fara suflet, fara speranta, ale carei sentimente si emotii sunt induse de antidepresive.
Nu mai rezist in situatia asta.
Anca, asa sunt diminetile, anxietatea este mai puternica, insa va trece. Nu cauta acum raspunsuri caci nu vei gasi.
In fiecare dimineata, forteaza-te sa te dai jos din pat si sa mergi la munca, incet, incet aceste stari vor trece si vei redeveni din nou persoana care ai fost.
Nu te ingrijora acum, caci nu are rost.
Retine ce ti-am spus, medicamentele ad asa actioneaza la majoritatea persoanelor, in prima faza accentueaza starile, ca ulterior sa apara starea de echilibru.
Sanatate multa!
In fiecare dimineata, forteaza-te sa te dai jos din pat si sa mergi la munca, incet, incet aceste stari vor trece si vei redeveni din nou persoana care ai fost.
Nu te ingrijora acum, caci nu are rost.
Retine ce ti-am spus, medicamentele ad asa actioneaza la majoritatea persoanelor, in prima faza accentueaza starile, ca ulterior sa apara starea de echilibru.
Sanatate multa!
Este normal ca NIMIC si NIMENI sa nu mai imi starneasca interesul? Este normal sa nu mai imi gasesc niciun rost in viata? Am o familie ok, prietenul meu la fel, dar nu-mi doresc sa stau in preajma lor, nu-mi doresc nimic. Duc o lupta teribila cu mine.
Primul pas pentru a te vindeca e sa nu mai incerci sa duci aceasta lupta, pur si simplu lasa gandurile tot sa treaca prin tine, nu esti responsabila pentru gandurile tale, aceste ganduri vin mult mai tari din cauza ca tu te lupti cu ele, iti creeaza frica. Cand nu iti va mai pasa si vor trece asa ca si cum au fost ganduri atunci va trece si anxietatea.
Si eu acum mai am un pic de retinere, un pic de anxietate creata de ele dar, usor usor se duce de tot.
Incepe sportul, incepe sa comunici cu cei de pe langa tine, incepe psihoterapia. La inceput forteazate si apoi cu timpul usor usor vei incepe sa faci acele activitati ! Si la mine dimineata e un pic de anxietate probabil din cauza ca serotonina e la cote mult mai mici dimineata, si in timpul zilei cand faci anumite activitati care iti dau un pic mai multa serotonina te face sa te simti bine !
Si eu acum mai am un pic de retinere, un pic de anxietate creata de ele dar, usor usor se duce de tot.
Incepe sportul, incepe sa comunici cu cei de pe langa tine, incepe psihoterapia. La inceput forteazate si apoi cu timpul usor usor vei incepe sa faci acele activitati ! Si la mine dimineata e un pic de anxietate probabil din cauza ca serotonina e la cote mult mai mici dimineata, si in timpul zilei cand faci anumite activitati care iti dau un pic mai multa serotonina te face sa te simti bine !
Anca, este doar o faza ti-am spus pe care trebuie s-o treci cu nesimtire, cu dezinteres. daca as da timpul inapoi asa as proceda. Si eu, si altii trecand prin faza asta atata ne-am zvarcolit, cand de fapt era o faza trecatoare si...cam atat.
Raspunsurile nu le vei gasi acum, ci mai incolo cand itti vei reveni si vei fi mult mai puternica decat esti acum.
Cele bune!
Raspunsurile nu le vei gasi acum, ci mai incolo cand itti vei reveni si vei fi mult mai puternica decat esti acum.
Cele bune!
Acestea sunt simptome ale depresiei Anca, ar fi bine sa-ti iei un concediu mai prelungit sau macar pe cel normal si sa te odihnesti ca lumea, poate chiar sa te internezi cateva zile ! Intai ai nevoie sa testezi mai multe antidepresive, ti-am enumerat intr-un mesaj anterior mai multe substante, apoi poate mai trebuie adaugata si alta categorie de medicamente, cum ar fi un neuroleptioc in cantitate f mica pt a mari efectul antidepresivului !
Dupa parerea mea nici acest Arketis nu-ti este acoperitor deci ar trebui schimbat sau adaugat inca un alt anntidepresiv langa el, poate Cipralex sau venlafaxina ! Cel mai bine e sa ceri internarea parerea mea, acolo te poti odihni si poti testa in liniste mai multe variante de tratament pana il gasesti pe cel optim !
Iti dorim mult curaj si sa stii ca sunt(em) alaturi de tine !
Dupa parerea mea nici acest Arketis nu-ti este acoperitor deci ar trebui schimbat sau adaugat inca un alt anntidepresiv langa el, poate Cipralex sau venlafaxina ! Cel mai bine e sa ceri internarea parerea mea, acolo te poti odihni si poti testa in liniste mai multe variante de tratament pana il gasesti pe cel optim !
Iti dorim mult curaj si sa stii ca sunt(em) alaturi de tine !
Va multumesc din toata fiinta mea! Sunteti singurii carora le pot spune cu adevarat ce gandesc.
Curand o sa-mi iau concediu si in functie de rezultatele pe care le am cu arketisul, voi decide ce voi face.
Sanatate si sa ne auzim cu bine!
Curand o sa-mi iau concediu si in functie de rezultatele pe care le am cu arketisul, voi decide ce voi face.
Sanatate si sa ne auzim cu bine!
Imi pare rau ca nu va simtiti bine, dar cel mai probabil aceste simptome vor trece.Sunteti pe drumul cel bun, ati inceput un tratament respectiv ati cautat suport si aici.Va recomand sa nu renuntati la medicatia prescrisa, asteptati sa isi faca efectul, iar daca nu va simtiti bine, mergeti inapoi la dr psihiatru. Cand va luati concediu, nu stati singura inchisa in casa, ar fi bine sa faceti ceea ce va facea placere inainte.In momentele in care va simtiti demoralizata si trista puteti sa rememorati evenimente fericite din viata dumneavoastra, sa fredonati/ascultati melodii cu mesaj pozitiv, sa va uitati la filmulete funny, sau sa cititi ceva ce va bine-dispune.
Nu uitati de psihoterapie cognitiv-comportamentala!
Numai bine,
Dr.Alina Ricean
Nu uitati de psihoterapie cognitiv-comportamentala!
Numai bine,
Dr.Alina Ricean
Anca, asa este la inceputul oricarui tratament, dureaza in jur de doua, trei saptamani pana antidepresivul isi face efectul.
De aceea ti s-a dat xanax-ul, sa aiba un efect direct asupra anxietatii/depresiei.
Eu iau arketis pentru tulburare obsesiv-compulsiva.
Steve totusi are dreptate, poti cere si o internare daca te simti atat de rau.
De aceea ti s-a dat xanax-ul, sa aiba un efect direct asupra anxietatii/depresiei.
Eu iau arketis pentru tulburare obsesiv-compulsiva.
Steve totusi are dreptate, poti cere si o internare daca te simti atat de rau.
Buna ziua. Nu pot sa spun ca ma simt asa de rau astfel incat sa cer o internare dar nici ca inainte nu sunt. Incerc in fiecare zi sa fac lucrurile pe care le faceam si inainte, sa rad chiar daca nu simt nevoia sa o fac, sa socializez chiar daca as vrea sa stau singura. Incerc sa duc viata pe care o aveam inainte, poate in felul asta reusesc sa ma readuc cu picioarele pe pamant.
Anxietatea si tristetea, lipsa de motivatie si mai nou teama de a nu o lua razna, le simt mai accentuate dimineata iar in timpul zilei raman doar cu gandurile care nu-mi dau pace dar care nu-mi mai creaza anxietate.
Sunt in a 5-a zi de tratament. Curand sper sa incep sa simt rezultate.
O zi frumoasa tuturor!
Anxietatea si tristetea, lipsa de motivatie si mai nou teama de a nu o lua razna, le simt mai accentuate dimineata iar in timpul zilei raman doar cu gandurile care nu-mi dau pace dar care nu-mi mai creaza anxietate.
Sunt in a 5-a zi de tratament. Curand sper sa incep sa simt rezultate.
O zi frumoasa tuturor!
Atunci continua cu arketis si ia si xanax dozele recomandate.
Ca sa te convingi daca este buna paroxetina treb sa continui sa il iei 3 sapt dar exclus sa il intrerupi.
Tot ce ai tu nevoie acum este multa rabdare si pe cat posibil stai departe de stress sau de persoane negativiste in jurul tau.
Zi minunata si tie!
Ca sa te convingi daca este buna paroxetina treb sa continui sa il iei 3 sapt dar exclus sa il intrerupi.
Tot ce ai tu nevoie acum este multa rabdare si pe cat posibil stai departe de stress sau de persoane negativiste in jurul tau.
Zi minunata si tie!
Atat timp cat esti constienta de starile tale nu vei innebuni niciodata..sunt doar niste stari, niste tulburari si nu boli grave psihice..
Iti recomand cartea :Poti sa-ti vindeci viata de Louise L.Hay (este si film pe youtube, cu acelasi nume), Forta Gandirii pozitive de Norman Vincent Peale si cartea Codul vindecarii de Alex.Loyd si Ben Johnson.
Sau citeste si vizioneaza orice este motivational, de dezvoltare personala..
Si bineinteles ia si tratamentul medicamentos si nu renunta la el..
Iarasi o psihoterapie daca iti permiti ar fi super buna.
Medicatia si psihoterapia face minuni.
Si sa nu uitam credinta in Dumnezeu..
Si eu am avut starile astea, unele inca le mai am, dar m-am obisnuit, sunt constient de stari si incerc sa le ignor, sa le inlatur, sa nu le dau importanta..sa imi pun nadejdea in Dumnezeu si in cartile si filmele motivationale..Vei vedea ca dupa vreo 2-3 sapt probabil te vei simti mai bine..daca nu, trebuie sa incerci alt medicament pana gasesti unul care ti se potriveste.Si NU, nu vei innebuni deloc atat timp cat esti constienta de starile tale si dispusa sa le anihilezi, sa le inlaturi.
Sanatate multa
Numai bine
Iti recomand cartea :Poti sa-ti vindeci viata de Louise L.Hay (este si film pe youtube, cu acelasi nume), Forta Gandirii pozitive de Norman Vincent Peale si cartea Codul vindecarii de Alex.Loyd si Ben Johnson.
Sau citeste si vizioneaza orice este motivational, de dezvoltare personala..
Si bineinteles ia si tratamentul medicamentos si nu renunta la el..
Iarasi o psihoterapie daca iti permiti ar fi super buna.
Medicatia si psihoterapia face minuni.
Si sa nu uitam credinta in Dumnezeu..
Si eu am avut starile astea, unele inca le mai am, dar m-am obisnuit, sunt constient de stari si incerc sa le ignor, sa le inlatur, sa nu le dau importanta..sa imi pun nadejdea in Dumnezeu si in cartile si filmele motivationale..Vei vedea ca dupa vreo 2-3 sapt probabil te vei simti mai bine..daca nu, trebuie sa incerci alt medicament pana gasesti unul care ti se potriveste.Si NU, nu vei innebuni deloc atat timp cat esti constienta de starile tale si dispusa sa le anihilezi, sa le inlaturi.
Sanatate multa
Numai bine
Multumesc frumos Katy, Greentiger!
Chiar o sa ma uit la acel film pe youtube.
In aceasta dupa-amiaza am reusit sa ma simt aproape cum ma simteam inainte. Am putut sa-mi inlatur gandurile care ma obsedeaza, insa nu in totalitate, ci le simt undeva mai 'in spate', nu in prim plan. Ma deranjeaza totusi ca uneori traiesc la extreme, sta in natura mea sa dramatizez totul si sa ma simt foarte rau in felul asta. Ma tem ca as putea sa-mi pierd controlul asupra mea si sa-mi fac vreun rau...
O sa continui tratamentul si curand psihoterapie.
@katy, ai avut vreo problema pe termen lung cu arketisul?
Seara buna!
P.S In legatura cu innebunitul, am o cunostina care a trecut printr-o situatie, nu stiu daca asemanatoare, si chiar ii era teama ca o sa piarda controlul asupra lui si ca o sa innebuneasca, ceea ce a si facut. Acum, urmeaza tratament de 3 ani de zile, a fost si internat si totusi s-a vindecat si isi continua viata de dinainte (servici, familie, calatorii, etc). De aceea ma intreb, gandurile si faptul ca iti distorsionezi realitatea din cauza lor, te fac sa innebunesti?
Chiar o sa ma uit la acel film pe youtube.
In aceasta dupa-amiaza am reusit sa ma simt aproape cum ma simteam inainte. Am putut sa-mi inlatur gandurile care ma obsedeaza, insa nu in totalitate, ci le simt undeva mai 'in spate', nu in prim plan. Ma deranjeaza totusi ca uneori traiesc la extreme, sta in natura mea sa dramatizez totul si sa ma simt foarte rau in felul asta. Ma tem ca as putea sa-mi pierd controlul asupra mea si sa-mi fac vreun rau...
O sa continui tratamentul si curand psihoterapie.
@katy, ai avut vreo problema pe termen lung cu arketisul?
Seara buna!
P.S In legatura cu innebunitul, am o cunostina care a trecut printr-o situatie, nu stiu daca asemanatoare, si chiar ii era teama ca o sa piarda controlul asupra lui si ca o sa innebuneasca, ceea ce a si facut. Acum, urmeaza tratament de 3 ani de zile, a fost si internat si totusi s-a vindecat si isi continua viata de dinainte (servici, familie, calatorii, etc). De aceea ma intreb, gandurile si faptul ca iti distorsionezi realitatea din cauza lor, te fac sa innebunesti?
Ma bucur sa aflu ca sunteti mai bine, se pare ca tratamentul incepe sa-si faca efectul.
Gandurile pe care le aveti acum, inclusiv ingrijorarile legate de teama de a nu innebuni, sunt caracteristice tulburarii de panica. Pana acum nu am vazut nici un pacient caruia sa ii fie frica sa nu innebuneasca si tocmai de aceea sa faca schizofrenie(ma gandesc ca la asta va referiti).Defapt in schizofrenie e vorba de o predispozitie genetica si de influenta unor factori de mediu.
Daca aveti momente dificile, in care va ganditi sa va faceti rau, puteti apela un nr la care va raspund psihologi pregatiti sa intervina in astfel de situatii.Va scriu nr pe privat.
Dr.Ricean Alina
Gandurile pe care le aveti acum, inclusiv ingrijorarile legate de teama de a nu innebuni, sunt caracteristice tulburarii de panica. Pana acum nu am vazut nici un pacient caruia sa ii fie frica sa nu innebuneasca si tocmai de aceea sa faca schizofrenie(ma gandesc ca la asta va referiti).Defapt in schizofrenie e vorba de o predispozitie genetica si de influenta unor factori de mediu.
Daca aveti momente dificile, in care va ganditi sa va faceti rau, puteti apela un nr la care va raspund psihologi pregatiti sa intervina in astfel de situatii.Va scriu nr pe privat.
Dr.Ricean Alina
Am luat la un moment dat 3 ani paroxetina (nu arketis, ci alt medicament), cand am incercat sa reduc doza (decizie proprie), am inceput sa fac atacuri de panica.
Nu stiu exact dc s-a intamplat asa dar acum sunt sub supravegherea medicului.
Nu stiu exact dc s-a intamplat asa dar acum sunt sub supravegherea medicului.
Buna ziua, as vrea sa va prezint evolutia (cred) starii mele:
-ieri si astazi inclusiv am mers doar cu antidepresivul, fara xanax (ultimul lucru pe care mi-l doresc ar mai fi sa fiu si dependenta de xanax);
-anxitate foarte putina dimineata la trezire;
-inca persista lipsa motivatiei, neincrederea in sine, gandurile ciudate si teama de a nu innebuni;
-somnul nu este el perfect dar reusesc sa dorm 7-8 ore;
-pot sa ma deconectez de la gandurile urate, macar pentru cateva minute si apoi revin dar nu mai simt anxietate, doar un pic de frica pentru ceea ce gandesc;
-ma pot concentra la munca pe ceea ce fac, ce putin partial;
-sunt la a 7-a zi de tratament.
Credeti ca aceasta este o evolutie? Ma intreb cand oare o sa incep sa ma simt mai bine, sa simt un pic de optimism si compasiune pentru ceea ce mi se intampla?
-ieri si astazi inclusiv am mers doar cu antidepresivul, fara xanax (ultimul lucru pe care mi-l doresc ar mai fi sa fiu si dependenta de xanax);
-anxitate foarte putina dimineata la trezire;
-inca persista lipsa motivatiei, neincrederea in sine, gandurile ciudate si teama de a nu innebuni;
-somnul nu este el perfect dar reusesc sa dorm 7-8 ore;
-pot sa ma deconectez de la gandurile urate, macar pentru cateva minute si apoi revin dar nu mai simt anxietate, doar un pic de frica pentru ceea ce gandesc;
-ma pot concentra la munca pe ceea ce fac, ce putin partial;
-sunt la a 7-a zi de tratament.
Credeti ca aceasta este o evolutie? Ma intreb cand oare o sa incep sa ma simt mai bine, sa simt un pic de optimism si compasiune pentru ceea ce mi se intampla?
Puteti lua xanaxul linistita 6-12 saptamani, fara a avea dependenta.Doar o utilizare mai indelungata si dependente anterioare de alte substante creste acest risc. Parerea mea, dupa ce a am citit ce ati scris, este ca sunteti mai bine decat saptamana trecuta.
Numai bine,
Dr.Ricean Alina
Numai bine,
Dr.Ricean Alina
Anca, eu cred ca este o evolutie, uitandu-ma la cat de speriata postai saptamana trecuta:)
Mergi pe tratamentul dat si o sa vezi ca o sa iti fie bine!
De nebuneala, nici o vorba, uita-te si la noi, suntem la serviciu, avem case, familie, copii samd, aratam a oameni nebuni?
Eu zic ca nu!
Mergi pe tratamentul dat si o sa vezi ca o sa iti fie bine!
De nebuneala, nici o vorba, uita-te si la noi, suntem la serviciu, avem case, familie, copii samd, aratam a oameni nebuni?
Eu zic ca nu!
Buna!
Nu, bineinteles ca nu!
Sa sti ca ma uimeste foarte tare faptul ca am trecut printr-o disperare extrema saptamana trecuta si ca acum sunt mai stabila. Faptul ca n-am putut sa ma calmez din propria initiativa, ma face sa ma simt putin demoralizara si sa-mi pierd increderea in mine.
Chiar n-am crezut ca voi trece prin asa ceva pentru ca ma consideram puternica. O sa-mi spuneti ca a fost datorata unei cauze organice, neurotransmitatorii si asa mai incolo, dar asta ma face sa ma adancesc si mai tare in gandurile care ma obsedeaza. Ca nu suntem buni (cu noi sau cu altii) pentru ca avem sufletul bun, ci ca totul porneste de la emotii care ne sunt date de hormoni, neurotransmitatori, etc. Cum pot sa cred ca mai iubesc pe cineva cand de fapt cred ca totul este chimie si instinct?
Nu, bineinteles ca nu!
Sa sti ca ma uimeste foarte tare faptul ca am trecut printr-o disperare extrema saptamana trecuta si ca acum sunt mai stabila. Faptul ca n-am putut sa ma calmez din propria initiativa, ma face sa ma simt putin demoralizara si sa-mi pierd increderea in mine.
Chiar n-am crezut ca voi trece prin asa ceva pentru ca ma consideram puternica. O sa-mi spuneti ca a fost datorata unei cauze organice, neurotransmitatorii si asa mai incolo, dar asta ma face sa ma adancesc si mai tare in gandurile care ma obsedeaza. Ca nu suntem buni (cu noi sau cu altii) pentru ca avem sufletul bun, ci ca totul porneste de la emotii care ne sunt date de hormoni, neurotransmitatori, etc. Cum pot sa cred ca mai iubesc pe cineva cand de fapt cred ca totul este chimie si instinct?
Anca, suntem toti din oase, muschi, vase de sange, neuroni, cu hormoni, neurotransmitatori, receptori, dar sesizezi ca nu suntem identici? Fiecare reusim sa avem pareri diferite, comportamente si emotii diferite, chiar daca toti avem aceleasi structuri anatomice si componente biochimice. Nu ne putem reduce la acestea, comportamentul si trairile unei persoane sunt diferite, sunt o consecinta a ceea ce am mostenit, invatat, experimentat in decursul vietii. E ca si cum ne-am gandi ca orchestre diferite, care au o componenta identica a instrumentelor, pot canta la fel. Dar oare e posibil acest lucru? La fel se intampla si cu gandurile respectiv emotiile noastre- avem toti aceeasi structura, dar nu "cantam" cu totii la fel. Mostenirea genetica si experientele tale de viata au dus la aparitia acestei boli, boala care poate fi tratata medicamentos si psihologic. Cu alte cuvinte, nu doar medicatia ne ajuta sa ne reglam cantitatea de neuromediatori ci si cum gandim, ne comportam, respectiv ce anume experimentam. Daca am traduce iubirea in neuromediatori si receptori, inseamna ca ar trebui sa existe substante care sa ne faca sa iubim sau sa ne trateze o iubire neimplinita. Nu exista asa ceva din fericire (sau din pacate). :)
Parerea mea este ca ar fi bine sa respecti intocmai tratamentul prescris de dr psihiatru care te-a vazut si care te cunoaste. Ia Arketis si Xanax exact cum au fost recomandate, fara Sertralina.
Iti doresc numai bine,
Dr. Ricean Alina
Parerea mea este ca ar fi bine sa respecti intocmai tratamentul prescris de dr psihiatru care te-a vazut si care te cunoaste. Ia Arketis si Xanax exact cum au fost recomandate, fara Sertralina.
Iti doresc numai bine,
Dr. Ricean Alina
Stevens, n-as vrea sa mai experimentez chinul prin care am trecut cu serliftul. Ma trezeam din somn in electrosocuri, parca.
Iar gandurile astea care ma obsedeaza, sper ca reusesc sa ma obisnuiesc cu ideea ca asta e viata si sa-mi pot continua umila existenta fara ca ele sa ma mai bantuie. De obicei, la mine nimic nu este forever, sper ca vor trece de la sine.
Mi-e si teama ce o sa creada psiholoaga despre ceea ce gandesc...
Iar gandurile astea care ma obsedeaza, sper ca reusesc sa ma obisnuiesc cu ideea ca asta e viata si sa-mi pot continua umila existenta fara ca ele sa ma mai bantuie. De obicei, la mine nimic nu este forever, sper ca vor trece de la sine.
Mi-e si teama ce o sa creada psiholoaga despre ceea ce gandesc...
