Fractura bimaleolara tip C
Bună ziua!
As dori sa știu la cât timp după operație se scoate șurubul de diastazis.Mi s-a spus ca trebuie scos la 45-50 de zile la scoaterea ghipsului. Alte surse spun ca se scoate la 2-3 luni.
Pentru claritate-epicriza:, , reducerea sangerânda a fracturii maleolei peroniere și osteosinteza cu placa1/3 de tub 2+1+2 șuruburi și un șurub de diastazis tibio-peronier. Reducerea ortopedica a
maleolei posterioare și fixare cu o brosa și un șurub cu saiba anteroposterior, reducerea sangerânda a maleolei interna și fixare cu o brosa și un șurub maleolar".
Mulțumesc anticipat!
As dori sa știu la cât timp după operație se scoate șurubul de diastazis.Mi s-a spus ca trebuie scos la 45-50 de zile la scoaterea ghipsului. Alte surse spun ca se scoate la 2-3 luni.
Pentru claritate-epicriza:, , reducerea sangerânda a fracturii maleolei peroniere și osteosinteza cu placa1/3 de tub 2+1+2 șuruburi și un șurub de diastazis tibio-peronier. Reducerea ortopedica a
maleolei posterioare și fixare cu o brosa și un șurub cu saiba anteroposterior, reducerea sangerânda a maleolei interna și fixare cu o brosa și un șurub maleolar".
Mulțumesc anticipat!
3 comentarii
Buna ziua!
Raspunsul este controversat si depinde de "scoala de ortopedie" formatoare, dar si de datele personale ale pacientului (sex, varsta, greutate/inaltime, status profesional si sportiv, antecdente diverse) si de tipul anatomo-patologic al fracturii, de stabilitatea finala a montajului de osteosinteza etc
Scoala anglo-saxona privilegiaza extragerea la 6-8 saptamani, in timp ce autorii francezi sugereaza un interval de 12-14 saptamani.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Raspunsul este controversat si depinde de "scoala de ortopedie" formatoare, dar si de datele personale ale pacientului (sex, varsta, greutate/inaltime, status profesional si sportiv, antecdente diverse) si de tipul anatomo-patologic al fracturii, de stabilitatea finala a montajului de osteosinteza etc
Scoala anglo-saxona privilegiaza extragerea la 6-8 saptamani, in timp ce autorii francezi sugereaza un interval de 12-14 saptamani.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Am 39 de ani, sexul feminin, T=164 cm, G=70kg, activitate medie(studenta, am familie, copii).
Puteți sa-mi spuneti daca, în afară de șurubul de diastazis, se mai, , scoate "ceva mai târziu și cum decurge recuperarea, când as putea sa merg din nou?Mulțumesc!
Puteți sa-mi spuneti daca, în afară de șurubul de diastazis, se mai, , scoate "ceva mai târziu și cum decurge recuperarea, când as putea sa merg din nou?Mulțumesc!
Este logic ca greutatea excesiva va prelungi mentinerea surubului de diastazis.
Celelalte detalii le veti discuta, evident, cu ortopedul care v-a operat.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Celelalte detalii le veti discuta, evident, cu ortopedul care v-a operat.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Fractura Bimaleolara de glezna dreapta
- 35fractura bimaleolara stanga cu deplasare
- 9radiografii cu o fractura bimaleolara glezna dreapta
- 7Fractura echivalenta bimaleolara
- 16fractura bimaleolara dreapta+diastazis tibio-peronier drept
- 1Orteza pentru glezna
- 1Fractura bimaleolara
- 13Nedumerire - fractura maleolara piciorul drept sau stang/ bimaleolara?
- 1Durere maleola dupa ghips
- 1Fractura echivalenta bimaleolara
- 2fractura bimaleolara cu deplasare
- 0Continuare tratament in urma unei fracturi echivalente bimaleolare stangi
- 16Fractura trimaleolara
- 3Fractura deschisă bimaleolara tip 3 A(glezna stanga)
- 1Fractura bimaleolara - Recuperare
- 1Fractura bimaleolara glezna blocata
- 5Ce efecte poate avea daca calcă pe piciorul ce nu are încă șurubul scos?
- 2Întrebare: e normal ca după kineto piciorul să se învinețească f tare, să se umfle și să doară?
- 1Fractura bimaleolara cu luxatie
Mai multe informații despre: fractura bimaleolara