Fractura echivalenta bimaleolara
Sunt nou pe acest forum si doresc sa va multumesc pentru implicarea in problemele oamenilor.
Sa incep... Pe data de 13 septembrie am avut o cadere de la un nivel extrem de mic si m-am ales cu o fractura ecchivalenta bimaleolara. Pe data de 17 am fost operat.In urma operatiei m-am ales cu o placuta si 5 suruburi, 1 dintre ele fiind surub de diastazis.la 45 de zile aproximativ trebuie sa fie scos surubul de diastazis.Precizez ca am 20 de ani.Ma deplasez in carje Perioada de recuperare pe fisa de externare ar fi de 90 de zile.Totusi, dupa extragerea surubului de diastazis cam in cat timp as putea sa calc pe picior ( macar cu carje ) ?
Sa incep... Pe data de 13 septembrie am avut o cadere de la un nivel extrem de mic si m-am ales cu o fractura ecchivalenta bimaleolara. Pe data de 17 am fost operat.In urma operatiei m-am ales cu o placuta si 5 suruburi, 1 dintre ele fiind surub de diastazis.la 45 de zile aproximativ trebuie sa fie scos surubul de diastazis.Precizez ca am 20 de ani.Ma deplasez in carje Perioada de recuperare pe fisa de externare ar fi de 90 de zile.Totusi, dupa extragerea surubului de diastazis cam in cat timp as putea sa calc pe picior ( macar cu carje ) ?
5 comentarii
Buna seara!
Exista mii de tipuri de fracturi maleolare, avand tratamente si prognostice fundamental diferite.
Tendinta moderna in Occident este de a mentine surubul ""de diastazis"" timp de 3 luni post-operator, pentru o buna cicatrizare a leziunii sindesmozei tibio-fibulare.
Reluarea mersului depinde de cateva sute de criterii: tipul anatomo-patologic al fracturii, stabilitatea montajului de osteosinteza intra-operatorie si post-operatorie, controalele radiologice post-operatorii, dar si de varsta, greutate/inaltime, antecedente personale diverse etc etc.
Singurul care are acces la toate aceste date este chirurgul care v-a operat.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Exista mii de tipuri de fracturi maleolare, avand tratamente si prognostice fundamental diferite.
Tendinta moderna in Occident este de a mentine surubul ""de diastazis"" timp de 3 luni post-operator, pentru o buna cicatrizare a leziunii sindesmozei tibio-fibulare.
Reluarea mersului depinde de cateva sute de criterii: tipul anatomo-patologic al fracturii, stabilitatea montajului de osteosinteza intra-operatorie si post-operatorie, controalele radiologice post-operatorii, dar si de varsta, greutate/inaltime, antecedente personale diverse etc etc.
Singurul care are acces la toate aceste date este chirurgul care v-a operat.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
daca s-ar mentine acel surub 3 luni, se poate relua mersul ?
Se poate relua mersul cu sprijin partial, in functie de criteriile enuntate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Placuta si celelalte suruburi dupa ce perioada de timp sunt extrase ? E obligatoriu extragerea lor ?
Se extrag pe la 12 luni, in principiu, pentru ca sunt superficiale si devin proeminente sub piele.
Nu este obligatorie extragerea lor, dar este preferabila.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Nu este obligatorie extragerea lor, dar este preferabila.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9fractura bimaleolara glezna
- 15Osteosinteza fractura bimaleolara
- 1Fractura bimaleolara
- 13Nedumerire - fractura maleolara piciorul drept sau stang/ bimaleolara?
- 1Fractura echivalenta bimaleolara stanga
- 2Complicatii? - Fractura echivalenta bimaleolara stg. tip B
- 3Fractura bimaleolara tip C
- 1Artroza glezna
- 1Fractura bimaleolara - Recuperare
- 1Fractura bimaleolara glezna blocata
- 1Fractura bimaleolara
- 1Fractura glezna
- 2Fractura glezna șurub diastazis
- 1Fractura bimaleolara glezna - recuperare postoperatorie
- 7Fractura bimaleolara cu deplasare
- 2Exista șurub din titan pentru maleole?
- 1Fractura bimaleolara cu luxatie
Mai multe informații despre: fractura bimaleolara