Fractura col femural
Buna ziua, mama mea de 78 ani in urma unei cazaturi minore a fost diagnosticata cu fractura col femural drept dupa
ce i sa facut radiografie. Sa recomandat Aspenter, Dipiridamol si Dicarbocalm, repos la pat 2 saptamini si apoi control
si la nevoie operatie, medicul a spus ca e o fisura.
Nu stiu daca medicamentele astea ajuta la osteosinteza osului-voi ce ziceti., nu sar fi impus Calciu si Coada calului
pentru absobtia alciului si unele sfaturi dietetice?
Va rog sa-mi dati unele sfaturi cu privire la administrarea unor suplimente minerale!!
Miultumesc,
ce i sa facut radiografie. Sa recomandat Aspenter, Dipiridamol si Dicarbocalm, repos la pat 2 saptamini si apoi control
si la nevoie operatie, medicul a spus ca e o fisura.
Nu stiu daca medicamentele astea ajuta la osteosinteza osului-voi ce ziceti., nu sar fi impus Calciu si Coada calului
pentru absobtia alciului si unele sfaturi dietetice?
Va rog sa-mi dati unele sfaturi cu privire la administrarea unor suplimente minerale!!
Miultumesc,
4 comentarii
Buna ziua!
In ortopedie nu exista notiunea de ""fisura"", osul fiind fie fracturat, fie indemn.
Nu am vazut inca in cariera mea o fractura a colului femural care sa consolideze fara interventie chirurgicala, insa in medicina totul este posibil.
Singurul medicament nu numai util, dar si absolut indispensabil este molecula heparinica cu greutate moleculara mica, ca instrument indispensabil in tromboprofilaxie, alaturi de anticumarinice.
Tromboprofilaxia este absolut obligatorie, in caz contrar existand riscul de moarte prin edem pulmonar acut.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
In ortopedie nu exista notiunea de ""fisura"", osul fiind fie fracturat, fie indemn.
Nu am vazut inca in cariera mea o fractura a colului femural care sa consolideze fara interventie chirurgicala, insa in medicina totul este posibil.
Singurul medicament nu numai util, dar si absolut indispensabil este molecula heparinica cu greutate moleculara mica, ca instrument indispensabil in tromboprofilaxie, alaturi de anticumarinice.
Tromboprofilaxia este absolut obligatorie, in caz contrar existand riscul de moarte prin edem pulmonar acut.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Va multumesc pentru informatie.
Privind radiografiia nu apare o banda neagra pe os cii una subtire pe fond alb, dr. a scris ffactura iar noua nea zis ca
e fiisura recomadindune sa venin peste 2 saptamini sa vada daca sa sudat osul fara a spune in ce pozitii sa stea sau ce sa ia-I sa recomandat Dipiridamol, Aspenter Dicarbocalm-nuinteleg ce sunt asteaVa rog sa ma sfatuiti.
Multumesc,
Privind radiografiia nu apare o banda neagra pe os cii una subtire pe fond alb, dr. a scris ffactura iar noua nea zis ca
e fiisura recomadindune sa venin peste 2 saptamini sa vada daca sa sudat osul fara a spune in ce pozitii sa stea sau ce sa ia-I sa recomandat Dipiridamol, Aspenter Dicarbocalm-nuinteleg ce sunt asteaVa rog sa ma sfatuiti.
Multumesc,
Un medic ortoped sa pot vb cu el in particular?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7am fost diagnosticata cu encondrom
- 40fractura de femur
- 14Recuperare dupa fractura acetabul
- 7fractura cominutiva diafiza femurala
- 32formatiune tumorala diafiza femur drept
- 9Osteosinteza in fractura de femur!
- 4fractura de col femural si fractura cominutiva de femur
- 6fractura cap femural stang, fractura la nivelul sprancenei acetabulare stangi cu deplasare
- 16fractura femur
- 384 ani, posibila fractura de femur
- 1Tija femur
- 1Fractura femur /scoatere tija
- 3Durere sub rotula
- 1Fractura col femural stang, garden III
- 1tijă femur întrebare.
- 9Fractura femur
- 1Mers dupa Tija Femur
- 5Mers dupa operatie tija la femur
- 0Fractura col femural neoperata
- 1Operație ruptură de femur