Fractura bimaleolara - Recuperare
Buna ziua,
Tatal meu in varsta de 77 ani a suferit recent o fractura bimaleolara la glezna stanga. Operatia a fost facuta acum 3 luni prin fixare cu o tija si 2 suruburi.
Acum dupa 3 luni, desi medicul care a facut operatia confirma o evolutie pozitiva, piciorul a ramas in continuare destul de umflat.
Intrebarile mele ar fi :
Este normal ca inflamatia sa se mentina la 3 luni de la operatie ?
Este normal ca pe radiografie, cel putin dupa parerea mea ne-avizata , sa fie destul de vizibila inca fractura de tibie ?
Care ar fi o extra durata rezonabila de ameliorare a simtomatologiei post - operatie si recuperare a mobilitatii, cat de cat tinand cont de varsta.
Multumesc !
Tatal meu in varsta de 77 ani a suferit recent o fractura bimaleolara la glezna stanga. Operatia a fost facuta acum 3 luni prin fixare cu o tija si 2 suruburi.
Acum dupa 3 luni, desi medicul care a facut operatia confirma o evolutie pozitiva, piciorul a ramas in continuare destul de umflat.
Intrebarile mele ar fi :
Este normal ca inflamatia sa se mentina la 3 luni de la operatie ?
Este normal ca pe radiografie, cel putin dupa parerea mea ne-avizata , sa fie destul de vizibila inca fractura de tibie ?
Care ar fi o extra durata rezonabila de ameliorare a simtomatologiei post - operatie si recuperare a mobilitatii, cat de cat tinand cont de varsta.
Multumesc !
1 comentarii
Buna ziua,
Este relativ normal sa persiste edemul gleznei si al piciorului. Va fi combatut prin mijloace de contentie elastica (ciorap elastic pentru varice).
Evolutia actuala si prognosticul pot fi evaluate numai prin examinare clinica directa si prin studierea intregului dosar radiologic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Este relativ normal sa persiste edemul gleznei si al piciorului. Va fi combatut prin mijloace de contentie elastica (ciorap elastic pentru varice).
Evolutia actuala si prognosticul pot fi evaluate numai prin examinare clinica directa si prin studierea intregului dosar radiologic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 35fractura bimaleolara stanga cu deplasare
- 9radiografii cu o fractura bimaleolara glezna dreapta
- 9fractura bimaleolara glezna
- 5Fractura echivalenta bimaleolara
- 5Operatie diastazis tibio-peronier
- 7Fractura echivalenta bimaleolara
- 15Osteosinteza fractura bimaleolara
- 1Fractura bimaleolara
- 13Nedumerire - fractura maleolara piciorul drept sau stang/ bimaleolara?
- 1Durere maleola dupa ghips
- 1Fractura echivalenta bimaleolara stanga
- 2Surub diastaza cand se scoate?
- 3Scoatere material de osteosinteza
- 1Fractura trimaleolara
- 3Fractura deschisă bimaleolara tip 3 A(glezna stanga)
- 1Fractura bimaleolara
- 7Fractura bimaleolara cu deplasare
- 1Fractura bimaleolara cu luxatie
Mai multe informații despre: fractura bimaleolara