Recuperare fractura de calcaneu

22-06-2022
Adrianarenou
Nu este medic/terapeut
Adrianarenou
Buna seara!A-si dori si eu niste raspunsuri daca se poate, va rog!
In urma cu 3 luni, sotul meu a suferit o fractuta de calcaneu.
Nu a fost nevoie de intervenția chirurgicala, doar a stat cu piciorul in gips 2 luni, urmand indicatiile medicului si a facut toate injectiile cu Clexane. Dupa aceste 2 luni i-a fost îndepărtat gipsul si i-a fost recomandata kinetoterapie.Medicul de la kinetoterapie i-a recomandat sa mai faca si bai galvanice, terapie cu laser si curent.Sotul meu avea piciorul foarte umflat, a fost ok si tratamentul acesta i afara de kinetoterapie?Inca o intrebare:S-a zgariat putin la piciorul respectiv, a curs sange si dupa aceea de la zgarietura iesea un lichid mai galben.
S-a mai zgariat si la mana si la fel a patit , dupa ce curge sange, curge si un lichid...Ziua se umfla piciorul foarte rau iar seara cand sta cu el ridicat pe o perna incepe sa desumfle iar pe langa tibia piciorului daca se apasa ramane gaura in piele ca si cum ar avea lichid in acel picior.
Este normal dupa o fractura de calcaneu sa mai aiba piciorul umflat si acum dupa 3 luni si cu acel lichid care curge la cea mai mica zgarietura?
Va mulțumesc frumos si imi cer scuze ptr mesajul enorm care l -am scris!!!
2 comentarii
0
23-06-2022, ora 11:30
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Fractura calcaneului este, adesea, o fractura grava, cu consecinte invalidante.
Tratamentul este cel mai adesea chirurgical, ceea ce permite o reconstructie osoasa cat mai aproape de original.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
0
23-06-2022, ora 11:38
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Refacerea la o asemenea fractura ne operata este de f f mare durata, am vecinul meu care după mai bine de 10 ani tot mai chioapa, deci trebue multa recuperare și răbdare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: