Fractura1/3 inf. femur stang, cominutiva
La inceputul lunii aprilie, am suferit o Fractura1/3 inf. femur stang, cominutiva. La controlul de la 3 luni, im urma radiografiei, s-a constatat o slaba consolidare a fracturii, calusul se formeaza lent. D-ul doctor mi-a recomandat repaus, fara sa calc, inca o luna si jumatate. Mentionez ca am 43 de ani, sunt la menopauza. Am avut grija ca alimentatia sa includa branza, oua, lapte, peste. Ce putem face ? De ce este incetinit formarea calusului ? Un tratament medicamentos care sa accelereze formarea calusului exista ?
9 comentarii
Adaugati expunere la soare pt vit d3 si fructe si legume pt vit c.
in rest nu e chiar asa problematic daca la 3 luni nu se vede calus inca, poate sa fie doar o usoara intarziere de consolidare
Tratamentele medicamentoase sunt discutabile iar pt moment nu este nevoie sa va ganditi la ele
in rest nu e chiar asa problematic daca la 3 luni nu se vede calus inca, poate sa fie doar o usoara intarziere de consolidare
Tratamentele medicamentoase sunt discutabile iar pt moment nu este nevoie sa va ganditi la ele
Terapia de oxigenare hiperbarica este indicata in acest caz ?
În urma operației am rămas cu piciorul mai scurt cu 3 cm. Menționez ca am avut fractura și la coloana și la bazin. Se poate face operație pentru a recupera diferența de membru. Ce ma sfătuiți?
Da se poate
se numeste alungire prin distractie cu fixator extern
se numeste alungire prin distractie cu fixator extern
Pentru alungire membru am înțeles ca cea mai comoda soluție este tija telescopica, un procedeu mai nou. Unde se fac astfel de intervenții. Va rog sa îmi spuneți dacă se fac și în străinătate. Nu ma doare piciorul cât ma doare coloana din cauza inegalități de membre.
Am rezultatul la telemetrie. Ma puteti ajuta cu interpretarea ? Nu stiu cum se poate atasa pe forum poze.
Buna ziua! O rugaminte, un sfat..este vorba de bunica mea, a suferit o fractura de femur.A refuzat interventia chirurgucala, este la pat sub tratament anticoagulante. Evenimentul s a intamplat acum 5 saptamani. Citesc despre fracturi si ma ingrozesc, bunica mea are 83 de ani. In ultimile zile spune ca o doare in spate si are o jena cand respira...
Ce am putea face in acest sens? Va multumesc anticipat!
Ce am putea face in acest sens? Va multumesc anticipat!
As vrea sa atasez si o foto cu diagnosticul de urgente, mi e greu sa descifrez scrisul...
Cum as putea sau unde?
Cum as putea sau unde?
Nu se pune problema de a refuza operarea fracturii de femur, deoarece inseamna moarte sigura.
NU exista un alt tratament.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
NU exista un alt tratament.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6fractura de femur dechisa cu tija tip k
- 42fractura pertrohanteriana
- 4Fractura deschisa de femur, complicatii, VA ROG RASPUNS!!!
- 15Fractura femur stang
- 9extractie tija zavorata rush
- 5Fractura de condil femural extern
- 9dupa operatie de femur, febra
- 4dureri dupa operatia de scoatere a materialului de osteosinteza
- 10problema femur
- 1Este normala durerea dupa o operatie de fractura de col femural?
- 2Fractură de tibie
- 1Fractura de col femural, pacienta de72 ani neoperabila.
- 9Fractura femur
- 0Fractura de col femural si bicicleta
- 2Instabilitate picior drept dupa operatia de femur
- 1Mers dupa Tija Femur
- 3Formare Calus Peroneu
- 1Operație ruptură de femur
Mai multe informații despre: fractura de femur formarea calusului
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: