Fractura platou tibial extern

28-11-2019
AlinaCodruta
Nu este medic/terapeut
AlinaCodruta
Buna. Am avut o fractura de platou tibial extern, in data de 22 luna aceasta am scapat de ghips dupa 6 saptamani. Instantaneu mi s-a umflat laba piciorului si genunchiul. Mi s-a recomandat sa fac bai sarate caldute si sa imi ung piciorul cu lioton gel.Am voie sa calc pe picior dar ma strange la glezna din cauza umflaturii si doare putin.problema e ca nu pot indoi genunchiul. Stau tot cu piciorul intins. daca incerc parca ma "tine" ceva.Folosesc carjele. In legatura cu recuperarea, doctorul mi-a zis ca dureaza vreo luna, ca nu e chiar platoul tibial ci un pic mai jos, de emotii nu mai tin minte cum a zis.. ca și cum ar fi "un fleac", sau nu e ceva grav. Ajunsa la kinetoterapie mi s-a zis ca recuperarea dureaza intre 3 si 6 luni ca e cum e mai rau si o sa lucram pe durere. Am deja 4 zile de kineto mi s-a zis sa incerc sa umblu sprijinita de doua persoane pt ca treptat sa pot scapa de carje. Cand fac asta simt ca imi fuge genunchiul.exercitiile sunt tot mai dureroase, cand incearca sa imi îndoaie genunchiul ma doare foarte tare. urmeaza ca doamna kinetoterapeut sa vorbeasca cu doctorul despre mine, sa ma mai vada totusi odata ca nu este lamurita de ce imi fuge genunchiul. daca mi s-a zis ca nu e chiar platoul tibial, de ce nu reușesc totusi sa indoi genunchiul? imi fac tot felul de scenarii.
1 comentarii
0
09-12-2019, ora 10:45
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
In Occident fractura platoului tibial se opereaza constant, ceea ce permite tocmai evitarea imobilizarii gipsate si debutul precoce al kineto-terapiei (chiar din ziua operatiei).
Trebuie sa "munciti" mult (kineto-terapie) in lunile si anii urmatori, pentru a recupera ankiloza generata de imobilizarea gipsata.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.