Fractura echivalenta bimaleolara
![gelusss](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Sunt nou pe acest forum si doresc sa va multumesc pentru implicarea in problemele oamenilor.
Sa incep... Pe data de 13 septembrie am avut o cadere de la un nivel extrem de mic si m-am ales cu o fractura ecchivalenta bimaleolara. Pe data de 17 am fost operat.In urma operatiei m-am ales cu o placuta si 5 suruburi, 1 dintre ele fiind surub de diastazis.la 45 de zile aproximativ trebuie sa fie scos surubul de diastazis.Precizez ca am 20 de ani.Ma deplasez in carje Perioada de recuperare pe fisa de externare ar fi de 90 de zile.Totusi, dupa extragerea surubului de diastazis cam in cat timp as putea sa calc pe picior ( macar cu carje ) ?
Sa incep... Pe data de 13 septembrie am avut o cadere de la un nivel extrem de mic si m-am ales cu o fractura ecchivalenta bimaleolara. Pe data de 17 am fost operat.In urma operatiei m-am ales cu o placuta si 5 suruburi, 1 dintre ele fiind surub de diastazis.la 45 de zile aproximativ trebuie sa fie scos surubul de diastazis.Precizez ca am 20 de ani.Ma deplasez in carje Perioada de recuperare pe fisa de externare ar fi de 90 de zile.Totusi, dupa extragerea surubului de diastazis cam in cat timp as putea sa calc pe picior ( macar cu carje ) ?
5 comentarii
![Dr. Marius Uscatu](/arata_img.php?img=cont_15299.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Buna seara!
Exista mii de tipuri de fracturi maleolare, avand tratamente si prognostice fundamental diferite.
Tendinta moderna in Occident este de a mentine surubul ""de diastazis"" timp de 3 luni post-operator, pentru o buna cicatrizare a leziunii sindesmozei tibio-fibulare.
Reluarea mersului depinde de cateva sute de criterii: tipul anatomo-patologic al fracturii, stabilitatea montajului de osteosinteza intra-operatorie si post-operatorie, controalele radiologice post-operatorii, dar si de varsta, greutate/inaltime, antecedente personale diverse etc etc.
Singurul care are acces la toate aceste date este chirurgul care v-a operat.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Exista mii de tipuri de fracturi maleolare, avand tratamente si prognostice fundamental diferite.
Tendinta moderna in Occident este de a mentine surubul ""de diastazis"" timp de 3 luni post-operator, pentru o buna cicatrizare a leziunii sindesmozei tibio-fibulare.
Reluarea mersului depinde de cateva sute de criterii: tipul anatomo-patologic al fracturii, stabilitatea montajului de osteosinteza intra-operatorie si post-operatorie, controalele radiologice post-operatorii, dar si de varsta, greutate/inaltime, antecedente personale diverse etc etc.
Singurul care are acces la toate aceste date este chirurgul care v-a operat.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
daca s-ar mentine acel surub 3 luni, se poate relua mersul ?
![Dr. Marius Uscatu](/arata_img.php?img=cont_15299.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Se poate relua mersul cu sprijin partial, in functie de criteriile enuntate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Placuta si celelalte suruburi dupa ce perioada de timp sunt extrase ? E obligatoriu extragerea lor ?
Se extrag pe la 12 luni, in principiu, pentru ca sunt superficiale si devin proeminente sub piele.
Nu este obligatorie extragerea lor, dar este preferabila.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Nu este obligatorie extragerea lor, dar este preferabila.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Fractura Bimaleolara de glezna dreapta
- 9radiografii cu o fractura bimaleolara glezna dreapta
- 9fractura bimaleolara glezna
- 5Operatie diastazis tibio-peronier
- 4fractura bimaleolara
- 1Fractura bimaleolara
- 1Orteza pentru glezna
- 1Fractura bimaleolara
- 1Fractura bimaleolara
- 13Nedumerire - fractura maleolara piciorul drept sau stang/ bimaleolara?
- 1Fractura echivalenta bimaleolara stanga
- 1Fractura echivalenta bimaleolara
- 1Fractura trimaleolara
- 16Fractura trimaleolara
- 0Fractura bimaleolara glezna
- 5Ce efecte poate avea daca calcă pe piciorul ce nu are încă șurubul scos?
- 2Întrebare: e normal ca după kineto piciorul să se învinețească f tare, să se umfle și să doară?
- 7Fractura bimaleolara cu deplasare
Mai multe informații despre: fractura bimaleolara