Fractura bimaleolara tip C
![Maria Dorneanu](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Bună ziua!
As dori sa știu la cât timp după operație se scoate șurubul de diastazis.Mi s-a spus ca trebuie scos la 45-50 de zile la scoaterea ghipsului. Alte surse spun ca se scoate la 2-3 luni.
Pentru claritate-epicriza:, , reducerea sangerânda a fracturii maleolei peroniere și osteosinteza cu placa1/3 de tub 2+1+2 șuruburi și un șurub de diastazis tibio-peronier. Reducerea ortopedica a
maleolei posterioare și fixare cu o brosa și un șurub cu saiba anteroposterior, reducerea sangerânda a maleolei interna și fixare cu o brosa și un șurub maleolar".
Mulțumesc anticipat!
As dori sa știu la cât timp după operație se scoate șurubul de diastazis.Mi s-a spus ca trebuie scos la 45-50 de zile la scoaterea ghipsului. Alte surse spun ca se scoate la 2-3 luni.
Pentru claritate-epicriza:, , reducerea sangerânda a fracturii maleolei peroniere și osteosinteza cu placa1/3 de tub 2+1+2 șuruburi și un șurub de diastazis tibio-peronier. Reducerea ortopedica a
maleolei posterioare și fixare cu o brosa și un șurub cu saiba anteroposterior, reducerea sangerânda a maleolei interna și fixare cu o brosa și un șurub maleolar".
Mulțumesc anticipat!
3 comentarii
![Dr. Marius Uscatu](/arata_img.php?img=cont_15299.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Buna ziua!
Raspunsul este controversat si depinde de "scoala de ortopedie" formatoare, dar si de datele personale ale pacientului (sex, varsta, greutate/inaltime, status profesional si sportiv, antecdente diverse) si de tipul anatomo-patologic al fracturii, de stabilitatea finala a montajului de osteosinteza etc
Scoala anglo-saxona privilegiaza extragerea la 6-8 saptamani, in timp ce autorii francezi sugereaza un interval de 12-14 saptamani.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Raspunsul este controversat si depinde de "scoala de ortopedie" formatoare, dar si de datele personale ale pacientului (sex, varsta, greutate/inaltime, status profesional si sportiv, antecdente diverse) si de tipul anatomo-patologic al fracturii, de stabilitatea finala a montajului de osteosinteza etc
Scoala anglo-saxona privilegiaza extragerea la 6-8 saptamani, in timp ce autorii francezi sugereaza un interval de 12-14 saptamani.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
![Maria Dorneanu](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Am 39 de ani, sexul feminin, T=164 cm, G=70kg, activitate medie(studenta, am familie, copii).
Puteți sa-mi spuneti daca, în afară de șurubul de diastazis, se mai, , scoate "ceva mai târziu și cum decurge recuperarea, când as putea sa merg din nou?Mulțumesc!
Puteți sa-mi spuneti daca, în afară de șurubul de diastazis, se mai, , scoate "ceva mai târziu și cum decurge recuperarea, când as putea sa merg din nou?Mulțumesc!
![Dr. Marius Uscatu](/arata_img.php?img=cont_15299.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Este logic ca greutatea excesiva va prelungi mentinerea surubului de diastazis.
Celelalte detalii le veti discuta, evident, cu ortopedul care v-a operat.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Celelalte detalii le veti discuta, evident, cu ortopedul care v-a operat.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Fractura Bimaleolara de glezna dreapta
- 9radiografii cu o fractura bimaleolara glezna dreapta
- 5Operatie diastazis tibio-peronier
- 7Fractura echivalenta bimaleolara
- 4fractura bimaleolara
- 15Osteosinteza fractura bimaleolara
- 16fractura bimaleolara dreapta+diastazis tibio-peronier drept
- 1Fractura bimaleolara
- 1Fractura echivalenta bimaleolara stanga
- 1Fractura echivalenta bimaleolara
- 2Complicatii? - Fractura echivalenta bimaleolara stg. tip B