Anca, vreau sa stii ca un psiholog bun nu face judecati de valoare, ci este acolo sa te ajute. Isi va dedica atentia si timpul rezolvarii dificultatilor pe care le intampini. Gandurile pe care le ai sunt foarte comune la cei cu tulburare anxioasa, eu am intalnit numerosi pacienti care aveau ingrijorari asemanatoare cu ale tale.
Scuze pt repetitie, ti-am pomenit numele de doua ori intr-o fraza ! :)
In monoterapie sertralina este un dezastru pt foarte multi pacienti, insa pt completare cu 1/8 sau 1/4 de comprimat nu vei simti nici un efect advers, pot sa garantez asta ! Gandeste-te daca luai de prima data doar un sfert de pastila cum ti-am spus si efectele secundare erau de 4 ori mai reduse ori acuma ai si arketisul care te sedeaza usor ! Insa faci cum crezi, eu ti-am zis parerea mea mai mult decat documentata zic eu !
In monoterapie sertralina este un dezastru pt foarte multi pacienti, insa pt completare cu 1/8 sau 1/4 de comprimat nu vei simti nici un efect advers, pot sa garantez asta ! Gandeste-te daca luai de prima data doar un sfert de pastila cum ti-am spus si efectele secundare erau de 4 ori mai reduse ori acuma ai si arketisul care te sedeaza usor ! Insa faci cum crezi, eu ti-am zis parerea mea mai mult decat documentata zic eu !
Nu-i problema ca mi-ai repetat numele, ai vrut sa fi convingator :)
Eu luasem oricum jumatate din doza prescrisa de primul doctor. Cel de-al doilea m-a mustrat zicandu-mi ca la cat de putin am luat, am simtit numai efectele adverse, nici vorba de vreo imbunatatire a starii.
Eu luasem oricum jumatate din doza prescrisa de primul doctor. Cel de-al doilea m-a mustrat zicandu-mi ca la cat de putin am luat, am simtit numai efectele adverse, nici vorba de vreo imbunatatire a starii.
Nu stie ce vorbeste, daca o jumatate de pastila te face sa te simti prost una intreaga produce efectul cam dublu ! Medicii de multe ori vor sa-si dodedeasca lor insisi ca n-au recomandat ceva gresit si atunci insista cu cantitati tot mai mari pana te aduc in pragul disperarii iar intr-un sfarsit inteleg si ei ca respectivul medicament nu este potrivit !
Vezi de ce sunt eu pe aici Anca, :) tocmai ca sa mai feresc pacientii de fixismele si lozincile invatate sau auzite si insusite mecanic de unii medici !
Vezi de ce sunt eu pe aici Anca, :) tocmai ca sa mai feresc pacientii de fixismele si lozincile invatate sau auzite si insusite mecanic de unii medici !
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Efecte adverse - Tranxene... recomandati-mi un alt medicament
- 14e posibil sa degenereze in timp anxietatea?
- 7Xanax si Paluzetil
- 5un caz complex: depresia, anxietate extrema, senzatie de neliniste, teama inexplicabila
- 2153Anxietate cu atacuri de panica si depersonalizare.
- 3incercand sa dorm fac extrasistole, atacuri de panica, crize de spasmofilie
- 69ma lupt in fiecare zi cu mine insumi
- 4anxietate, depresie si depersonalizare
- 7presiune inima
- 10Atac de panica la scoala
- 4sindrom anxios depresiv
- 4Legatura dintre droguri si anxietate...
- 44Grup Suport pentru Anxietate si Depresie
- 20Sunt din nou aici cu o veche problema...
- 5Anxietate?
- 12Cum am preluat din nou controlul asupra vietii si gestionarea anxietatii
- 12Anxietate si atacuri de panica
- 5Simptomele anxietatii?
- 6Internare cu diagnostic de anxietate.
- 9Un mic ajutor, va rog! frica de lume, palpitații, puls mărit și o frica mare de EKG
Mai multe informații despre: Anxietatea Atacurile de panica
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: