Fractura1/3 inf. femur stang, cominutiva

13-07-2018
AndruscaP
Nu este medic/terapeut
AndruscaP
La inceputul lunii aprilie, am suferit o Fractura1/3 inf. femur stang, cominutiva. La controlul de la 3 luni, im urma radiografiei, s-a constatat o slaba consolidare a fracturii, calusul se formeaza lent. D-ul doctor mi-a recomandat repaus, fara sa calc, inca o luna si jumatate. Mentionez ca am 43 de ani, sunt la menopauza. Am avut grija ca alimentatia sa includa branza, oua, lapte, peste. Ce putem face ? De ce este incetinit formarea calusului ? Un tratament medicamentos care sa accelereze formarea calusului exista ?
9 comentarii
0
17-07-2018, ora 16:20
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Adaugati expunere la soare pt vit d3 si fructe si legume pt vit c.

in rest nu e chiar asa problematic daca la 3 luni nu se vede calus inca, poate sa fie doar o usoara intarziere de consolidare

Tratamentele medicamentoase sunt discutabile iar pt moment nu este nevoie sa va ganditi la ele
0
01-08-2018, ora 14:44
AndruscaP
Nu este medic/terapeut
AndruscaP
Terapia de oxigenare hiperbarica este indicata in acest caz ?
0
25-11-2018, ora 23:48
AndruscaP
Nu este medic/terapeut
AndruscaP
În urma operației am rămas cu piciorul mai scurt cu 3 cm. Menționez ca am avut fractura și la coloana și la bazin. Se poate face operație pentru a recupera diferența de membru. Ce ma sfătuiți?
0
17-12-2018, ora 17:38
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Da se poate
se numeste alungire prin distractie cu fixator extern
0
27-12-2018, ora 22:51
AndruscaP
Nu este medic/terapeut
AndruscaP
Pentru alungire membru am înțeles ca cea mai comoda soluție este tija telescopica, un procedeu mai nou. Unde se fac astfel de intervenții. Va rog sa îmi spuneți dacă se fac și în străinătate. Nu ma doare piciorul cât ma doare coloana din cauza inegalități de membre.
0
23-01-2019, ora 21:22
AndruscaP
Nu este medic/terapeut
AndruscaP
Am rezultatul la telemetrie. Ma puteti ajuta cu interpretarea ? Nu stiu cum se poate atasa pe forum poze.
0
25-01-2019, ora 16:06
Dara81
Nu este medic/terapeut
Dara81
Buna ziua! O rugaminte, un sfat..este vorba de bunica mea, a suferit o fractura de femur.A refuzat interventia chirurgucala, este la pat sub tratament anticoagulante. Evenimentul s a intamplat acum 5 saptamani. Citesc despre fracturi si ma ingrozesc, bunica mea are 83 de ani. In ultimile zile spune ca o doare in spate si are o jena cand respira...
Ce am putea face in acest sens? Va multumesc anticipat!
0
25-01-2019, ora 16:13
Dara81
Nu este medic/terapeut
Dara81
As vrea sa atasez si o foto cu diagnosticul de urgente, mi e greu sa descifrez scrisul...
Cum as putea sau unde?
0
25-01-2019, ora 23:11
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Nu se pune problema de a refuza operarea fracturii de femur, deoarece inseamna moarte sigura.
NU exista un alt tratament.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: