Fractură de calcaneu
Am 51 de ani și acum 7 zile am căzut de la o înălțime de cca.1-1.5 m (scara pod) pe un plan dur (gresie) în urma căruia m-am ales cu o fractură de calcaneu drept, călcâiul drept fiind despicat în două.
Cu greu, datorita situației actuale Covid am reușit să ajung în UPU și în urma consultului, radiografiei și unui CT am fost operat de medicul de gardă ortoped fiindu-mi efectuată reducerea fracturii și aplicarea a 3 șuruburi, atela gipsata pe fața anterioara a labei piciorului până la articulația genunchiului, fiind externat după 2 zile cu precizarea de a veni la pansat după 1 săptămâna, anticoagulant Faxiparina 0.4, 2 inj./zi, piciorul în poziție procliva.
Vă rog frumos să-mi precizați care ar fi conduita terapeutică în continuare...cat ar trebui să țin piciorul în poziție proclivă ?.trebuie să fac anumite exerciții (să mișc degetele de la picioare, articulația genunchiului) ?, când pot pune piciorul în pământ ? în ce constă
recuperarea postoperatorie ? Multumesc.
Cu greu, datorita situației actuale Covid am reușit să ajung în UPU și în urma consultului, radiografiei și unui CT am fost operat de medicul de gardă ortoped fiindu-mi efectuată reducerea fracturii și aplicarea a 3 șuruburi, atela gipsata pe fața anterioara a labei piciorului până la articulația genunchiului, fiind externat după 2 zile cu precizarea de a veni la pansat după 1 săptămâna, anticoagulant Faxiparina 0.4, 2 inj./zi, piciorul în poziție procliva.
Vă rog frumos să-mi precizați care ar fi conduita terapeutică în continuare...cat ar trebui să țin piciorul în poziție proclivă ?.trebuie să fac anumite exerciții (să mișc degetele de la picioare, articulația genunchiului) ?, când pot pune piciorul în pământ ? în ce constă
recuperarea postoperatorie ? Multumesc.
2 comentarii
Buna seara,
Raspunsul depinde, evident, de tipul fracturii, de stabilitatea montajului de osteosinteza si de datele personale.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Raspunsul depinde, evident, de tipul fracturii, de stabilitatea montajului de osteosinteza si de datele personale.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Multumesc frumos pentru răspuns...încerc să fac rost de informațiile solicitate și revin cu un mesaj. Cu stimă.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 76fractura de calcaneu + dureri accentuate
- 3Recuperare fractura de calcaneu
- 4Scoatere placuta
- 12Scoaterea placutei... este obligatorie? Ce riscuri sunt?
- 9Tatal meu a suferit fractura de calcaneu
- 3Fractura fara deplasare calcaneu
- 1Fractura de calcaneu
- 3Fractura de Calcaneu cu probleme
- 0Fractura calcaneului
- 10Fractura bilaterală de calcaneu
- 5Fractura calcaneu
- 2Recuperare postfractura calcaneu cu grefă tibiala
- 4Fractură de calcaneu cu înfundare talamica
- 2Fractură calcaneu
- 4Fractura calcaneu si hematom sau escara
- 3Fractură calcaneu - incizia încă nu se închide total la 2 luni de la operație!
- 3Recuperare factura de calcaneu
Mai multe informații despre: fractura de calcaneu fractura calcaneului
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: