Fractură calcaneu - incizia încă nu se închide total la 2 luni de la operație!
Bună ziua,
În urmă cu 2 luni am avut un accident(cădere în gol de la aproximativ 2m înălțime)în vreme ce mă aflam în delegație de serviciu în afara țării (Germania) și am mers la Urgențe unde am fost supus unor investigații în urma cărora am fost diagnosticat cu fractură cominutiva de calcaneu la piciorul drept (14feb2023).Am fost internat la spitalul municipal din Braunschweig și după o săptămână (20feb2023) am fost supus unei intervenții chirurgicale în care m i s a implantat o placă din titan pentru fixarea osului iar după 4 zile de la operație am fost externat cu recomandare de folosire orteze pentru tălpi și cârje de antebraț (pe care le am primit de acolo!) dar fără a pune o greutate mai mare de 15kg pe talpa piciorului operat!
După revenirea în țară am fost luat în evidență (pentru evoluția postoperatorie și concediu medical) de către cabinetul de ortopedie al spitalului județean din Târgoviște (unde domiciliez)
dar incizia încă nu se închide total la 2 luni de la operație!
S a închis porțiunea verticală dinspre gleznă în jos spre talpa piciorului și cca o treime din cea orizontală ( dinspre laba piciorului spre călcâi!)
Vă rog frumos să-mi faceți o recomandare ce anume să folosesc pentru a ajuta și grăbi închiderea plăgii în vederea începerii tratamentului de recuperare.
Mentionez că am vârsta de 57ani, nu fumez dar am o circulație sanguină mai proasta ( am fost operat de varice în tinerețe la acel picior !) și de asemenea sufăr de o hipertensiune arteriala pe care o țin sub control de câțiva ani cu : Co-Prenessa 4mg/1, 25mg(1cp); Nebilet5mg(1cp);și pentru circulație Detralex1000mg și VesselDueF250OULS de asemenea câte un comprimat pe zi!
Vă mulțumesc anticipat și aștept un răspuns !
Cu stima
danivan
În urmă cu 2 luni am avut un accident(cădere în gol de la aproximativ 2m înălțime)în vreme ce mă aflam în delegație de serviciu în afara țării (Germania) și am mers la Urgențe unde am fost supus unor investigații în urma cărora am fost diagnosticat cu fractură cominutiva de calcaneu la piciorul drept (14feb2023).Am fost internat la spitalul municipal din Braunschweig și după o săptămână (20feb2023) am fost supus unei intervenții chirurgicale în care m i s a implantat o placă din titan pentru fixarea osului iar după 4 zile de la operație am fost externat cu recomandare de folosire orteze pentru tălpi și cârje de antebraț (pe care le am primit de acolo!) dar fără a pune o greutate mai mare de 15kg pe talpa piciorului operat!
După revenirea în țară am fost luat în evidență (pentru evoluția postoperatorie și concediu medical) de către cabinetul de ortopedie al spitalului județean din Târgoviște (unde domiciliez)
dar incizia încă nu se închide total la 2 luni de la operație!
S a închis porțiunea verticală dinspre gleznă în jos spre talpa piciorului și cca o treime din cea orizontală ( dinspre laba piciorului spre călcâi!)
Vă rog frumos să-mi faceți o recomandare ce anume să folosesc pentru a ajuta și grăbi închiderea plăgii în vederea începerii tratamentului de recuperare.
Mentionez că am vârsta de 57ani, nu fumez dar am o circulație sanguină mai proasta ( am fost operat de varice în tinerețe la acel picior !) și de asemenea sufăr de o hipertensiune arteriala pe care o țin sub control de câțiva ani cu : Co-Prenessa 4mg/1, 25mg(1cp); Nebilet5mg(1cp);și pentru circulație Detralex1000mg și VesselDueF250OULS de asemenea câte un comprimat pe zi!
Vă mulțumesc anticipat și aștept un răspuns !
Cu stima
danivan
3 comentarii
Buna seara,
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg tocmai esentialul: ce greutate/inaltime aveti?
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg tocmai esentialul: ce greutate/inaltime aveti?
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Bună ziua,
Am 1, 75m înălțime și 84kg și vârsta de 57ani !
Vă mulțumesc.
Am 1, 75m înălțime și 84kg și vârsta de 57ani !
Vă mulțumesc.
Interventiile de osteosinteza a fracturilor calcaneene sunt adesea urmate de probleme de cicatrizare a pielii.
Problemele vasculare (fumat, diabet, insuficienta arteriala periferica) fac si mai dificila cicatrizarea.
Trebuie sa va adresati unui serviciu de chirurgie plastica/reparatorie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Problemele vasculare (fumat, diabet, insuficienta arteriala periferica) fac si mai dificila cicatrizarea.
Trebuie sa va adresati unui serviciu de chirurgie plastica/reparatorie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 76fractura de calcaneu + dureri accentuate
- 9fractura de calcaneu mai veche
- 6Discontinuitate trabeculara la nivelul marii tuberozitati-calcaneu stang
- 3ce trebuie urmat ca tratament pentru fractura de calcaneu cu usoara deplasare?
- 3Fractura fara deplasare calcaneu
- 8Fractura fara deplasare calcaneu... dupa 2 saptamani tot nu puteam sa calc
- 0Calcai zdrobit
- 3Fractura de Calcaneu cu probleme
- 10Fractura bilaterală de calcaneu
- 5Fractura calcaneu
- 2Recuperare postfractura calcaneu cu grefă tibiala
- 1Operatia nu se închide
- 2Recuperare fractura de calcaneu
Mai multe informații despre: fractura de calcaneu fractura calcaneului operatia nu se inchide
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: