fractura de falanga
buna seara.Mi am fracturat o treime din falanga degetului al 2 de la picior.Ce sfaturi imi dati?am inteles k mersul pe toc este interzis.Va rog, opinia unui medic.Va multumesc
4 comentarii
aţi putea să mergeţi la ortoped să vedeţi ce şi cum, faceţi radiografie şi respectaţi ce vă zice ortopedul
Stimata Doamna,
Degetul trebuie imobilizat relativ intr-o pozitie favorabila, pentru evitarea calusului vicios cu grifa secundara.
Intr-adevar, pana la consolidare (4 sapt) trebuie evitat tocul.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
Degetul trebuie imobilizat relativ intr-o pozitie favorabila, pentru evitarea calusului vicios cu grifa secundara.
Intr-adevar, pana la consolidare (4 sapt) trebuie evitat tocul.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
Buna. Mi-am fracturat falanga proximala de la degetul mic al piciorului drept in urma cu o saptamana. Ma aflu in Anglia si aici totul se misca foarte greu. Dupa o saptamana de comprese si legari cu banda elastica am mers ieri la spital sa vad ce se intampal cu presupusa mea intindere de ligament. Mi-au zis ca e fractura, mi-au legat degetul mic de cel de langa el cu scotch si mi-au facut programare la ortoped peste o saptamana! Mi-au dat carje sa nu calc pe el, dar am copil de 6 luni si sunt singura toata ziua, nu am ajutor. Ce e de facut? Pot sa ma sprijin macar pe calcai din cand in cand? 2 saptamani dupa producerea fracturii nu e un timp pierdut in recuperarea piciorului? Va multumesc anicipat.
Buna seara!
Tratamentul mentionat este cel corect, cu un singur amendament: puteti calca fara probleme pe piciorul afectat.
Singura problema este de limitati la maximum perioada de timp pe care o petreceti in picioare sau mergand.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Tratamentul mentionat este cel corect, cu un singur amendament: puteti calca fara probleme pe piciorul afectat.
Singura problema este de limitati la maximum perioada de timp pe care o petreceti in picioare sau mergand.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3ameteala, contractii musculare, parca muschii tremura si durere acuta la picioare
- 7dureri in jurul degetului mare de la picioare
- 3durere de picior (interiorul labei piciorului)
- 21durere picior si fasciculatii musculare
- 12febra, dureri de picioare, ce poate fi?
- 11Durere deget picior
- 5Durere degete mici picior.
- 53durere de picioare de la genunchi in jos cu tot cu talpi
- 5Durere picior stang de cateva zile
- 4Problema neurologica?
- 5dureri de picioare ziua...
- 2Dureri de picioare de la genunchi in jos
- 9Ce pot face?
- 2durere de laba piciorului, degete si unghii
- 11piciorul stang mai gros decat dreptul vizibil
- 1Durere gamba piciorului
- 9Durere picior drept - zona gamba jos - glezna