Fractura platou tibial
Buna. am stat 6 săptămâni in ghips. Am avut si toc dupa o perioada, trebuia sa calc pe picior da de frica nu am facut-o. Ma lasam pe picior da nu foarte tare. Dupa ce mi l-a scos din ghips m-am trezit cu genunchiul intepenit. De cateva zile sunt internata deoarece mi s-a umflat gamba foarte tare. Acum e dezumflata. Mi se mai umfla glezna da nu știu din ce cauza si mai mult cand incerc sa umblu. Momentan folosesc carjele. Stau pe marginea patului si imi las picioarele sa atarne și în acest fel am reusit putin sa misc genunchiul. daca incerc mai mult parca ma" tine" ceva. Doctorul m-a certat ca nu ascult si rămân asa intepenita. Înainte de internare incepusem kinetoterapia dar o sa continui dupa ce ma externeaza. Din ce mi-a spus la kineto, recuperarea e destul de lunga si dureroasa. O sa am sanse sa indoi genunchiul ca inainte? mi-e frica sa nu raman asa.
1 comentarii
Buna ziua,
In Occident fractura platoului tibial se opereaza constant, ceea ce permite tocmai evitarea imobilizarii gipsate si debutul precoce al kineto-terapiei (chiar din ziua operatiei).
Trebuie sa "munciti" mult (kineto-terapie) in lunile si anii urmatori, pentru a recupera ankiloza generata de imobilizarea gipsata.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
In Occident fractura platoului tibial se opereaza constant, ceea ce permite tocmai evitarea imobilizarii gipsate si debutul precoce al kineto-terapiei (chiar din ziua operatiei).
Trebuie sa "munciti" mult (kineto-terapie) in lunile si anii urmatori, pentru a recupera ankiloza generata de imobilizarea gipsata.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 64fractura de astragal... este indicata vreun tip de proteza pentru asemenea fractura?
- 3fractură tibie fără deplasare la copil de 3 ani
- 1fractura de tibie fara deplasare
- 2Ruptura de tibie
- 0Recuperare fractura platou tibial
- 4Fractură platou tibial
- 1Subluxatie patelara. E grav?
- 2Fractura de platou tibial
- 1Fractura platou tibial
- 1Fractura laterala la tibia platou
- 0Fractura platou tibial - mai pot schia?
- 0Fractura platou tibial extern
- 1Fractura platou tibial extern
- 1Fractura SH IV tibie proximala/fractura platou tibial
- 1Fractura platou tibial grad 6
- 2Fractura de platou tibial cu ruptura partiala de LIA - Este sau nu necesara operatie ?
- 2Fractura de platou tibial grad 6
- 2Fractura platou tibial cu infundare
Mai multe informații despre: fractura de platou tibial