Fractura intertrohanteriana femur stang
Buna ziua, acum 7 zile, bunica mea in varsta de 79 de ani a suferit o fractura simpla, completa, cu deplasarea fragmentelor situata intertrohanterian la femurul stang. A fost internata de urgenta la un spital municipal din provincie unde a stat 4 zile. In ziua 3, medicul curant a decis ca nu va interveni chirurgical din cauza afectiunilor existente de diabet si cardiologice (hipertensiune, fibrilatie, afectiuni ale valvelor). A fost externata in a 4 a zi pentru tratament conservativ la domiciuliu.
Va rog sa-mi spuneti daca, avand in vedere afectiunile existente, exista totusi posibilitatea interventiei chirurgicale si daca da unde s-ar putea face. Si mai ales daca s-ar putea face avand in vedere ca au trecut deja 7 zile, bunica mea e imobilizata acasa si nici nu stiu cum as putea-o transporta intr-un spital. Am reusit doar sa-i fac o programare la Foisor numai pe 30 Oct pentru control.
Daca nu se mai poate interveni chirurgical, care ar fi sansele ca osul sa se vindece/sudeze la loc?
De asemenea, una din recomandari este "mobilizare la marginea patului" si cand am vorbit cu medicul a zis ceva de genul ca poate sta in sezut din ce am inteles, nu stiu daca e una sau acelasi lucru cu recomandarea, deci va rog sa-mi spuneti daca e recomandat sa stea in sezut.
Multumesc frumos pentru orice sfat si ajutor,
Filip
Va rog sa-mi spuneti daca, avand in vedere afectiunile existente, exista totusi posibilitatea interventiei chirurgicale si daca da unde s-ar putea face. Si mai ales daca s-ar putea face avand in vedere ca au trecut deja 7 zile, bunica mea e imobilizata acasa si nici nu stiu cum as putea-o transporta intr-un spital. Am reusit doar sa-i fac o programare la Foisor numai pe 30 Oct pentru control.
Daca nu se mai poate interveni chirurgical, care ar fi sansele ca osul sa se vindece/sudeze la loc?
De asemenea, una din recomandari este "mobilizare la marginea patului" si cand am vorbit cu medicul a zis ceva de genul ca poate sta in sezut din ce am inteles, nu stiu daca e una sau acelasi lucru cu recomandarea, deci va rog sa-mi spuneti daca e recomandat sa stea in sezut.
Multumesc frumos pentru orice sfat si ajutor,
Filip
1 comentarii
Buna ziua,
Riscul este mai mare fara interventie, decat cu interventie.
Prin urmare, ar fi preferabil sa cereti un second-opinion, intr-o alta clinica.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Riscul este mai mare fara interventie, decat cu interventie.
Prin urmare, ar fi preferabil sa cereti un second-opinion, intr-o alta clinica.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 47Fractura deschisa femur, redoare
- 3fractura femur drept, diabet tip 2
- 9extractie tija zavorata rush
- 7infectie la sold dupa protezare
- 7operatie alungire femur nu se inchide
- 9dupa operatie de femur, febra
- 6recuperare dupa fractura femur periprotetica
- 4dureri dupa operatia de scoatere a materialului de osteosinteza
- 4Deplasarea femurului (BÂTRĂN)
- 3fractura de femur
- 1Fractura col femural stang, garden III
- 8Este normal ca după fractura de femur sa...
- 2Fractura Cominutiva femur
- 2kinetoterapie postoperatorie femur
- 9Fractura femur
- 0Fractura de col femural si bicicleta
- 1Mers dupa Tija Femur
- 5Mers dupa operatie tija la femur
Mai multe informații despre: fractura de femur
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: