fractura de falanga
![siri](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
buna seara.Mi am fracturat o treime din falanga degetului al 2 de la picior.Ce sfaturi imi dati?am inteles k mersul pe toc este interzis.Va rog, opinia unui medic.Va multumesc
4 comentarii
![Dr. Bociu Crina](/arata_img.php?img=cont_4990.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
aţi putea să mergeţi la ortoped să vedeţi ce şi cum, faceţi radiografie şi respectaţi ce vă zice ortopedul
![Dr. Marius Uscatu](/arata_img.php?img=cont_15299.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Stimata Doamna,
Degetul trebuie imobilizat relativ intr-o pozitie favorabila, pentru evitarea calusului vicios cu grifa secundara.
Intr-adevar, pana la consolidare (4 sapt) trebuie evitat tocul.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
Degetul trebuie imobilizat relativ intr-o pozitie favorabila, pentru evitarea calusului vicios cu grifa secundara.
Intr-adevar, pana la consolidare (4 sapt) trebuie evitat tocul.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
![silviacristinanicoara](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Buna. Mi-am fracturat falanga proximala de la degetul mic al piciorului drept in urma cu o saptamana. Ma aflu in Anglia si aici totul se misca foarte greu. Dupa o saptamana de comprese si legari cu banda elastica am mers ieri la spital sa vad ce se intampal cu presupusa mea intindere de ligament. Mi-au zis ca e fractura, mi-au legat degetul mic de cel de langa el cu scotch si mi-au facut programare la ortoped peste o saptamana! Mi-au dat carje sa nu calc pe el, dar am copil de 6 luni si sunt singura toata ziua, nu am ajutor. Ce e de facut? Pot sa ma sprijin macar pe calcai din cand in cand? 2 saptamani dupa producerea fracturii nu e un timp pierdut in recuperarea piciorului? Va multumesc anicipat.
![Dr. Marius Uscatu](/arata_img.php?img=cont_15299.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Buna seara!
Tratamentul mentionat este cel corect, cu un singur amendament: puteti calca fara probleme pe piciorul afectat.
Singura problema este de limitati la maximum perioada de timp pe care o petreceti in picioare sau mergand.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Tratamentul mentionat este cel corect, cu un singur amendament: puteti calca fara probleme pe piciorul afectat.
Singura problema este de limitati la maximum perioada de timp pe care o petreceti in picioare sau mergand.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7dureri in jurul degetului mare de la picioare
- 39dureri ingrojitoare de picioare. Nu pot sa stau in picioare mai mult de sase ore
- 5durere picior stang, doar cand merg
- 5Umflatura de picior, m-a muscat o insecta.. ce sa fac?
- 2Lovitura la picior
- 4durere de picior drept de 3 zile
- 6dureri puternice picioare... ce as putea sa am?
- 6Durere piciorul drept, la incheietura !
- 0durere in soldul stang.Se lasa durerea pe picior cateodata insuportabila.
- 2Ma dor picioarele de la genunchi in jos
- 0Durere intensa picior
- 2Durere testicol si picior
- 1durere puternica picior drept deasupra genunchiului pe pulpa
- 1Durere laba piciorului
- 0Durere in spatele genunchiului
- 2Durere laba piciorului la calcat
- 3Osteomul osteoid la nivel lombar (L4)
- 1Ajutati-ma - usturime, înțepătura, amorțeala a piciorului stang de la genunchi in sus
- 2Bună ziua! Dureri în fesa si piciorul drept, până la călcâi. Plus amorțeală..
Mai multe informații despre: Durerea la picior
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: