Durere in spatele genunchiului
Buna dimineata,
De aproximativ o saptamana am o durere in spatele genunchiului daca de exemplu stau in picioare fara sa ma misc din loc 20 de min, cand flexez piciorul simt o durere care pleaca din spatele genunchiul, doua degete mai jos. Ma lasa durerea dupa circa 1 min de mers. De asemenea mai simt o durere surda cand pur si simplu stau in pat si am piciorul relaxat dar flexat. De mentionat ar fi ca in rest nu ma doare, cand merg, cand stau pe vine, cand fac genuflexiuni.
Am obs in alte postari ca au fost necesare niste detalii personale: sex- feminin
varsta- 29 ani,
greutate/inaltime- 80kg/ 1.67m,
status ocupational- momentan casnica, pana acum manager,
Sporturi practicate- niciun sport
Antecedente traumatice- am avut acelasi picior rupt in 5 locuri in urma unei cazaturi cu dubla deplasare minima( nu a fost necesara interventia chirurgicala) in urma cu 15 ani,
metabolice, reumatologic-inflamatorii - nicio problema
Poate fi o problema cu ligamentele ? Sau faptul ca am luat in greutate in ultimele 5 luni in jur de 10kg si momentan sunt sedentara isi spun cuvantul ?
Multumesc anticipat.
De aproximativ o saptamana am o durere in spatele genunchiului daca de exemplu stau in picioare fara sa ma misc din loc 20 de min, cand flexez piciorul simt o durere care pleaca din spatele genunchiul, doua degete mai jos. Ma lasa durerea dupa circa 1 min de mers. De asemenea mai simt o durere surda cand pur si simplu stau in pat si am piciorul relaxat dar flexat. De mentionat ar fi ca in rest nu ma doare, cand merg, cand stau pe vine, cand fac genuflexiuni.
Am obs in alte postari ca au fost necesare niste detalii personale: sex- feminin
varsta- 29 ani,
greutate/inaltime- 80kg/ 1.67m,
status ocupational- momentan casnica, pana acum manager,
Sporturi practicate- niciun sport
Antecedente traumatice- am avut acelasi picior rupt in 5 locuri in urma unei cazaturi cu dubla deplasare minima( nu a fost necesara interventia chirurgicala) in urma cu 15 ani,
metabolice, reumatologic-inflamatorii - nicio problema
Poate fi o problema cu ligamentele ? Sau faptul ca am luat in greutate in ultimele 5 luni in jur de 10kg si momentan sunt sedentara isi spun cuvantul ?
Multumesc anticipat.
1 comentarii
Buna seara
Este greu de spus; pot fi multe probleme singure sau asociate.
Desigur ca surplusul de greutate nu ajuta, insa nici nu lamureste de ce anume acel membru inferior.
Poate ca raspunsul tine de fractura cu multiplu focar pe care ati avut-o. Nu ati precizat localizarea fracturii - asta ar putea explica multe. Daca ea are implicare articulara, poate fi durere generata de o artroza post-traumatica precoce a genunchiului, dar speculam inutil pana nu ne spuneti unde a fost fractura, ev imagini/ radiografii. Pot fi si alte afectiuni menisco-ligamentare ale genunchiului, cu sau fara legatura cu acea leziune, etc.
Cu stima
SL Univ DR Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
Este greu de spus; pot fi multe probleme singure sau asociate.
Desigur ca surplusul de greutate nu ajuta, insa nici nu lamureste de ce anume acel membru inferior.
Poate ca raspunsul tine de fractura cu multiplu focar pe care ati avut-o. Nu ati precizat localizarea fracturii - asta ar putea explica multe. Daca ea are implicare articulara, poate fi durere generata de o artroza post-traumatica precoce a genunchiului, dar speculam inutil pana nu ne spuneti unde a fost fractura, ev imagini/ radiografii. Pot fi si alte afectiuni menisco-ligamentare ale genunchiului, cu sau fara legatura cu acea leziune, etc.
Cu stima
SL Univ DR Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3ameteala, contractii musculare, parca muschii tremura si durere acuta la picioare
- 39dureri ingrojitoare de picioare. Nu pot sa stau in picioare mai mult de sase ore
- 3cartilagiile oaselor de la rotula sunt macinate si are niste dureri insuportabile
- 12dureri picioare noaptea
- 56durere picior drept
- 8durere de picioare
- 11dureri de picioare de la genunchi in jos
- 3Dureri picioare
- 19Dureri care isi schimba locatia
- 5dureri musculare de vreo 4 luni ca si cum as avea febra musculara
- 3Durere picior-partea interioara
- 3durere genunchi si laba piciorului
- 3Dureri interioare de oase
- 2Ma dor picioarele de la genunchi in jos
- 1Durere care nu trece ( laba piciorului )
- 22Durere laba piciorului- partea de deasupra, numai la miscare
- 1durere picior-scleroza multipla?
- 7durere de sold drept pana sub genunchi
- 0Durere insuportabilă pe picior
- 0Formațiune tumorala picior copil 8 ani
Mai multe informații despre: Durerea la picior
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: